costyy86 Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Salut. Anu asta trebuie sa imi schimb acoperisul la casa, tot am amanat. Problema este ca din cauza vecinilor binevoitori risc sa ma aleg cu o amenda "frumusica" daca nu imi scot autorizatie. Nimeni nu imi spune cam cat costa toate actele. Deci am o intrebare, aveti idee cam cat ar ajunge toate actele , categoiric aproximativ, sau cei care v-ati facut acoperisul, cam cat ajung tot ce tine de acte pentru a demara in egula operatiunea, tinand cont ca acoperisul este in 2 ape, acoperit cu tabla, tot cu tabla il voi acoperi, dar va trebui sa in refac de la zero, lamnaria e putreda. Acoperisul are 120mp, am intrebat un proiectant si mi-a spus ca ma costa aproximativ 1500 lei proiectul cu structura de rezistenta inclusa, dar nu stiu cat ma vor ajunge total actele. Astept pareri. Multumesc. Link spre comentariu
spark Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 nimeni nu o sa-ti spuna suma (nici macar aproximativ_asa e in romania) iti iei de la primarie____ numai_____ autorizatie de schimbat tabla sau tiglele structura o schimbi si fara.........nu trebuie proiect pentru schimbat tabla de pe acoperis, decit autorizatie_cine mai vine sa-ti verifice ce ai pus tu sub tabla de 1500 lei cumperi capriori (lemn de 20x20cm) asa se numesc la mine in moldova 1500 lei , dar ce iti da si un rinichi__o matusa a schimbat gardul de lemn cu unul din tabla ondulata si a primit amenda de 1000 lei apropo de vecini ii inviti la """una mica""" Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 fi fara grija ..lasa proiectul ..schimba structura acoperisului pune tabla ..doar autorizatia sa o ai cum a amintit si colegul Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 2, 2016 Autor Partajează Postat Martie 2, 2016 Din ce stiu eu, autorizatia se elibereaza in baza unui proiect, deci nu imi va da nimeni autorizatie daca nu am proiect... Link spre comentariu
Vizitator AC DC_176072 Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Aduci modificari formei actuale? Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 2, 2016 Autor Partajează Postat Martie 2, 2016 Forma o sa fie aceiasi, nu fac mansarda, nu fac nimic, acum ca o fi 2-3 grade mai inchis sau mai deschis unghiu, nu e cine stie ce modificare, doar ca trebuie sa schimb tot, absolut tot lemnu... Link spre comentariu
Vizitator AC DC_176072 Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) Am inteles. Legea este interpretabila in ce priveste acest aspect. Cel mai bine va adresati in scris biroului urbanism al primariei si asteptati raspunsul, tot in scris,evident. Astea inainte de a demara alte cheltuieli cu proiectul. Editat Martie 2, 2016 de AC DC_176072 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Este un proiect renovare.Mergi la primărie, ceri eliberarea unui certificat de urbanism, pentru asta vei primi o listă, plus completat o cerere. În lista asta vei avea, extrase de carte funciara, planuri cadastrale, ortofotoplan, fiscale, etc. Astea se scot din OCPI, primărie, administrație financiară... Împreună cu astea, se atașează un memoriu, și niște planșe generale. În baza acestui dosar, îți este eliberat certificatul de urbanism, unde, pe lângă niște parametri tehnici, îți va fi impus obținerea unor avize, etc., împreună cu întreg proiectul, arhitectură, structuri, instalații, verificator MLPAT, etc... Rămâne de văzut ce îți vor impune...Cu vraful ăsta de acte, Mergi și depui întru obținerea autorizației de construire... După ce o primești, restul e istorie. Ești obligat să ai supraveghetor autorizat de șantier, cf. legilor actuale...Ăsta, din memorie, din sala de așteptare a stomatologului, îți transmit eu cazul de principiu. Părerea mea este că, dacă nu ai modificări de vreun fel, de volumetrie, mergi, vorbește la serviciul urbanism, pleacă capul, și rezolvă cât poți de simplu. Schimbă ce ai de schimbat, și gata...Baftă și spor...!P.S. Vei întreba de ce așa, de ce balamucul ăsta, impus... Răspunsul e simplu, eu am făcut cu mici reconfigurari de volumetrie, dintr-un pod nenorocit, un apartament cu două camere, de 75mp.În ultimă instanță, teoretic, trebuie intabulat... Ca să te ardă statul... Înțelegi dumneata speța...Art.11 OUG 214/2008Art. 11. - (1) Se pot executa fãrã autorizaţie de construire urmãtoarele lucrãri care nu modificã structura de rezistenţã şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:...............................................................................h) reparaţii şi înlocuiri la finisaje interioare şi exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, lucrãri de reabilitare energeticã a anvelopei şi acoperişului, dacã nu se schimbã sistemul constructiv al acestuia - terasã/şarpantã -, la trotuare, la ziduri de sprijin şi la scãri de acces, fãrã modificarea calitãţii şi a aspectului elementelor constructive;" Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 8, 2016 Autor Partajează Postat Martie 8, 2016 Multumesc pentru sfaturi. Nu stiu ce voi face, ma mai gandesc, sa fac pe plan legal, pfff, alergatura si mai ales o caruta de bani pentru o hartie... Sa fac fara autorizatie......amenda nu e mica, si macar de as scapa numai cu asta..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum