Vizitator ionicadelatara Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 daca folositi optotriacele de mai sus cu detector de trecere prin zero nu mai aveti probleme cu nici o incarcare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Ceva de genul asta se poate inseria pe ...faza. Termistorul se alege functie de necesitati http://www.ebay.de/itm/NTC-ICL-Einschaltstrombegrenzer-Auswahl-free-choice-/380346809365?var=&hash=item588e6fbc15:m:mPz4JtOVZe5CgxDIi3WT93w mos_fet_ul canal N, orice tip gen IRF510, 540, 640..etc. Intarzierea se stabileste din valorile lui C1 eventual R1. Am folosit schema asta la 20A trasi din retea fara nici o problema. Pt aparate ''domestice'' se pot refolosi termistoarele NTC de pe placile TV (cele serie cu alimentarea si nu PTC_urile serie cu bobina de demagnetizare) sau de prin surse ATX. Link spre comentariu
vera Postat Martie 9, 2016 Autor Partajează Postat Martie 9, 2016 (editat) M-am mai gandit la aceasta schema si am ajuns la urmatoarele concluzii: 1-am utilizat pt. limitarea curentului prin diode o R=10 ohmi/16W, deoarece se poate prinde foarte usor de ea un radiator (pe termistor este mai greu); 2-am utilizat nr. min. de relee, cu avantajele care decurg: a-rezistente de contact mai putine; b-fiabilitate marita; c-pret mai mic. 3-pt. temporizator m-am oprit la 555, deoarece: d-este fiabil; e-pot regla timpii precis si de durata (cronometrez pt. tuburile utilizate timpul de incalzire al filamentului, reglez timpul la acea valoare, dupa care schimb semireglabilul cu o rezistenta fixa); f-comand LED-ul dublu de semnalizare (St-B si ON); g-daca gasesc relee cu rezistenta bobinei >120 ohmi, le pot coimanda direct, daca nu, prin intermediul unui BD135. 4-inca sunt in dubiu daca utilizez sau nu siguranta diferentiala, datorita dimensiunilor mari (inclin s-o utilizez). Daca utilizez siguranta diferentiala, S1 nu-si mai are rostul; 5-cred ca voi utiliza un filtru de retea (pct. A si B), deoarece eventualii paraziti au cale libera (acum). Schema nu este perfecta, este perfectibila. Am desenat numai schema de principiu, a blocului de alimentare. Restul ramane ca in schema initiala (de la postul 1) Editat Martie 9, 2016 de vera Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum