vera Postat Martie 2, 2016 Autor Partajează Postat Martie 2, 2016 @LMOlimpiu, sasiul, intrarea/iesirea amplificatorului, totul este legat la nulul de protectie (potential 0). In cazul aparitiei unei strapungeri (izolatie intarita), amplificatorul iese din functiune. Cum s-ar putea curenta cineva, fara a pune mana pe 0 si +600V-va rog fiti mai explicit. Multumesc Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) @LMOlimpiu, sasiul, intrarea/iesirea amplificatorului, totul este legat la nulul de protectie (potential 0). In cazul aparitiei unei strapungeri (izolatie intarita), amplificatorul iese din functiune. Cum s-ar putea curenta cineva, fara a pune mana pe 0 si +600V-va rog fiti mai explicit. Multumesc Ati inteles gresit! Eu am spus ca se poate curenta atunci cand pune mana pe sasiu,respectiv pe chitara,si din intamplare atinge de un alt amplificator (o chitara sau microfon...) care tot din neglijenta sau intamplare nu are impamantare. Eu chiar m-am exprimat ca proiectul dv. trebuie sa mearga pana la capat,nu sunt impotriva a ceea ce faceti,dar nu trebuie sa mergem pe mana utilizatorilor,suntem siguri ca de fiecare data utilizatorul are o priza cu impamantare in norme,sau ca "leaga"/conecteza amplificatorul la nulul de protectie,asta am vrut eu sa spun. Editat Martie 2, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
vera Postat Martie 2, 2016 Autor Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) Daca citeati cu atentie la inceput (pct. 9), vedeati ca amplificatorul nu functioneaza fara nul de protectie (este subliniat). Sasiul, respectiv chitara sunt conectate la nulul de protectie, potential "0", deci nu se poate curenta nimeni din exterior. Editat Martie 2, 2016 de vera Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Nu functionarea sistemului este pusa in discutie ci probabilitate erorilor ce pot interveni si de aici necazuri mari, am intilnit multe situatii cind lipsea pamintarea sau aceasta era data de pe bara de nul din tabloul electric in plus cei ce cinta la chitara se conecteaza la tot felul de prize imprevizibile, poate totusi ar fi mai bine ceva comutatie... Link spre comentariu
vera Postat Martie 2, 2016 Autor Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) Va rog cititi cu atentie. Lipsa sau intreruperea nulului de protectie, scoate alimentarea (Ua defazor si final) de sub tensiune (semnalizata optic de un LED, alimentat printr-un contact releul de temporizare). Ramane alimentat doar trafo retea, care furnizeaza Ua preamplificator, Uf1, Uf2 si U automatizari+temporizator. Editat Martie 2, 2016 de vera Link spre comentariu
Vizitator Cristi Banu Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Este interesanta ideea dvs. Eu nu vad niciun impediment in solutia adoptata. Cred ca am sa o aplic si ma gandeam la acest releu http://www.tme.eu/ro/details/40.61.8.230.000/relee-electromagnetice-miniatura/finder/406182300000/ Link spre comentariu
vera Postat Martie 5, 2016 Autor Partajează Postat Martie 5, 2016 (editat) Eu voi utiliza varianta propusa de @der doktor (caruia ii multumesc), care imi permite utilizarea oricarui tip de releu (alimentat la 12Vcc), care sa aiba 3 contacte (cele gasite de tine nu au contactele necesare si sunt scumpe). Editat Martie 5, 2016 de vera Link spre comentariu
Vizitator Cristi Banu Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Puteti detalia putin solutia la care faceti referire? Link spre comentariu
vera Postat Martie 5, 2016 Autor Partajează Postat Martie 5, 2016 (editat) In principiu, cam asa vad eu rezolvarea (optocuploare, la care in loc de LED-ul avem Ne).Curentul prin becurile cu Ne este sub 1mA, deci se poate pacalii si o diferentiala de 5mA.Becul cu Ne si fototranzistorul, se baga intr-o bucatica de varnis, de culoare neagra, capetele fiind blocate cu niste dopuri opace (cauciuc), pe langa care ies firele.PS-fototranzistorul trebuie sa "vada" lumina Ne. Editat Martie 5, 2016 de vera Link spre comentariu
Vizitator Cristi Banu Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Multumesc,am inteles. Acum stau sa-mi imaginez o speta vis-a-vis de diferentiale. Sa zicem ca in reteaua din care amplificatorul este alimentat,exista un disjunctor de 10mA. Il pacalim cu 1-2-3mA al montajului acesta,se mai gasesc cativa consumatori care sa fure si ei o oarecare valoare insumata,si uite asa sare diferentiala. Posibil ca in practica sa nu se intample chiar asa. Link spre comentariu
vera Postat Martie 5, 2016 Autor Partajează Postat Martie 5, 2016 Un beculet Ne consuma 0,8mA. De aici pana la 5mA e cale lunga. In plus, cele de 5mA sunt utilizate pt. baie, restul sunt de 10mA, sau mai mari. Daca ai un aparat defect, poate declansa diferentiala, fara sa utilizezi ac. montaj. Sa uitam de drobul de sare. Link spre comentariu
Vizitator Cristi Banu Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Da,asa este. Oricum,ideea este buna si am s-o pun in practica. Deocamdata nu-i gasesc vreun inconvenient. Multumesc inca odata pentru sfaturi. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 (editat) se presupune ca statia dvs e singura neseparata de retea in timp ce , toate celelalte mai moderne, cu traf separator nu au nici o alta scurgere decat prin impamantare.daca luam un amplif profesional cu traf separator ca Orange Ad30, din cate imi amintesc , masa(cea legata la sasiul chitarii) e cuplata capacitiv, doar in ac cu sasiul amplificatorului prin cateva sute de nf.Deci atingerea "cantaciosilor" care folosesc amplif-uri profesionale cu tuburi , cu cel care utilizeaza amplif-ul dvs chiar daca ar fi faza pe sasiu nu ar fi prea periculoasa .Totusi dvs puteti folosi acelasi tip de cuplaj doar in ac a masei de semnal, grila tubului avand o impedanta foarte mare oricum..Totusi nu ar fi mai bine, ca sa ocoliti orice discutie si sa faceti amplificatorul dvs un amplificator de auditii?De ce musai de chitara?Chitaristii sunt oricum cam neglijenti, sariti de pe fix de multe ori si multi dintre ei se mai si drogheaza ori beau, asa ca pot muri din cu totul alte cauze si nu vreti sa fiti responsabil pt cat de "high" sunt cantaciosii.Daca amplificatorul dvs canta in Colectiv, sigur pe dvs va trageau la raspundere si nu pe aia cu artificiile .Vreti sa cada inca un guvern din cauza amplificatorului dvs :-) ? Editat Martie 7, 2016 de ionicadelatara Link spre comentariu
Vizitator Cristi Banu Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Eu am sa fac unul pentru auditie. Asa ca nu vad probleme in sensul electrocutarii. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Nici eu nu vad probleme tehnice cunoscandu-l pe @vera care are in spate 35 de ani ca inginer electrotehnist din care multi la una dintre cele mai mari intreprinderi care au fost si-or sa mai fie vreodata in Romania.Dumnealui este obisnuit sa calculeze transformatoare si instalatii de ordinul megawattilor.Pe mine m-a lasat masca intr-o convorbire telefonica in care mi-a calculat un transformator de iesire pt un SE in direct si a facut toate calculele in minte.Domnul acesta are peste 60 de ani si inca invata.Problema sunt cantaciosii high care se apuca sa-si repare singuri amplificatoarele dupa notitele luate la orele de marketing sau geografie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum