Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA DC-DC OUT 4V - 7V/10A

kinderu56

Postări Recomandate

De ce? Pai iti raspund eu: multi vor sa faca din orice, musai cel mai plesnitor bici.Din pacate, ceea ce nu se intelege este ca trebuie sa te aliniezi cu tehnologia ca sa ai performante.Numai inductanta din montajul ala cu 494 va ocupa 20x40x40mm. Oricum, kinderu experimenteaza, asta-i de laudat.@radu, daca nu intra in limitare termica, aia este. In modelism nu exista electronica sa te tina prea multe sezoane.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

16

• sesebe

8

• Mircea

7

• UDAR

5

Top autori în acest subiect

cel cu tps este de 4x5 cm dar intra cu forta si  numai intro anumita pozitie ,iar cele de la fan au maxim Vout 5,5v iat eu am nevoie de 6-6,4v maxim ,ce ma enerveaza acuma ca nu am in proteus tl494 si nici k7500 sa fac o simulare  :nerv

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Tu te-ai uitat macar prin datasheeturi ?

5V este o a doua sursa de alimentare necesara pt polarizarea interna (curent mic, poti sa o obtii cu un LDO in capsula SOT23).

Uite ce scrie la asta: Vout intre 0.8V si 19.2V si curent de 8A. de unde ai tu informatiile alea?

Posted Image

Link spre comentariu

Ssb, cum il lipesti p-ala? Pentru multi e problematic cu pinii periferici, daramite cele 3 insulite.

Asta asa-i dar la performante nu cred ca poate gasi ceva echivalent.

Poate face cum am mai recomandat pe aici pe forum: se duce la un atelier ce face service gen reballing. Sigur se gasesc de astea si nici nu poate sa-i ceara prea mult.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

De acord cu performanta. Va trebui lucrat la micron ca sa il potriveasca pe PCB. Daca poti ajuta cu un PCB, ca nu cred ca colegul are experienta de genul asta.

Link spre comentariu

Dupa cite mi-am dat seama pt el s-ar putea sa fie dificil si cu rezistorii 0603.

As putea incerca sa fac un PCB (desenul) dar trebuie sa stiu exact schema si footprinturile la componente si nici nu prea am timp.

Cea mai rapida varianta ar fi sa cumpere un modul gata facut.

Link spre comentariu

ok multumesc cel mai ok ar fan2110mpx da intradevar va problema cu cablajul iar pentru sursa externa voi folosi un a1117 de 5v iar daca nu ma descurc cu cablajul il intorc cu pini in sus si lucrez cu piesele in jurul sau sper sa mearga

sincer nu ar fi rau un cablaj de la vrun coleg 

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Cu padurile de racire deasupra nu o sa poata niciodata sa scoata decit o mica parte din curentul din datasheet.

Din pacate necesita cablaj profesional cu doua straturi minim pt ca este dificil sa scoti firele de la padurile din mijloc.

Link spre comentariu

Kinderu tot n-ai inteles, integratul ala se foloseste de insasi traseele de cupru de pe placa unde este lipit, pe post de radiator, traseele alea trebuie sa constituie fiecare niste planuri cat mai mari pentru a disipa cat mai bine caldura, si cum dimensiunea lor pe fata dinspre integrat este restrictionata de ceilalti pini, placa trebuie sa fie dublu strat, fiecare plan cu cat mai multe vias-uri metalizate catre traseul corespondent de dedesubt, cu cat mai multe viasuri sunt, cu atat mai eficient se transmite caldura, toate astea fac imposibila lipirea unui astfel de integrat in regim de amator, trebuie dotari speciale pentru a-l folosi.

Asa ceva nu se recomanda unui incepator!

Link spre comentariu

stiu si am inteles foarte bine de la inceput ca este greu de realizat spre imposibl si nu numai de mine poate si de alti colegi mai experimentati dar pentru 10 lei cat costa merita sa incerc oricum osa comand si un modul OKR-T6A/12V

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

a sosit sursa estre senzational de mica am testato in blana ,am tras din ea 6,2A temperatura creste undeva pe la 47 de grade si acolo,moare am incercat si 7A urca temperatura pe la 65 de grade si se stabilizeaza acolo, super ok la pretul asta si dimensiuni este mai mult decat ok 

http://ro.mouser.com/ProductDetail/Murata-Power-Solutions/OKR-T-6-W12-C/?qs=b1CvEdhOXIafkisBJ0tQnQ%3D%3D

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări