Letcon Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Am citit printre randuri,mai ales dupa ce am vazut titlul topicului,insa combinatie mai proasta nici ca se putea...pe bune Link spre comentariu
Vizitator AC DC_176072 Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Pe cand un proiect cu TBA810? Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) Am citit printre randuri,mai ales dupa ce am vazut titlul topicului,insa combinatie mai proasta nici ca se putea...pe bune adevarat...astazi am debitat tensiunea maxima de care a fost capabil montajul pe doua boxe inseriate de 16 ohmi in total cu rail bootstrap(tranzistorii repetori) si bootstrap-ul intern al tda-ului facut ca in datasheet si a mers fierbinte pe un Bass test la volum maxim din calculator pana ce colegul meu a venit si a atins radiatorul...pur si simplu a luat foc in clipa in care l-a atins...probabil o descarcare electrostatica...Din fericire s-a ars doar tda-ul si sigurantele rapide... oricum, am suficiente tda-uri de test.Astept de ani de zile sa fac toate testele astea sa vad ce poate. Oricum, a functionat fara nici o dioda antiparalel de protectie.Doar pe fly rail-ul integratului am adaugat 4400uf/paralel cu 1uf nepolarizat , iar compensarile de pe placa philips au fost micsorate .Practic a devenit mai stabil prin adaugarea bootstrap-ului...un pic contraintuitiv, dar am vrut sa imi verific o ipoteza.Practic cei de la Philips au inlaturat bootstrap-ul pt a creste psrr-ul , sursa tv fiind in comutatie, dar cumva , aceasta masura a creat o instabilitate suplimentara acestui integrat. O alta concluzie urata este ca unele placi sunt compensate agresiv si altele mult mai putin , ceea ce duce la concluzia ca unele loturi de tda1514 erau cu probleme de fabricatie...asta daca n-o fi fost tot din cauza sasielor diferite de televizoare. Oricum, daca nu refaceam bootstrap-ul ca in datasheet, nu aveam nici o sansa sa pot inlatura compensarile ...intra instantaneu in oscilatie. Nici asa nu-mi par prea tefere, dar pana acum nu am facut nici o masuratoare cu osciloscopul pt ca ultimul lucru care lipseste in camera de lucru este un osciloscop ... Editat Martie 2, 2016 de ionicadelatara Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) eu am plecat de la ideea de a face un amplificator cu patru cai cu tda1514, dar nu am la amperajul necesar transformatoare care sa scoata tensiunea necesara alimentarii normale.sub +-47v n-am nimic balsoi.voiam sa fac stabilizatoare de tensiune initial.Inca mai cantaresc ideea asta mai ales ca am disponibile 6 buc 2sa1943 si 6 2sc5200 plus driverele mje15032/33 iar psrr-ul integratelor nu e prea grozav .Am multe variante pt care as putea opta acum.Dar vreau sa verific tot ce se poate face cu tda1514 pt ca mai am 14 bucati functionale... Editat Martie 2, 2016 de ionicadelatara Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 scuze...gresii desenul. ideea e ca vreau sa fac acest montaj stabil. ma rog...rezistenta de 620 ohmi era decuplata de masa cu 100uf/16 v, dar nu mai postez o noua poza. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 ca veni vorba de slew rate intr-un topic mai vechi de-al meu: "tda2040 forever"" si cum mie nu prea-mi plac fet-urile as incerca sa reinvii intr-o forma diferita o topologie care s-a dovedit de succes in ""Unu preamplificatorul pt pick-up"" de la sectiunea cu tuburi. Stiu ca e un tub si or sa ma injure unii, dar daca tot sunt tensiunile necesare si cum mie nu prea imi plac fet-urile ... Sper ca dracia asta functioneaza... Link spre comentariu
Mli Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Eu nu inteleg care e treaba cu tda-ul asta, nu suna chiar bine, e lipsit de vlaga si stralucire Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Eu nu inteleg care e treaba cu tda-ul asta, nu suna chiar bine, e lipsit de vlaga si stralucirepe ce va bazati afirmatiile?deocamdata suna mai bine decat un luxman l230 si un realistic sta2050...si nu i-am aplicat scheme fantastice.inca..dar ca sa moara de ciuda audiofilii o sa-i aplic si un multiplicator de capacitate ... Link spre comentariu
Mli Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 L-am gasit in amplifurile din tv-uri, am facut multe montaje cu el,etc... nu mi-a placut (e doar o parere personala) , un sae mark 41b e cu mult peste.... Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Partea de control a surselor din schema de aici nu functioneaza. I-a si mai analizeaza. In loc sa mute potentialul mediu ea variaza curentul livrat. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 (editat) L-am gasit in amplifurile din tv-uri, am facut multe montaje cu el,etc... nu mi-a placut (e doar o parere personala) , un sae mark 41b e cu mult peste.... Nu va contrazic.Tocmai ce am vazut schema acestui amplificator SAE si recunosc ca imi place.Totusi e un amplificator simetric, ultracompensat, de trei ori mai rapid ca TDA1514 si alimentat la +_40v , nu +-27v cat ati putut dvs sa alimentati tda-ul...Tda1514 este un integrat pretentios.Bootstrap-ul are valori diferite functie de sarcina, iar filtrajul trebuie sa fie beton pt ca Psrr-ul nu e prea grozav cu bootstrap-ul activat. Mie imi place cum suna. Sunt sigur ca se pot obtine rezultate deosebite si cu el.Nici macar de o bobina pe iesire nu m-am agatat la tda...iesire chioara , fara protectii, la curent dublu decat cel normal din datasheet...eu zic ca e bine. Partea de control a surselor din schema de aici nu functioneaza. I-a si mai analizeaza. In loc sa mute potentialul mediu ea variaza curentul livrat. Abia ce mi-a venit ideea...o sa incerc niste calcule si o simulare mai intai.Deocamdata merg pe design-ul dinainte. Tocmai am constatat ca uitasem faptul ca am modificat boxele pe patru ohmi...adica in serie aveau 8 ohmi si cand am pus testul de bass a debitat aproape toata puterea corespunzatoare unei alimentari de +-53v pe 8 ohmi atunci cand le-am inseriat...Deci curentul ce trecea prin TDA era dublu decat cel pt care a fost proiectat. Eu zic ca s-a descurcat onorabil pana acum. O sa schimb mai intai priza rail bootstrap-ului pt o tensiune de alimentare mai mica , deci si o amplitudine de iesire mai mica . Editat Martie 4, 2016 de ionicadelatara Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Deocamdata voi inseria un multiplicator de capacitate- ma rog...nu e chiar un multiplicator ca la carte pt ca are rezistente de polarizare baza emitor identice ca valori cu cele din repetoarele care le urmeaza .cred ca e un preregulator mai degraba...nici nu cunosc denumirea tehnica a unui multiplicator de capacitate la care se adauga si rezistente baza-emitor...Oricum, am blindat atat repetoarel de bootstrap cat si preregulatorul cu diode inverse de viteza mare .diode de damper recuperate din tv si monitoare.... Practic intentia este sa cobor tensiunea de la +_53v la plus minus 26, iar repetoarele prezente si in schema de mai jos vor fixa alimentarea integratului la +-15v, dar prin bootstrap rail va urca semnalul de iesire inapoi la nivelul normal alimentarii la +-26v...am senzatia ca am gresit una din prize...mai verific maine... http://i66.tinypic.com/122g4lg.jpg http://i68.tinypic.com/2ekm749.jpg Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Uita de tinipic ,folosește pe viitor doar postimage.com.Eu nu mă obosesc să pierd vremea cu link-uri gen tinipic , subiectul e compromis din start dacă un user folosește tinipic , este analfabet ( nu e cazul ) sau își ascuns identitatea ( folosește diverse ciudățenii în locul numelui sau trece drept localitate o zonă de basme și nu știe ce sex are:) ) ! Este încredibil cât de habarnist poate fi autospelling-ul , scrie cuvintele cum vrea mușchii lui și mă obligă să corectez ulterior .Uite nu o să corectez de dată asta , special ca să vadă tot useru' ca nu am nimic de ascuns ! Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Si eu care credeam ca o sa-mi crapi capul pt ca sarcina moduleaza referinta preregulatorului care necesita mai degraba un stabilizator cu reactie decat poze pe alt cont...Asta e contul meu de cativa ani.Tot ce am postat acolo este teafar si neatins de cativa ani deja asa ca pt mine e bun tinypic.. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Diferențele de sunet sunt imense intre 1514 si 2030 , in principal datorita superdiodei din 1514 .Undeva , in arhiva mea , am câteva explicații originale ( de la SGS Ates ) despre 2030 , varianta originală ( licența originala vândută doar redegistilor ).Nu aduce lămuriri suplimentare , dar nu poți știi de unde sare iepurele ...Variantele ulterioare ale lui 2030 sunt doar compatibile cu originalul 2030 , au alt chip in capsula . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum