Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV tuner VideoMate M330F

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi. Am cumparat acest tv tuner ( nou si cu garantie ). Vin cu o problema ( banuiesc ca ar fi vorba de vreo setare ) la acest tv tuner. Ce se intampla: partea de TV merge ok inclusiv partea de captura TV si telecomanda. Nu functioneaza partea de radio. Am sa descriu mai in amanunt asazisul defect mai jos. Cum am procedat la scanarea posturilor TV: am setat pe Rwanda - cablu - sistem PAL_B. Deci partea de TV este ok. Daca setam pe Romania nu aveam sonor ( ca un TV care nu-i tras in banda ).

Revin cu problema la partea de radio. Cum am procedat: am inserat antena FM externa in mufa mama RCA de pe modul si am dat autoscanare ( am incercat mai multe tari ). Imi arata precum ca a gasit vreo 5 posturi de radio dar imi apare in boxe numai zgomotul de fond specific benzii FM dar nu se aude nici un post de radio. Deci apare numai zgomotul de fond, atat.

Rugamintea mea este ca poate s-a confruntat careva care are acest tv tuner cu aceasta problema si stie care sa fie hiba. Eu unul nu mai stiu care sa fie hiba. In rest partea de TV, telecomanda si captura sunt OK.

Acesta este TV tunerul: http://www.comprousa.com/en/product/m330f/m330f.html

Multumesc.

post-179081-0-41951100-1456679663_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

6

• spark

3

• FLORIN IORDACHE

2

• belasajgo

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu cred ca se seteaza de undeva norma de sunet BG-DK .

Incercati sa apasati pe tasta space dupa tastatura pc-ului si vedeti daca se schimba norma de sunet BG-DK .

ASTEPT RASPUNS DACA SA REZOLVAT !

Link spre comentariu

Eu cred ca se seteaza de undeva norma de sunet BG-DK .

Incercati sa apasati pe tasta space dupa tastatura pc-ului si vedeti daca se schimba norma de sunet BG-DK .

ASTEPT RASPUNS DACA SA REZOLVAT !

Am incercat cu tasta " space " si nu se schimba nimic. Cred ca ai inteles, la radio este problema. Partile de TV, telecomanda, captura, etc. sunt ok. 

Link spre comentariu

cu o cautare manuala ai incercat? si oprire pe un post exact de exemplu 99,2 sau cu alt post si vazut daca asa capteaza postu respectiv , posibil sa fie semnalu mai slab decit trebuie sa se opreasca pe cautare automata , si cu cautare automata trece peste post.

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

cu o cautare manuala ai incercat? si oprire pe un post exact de exemplu 99,2 sau cu alt post si vazut daca asa capteaza postu respectiv , posibil sa fie semnalu mai slab decit trebuie sa se opreasca pe cautare automata , si cu cautare automata trece peste post.

Nu vrea nici pe cautare manuala. Am setat de exemplu 88,7 ( Kiss FM ) si nu se aude decat zgomotul de fond. Postul de radio nu se aude deloc.

Link spre comentariu

eu am video mate 640__ compro dvt4_inca de la instalare soft am setat , tara germania (berlin) ca altfel nu se seteaza norma de sunet , mie mi-a trebuit 30 de zile sa-mi dau seama , este o porcarie de tuner am luat plasa , pentru cablu tv este setata norma PAL_B__bafta , spune ce ai rezolvat

Link spre comentariu

Eu am avut multe TV-Tunere in mana de la diferiti producatori (KWorld, Leadtek, AVerMedia, Asus, etc.) si tot timpul eram nemultumit de cum se realizeaza setarile, cum functioneaza programele, etc. Problema principala a fost tot timpul soft-ul care a venit cu TV-Tuner-ul, indiferent de producator. Chiar si asa ca tot timpul am reusit sa pun in functiune fiecare TV-Tuner (au indeplinit in totalitate scopul), aplicatiile lasau totusi de dorit...

Abia prin 2005-2006 am dat de un program ce inca mai folosesc si in ziua de azi si care pana acum a functionat cu fiecare TV-Tuner ce am instalat. Este vorba de ChrisTV PVR care este facut de Chris P.C. SRL (da, autorul este roman), programul are si o versiune freeware. Programul insa nu ofera "out of the box" toate functionalitatile soft-ului livrat cu TV-Tuner-ul. Pentru prelucrarea / imbunatatirea imaginii si controlul partii "hardware" are extrem de multe setari, insa pentru a putea folosi telecomanda, a fost tot timpul nevoie de un program auxiliar, eu de exemplu am folosit WinLIRC. Astfel combinatia programelor ChrisTV PVR cu WinLIRC au dat exact rezultatul ce mi-am dorit. Cu soft-ul standard ce a venit cu TV-Tuner-ul imaginea a fost acceptabila spre buna, in schimb cu programul ChrisTV PVR imaginea este impecabila (cu aplicarea unor filtre de corectie). Iar folosind WinLIRC, telecomanda ce a venit cu TV-Tuner-ul imediat poate fi folosit la mult mai multe lucruri decat cu soft-ul producatorului.

Link spre comentariu

Chiar e usor bizara discutia din acest topic in anul 2016...la ora actuala, nemaiexistand emisie analogica care sa fie receptionata cu antena de pe casa, chiar nu vad rostul unui TV Tuner intern, pe PCI(slot disparut recent si el de pe placile de baza). 

Furnizorii de TV cablu(Digi si UPC) va ofera "gratuit" mediabox HD, cu un cablu HDMI il conectati la un monitor, si gata! Daca monitorul nu are intrare HDMI, ci numai DVI exista cablu adaptor HDMI-DVI.

Link spre comentariu

Si daca vrei sa te uiti la TV in timp ce lucrezi pe calculator, dar nu ai loc suficient pentru un al doilea ecran (TV)? Eu de asta mai am si in ziua de azi TV-Tuner in calculator... In rest asa este, TV-Tunerele sunt deja cam demodate, avand in vedere ca in ziua de azi TV-urile sunt foarte ieftine.

Link spre comentariu

Oricum discutia din acest topic e despre nefunctionarea partii de radio FM. Nu m-ar mira ca prostia asta de tuner sa mearga complet doar pe windows xp, nu pe sisteme mai noi.

Link spre comentariu

Nu m-ar mira ca prostia asta de tuner sa mearga complet doar pe windows xp, nu pe sisteme mai noi.

Buna ziua ! Eu am avut un tv-tuner care mergea doar pe wind....xp sp1,atat....daca il bagam pe wind.....xp sp2 sau wind......xp sp3....nici vb.... ca sa mai mearga. 

O zi minunata va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Buna ziua ! Eu am avut un tv-tuner care mergea doar pe wind....xp sp1,atat....daca il bagam pe wind.....xp sp2 sau wind......xp sp3....nici vb.... ca sa mai mearga. 

O zi minunata va doresc !!!

Eu il folosesc pe windows 7 / 64 biti. Merge corect. Am setat la tari pe Germania si tot nu merge radio. Am salvat un fisier format MP3. " Cam atat stie " ( ascultati fisierul de mai jos ). Repet: partea de TV, telecomanda si captura merg ok.

Fm000.mp3

Link spre comentariu

acum am instalat si eu softul pentru video-mate (Video Mate FM Aplication v2.20.400_20-07-2010)_functioneaza pe doua posturi chiar si fara antena

tie iti apare pe  display-ul softului frecventa canalului ?????

Link spre comentariu

acum am instalat si eu softul pentru video-mate (Video Mate FM Aplication v2.20.400_20-07-2010)_functioneaza pe doua posturi chiar si fara antena

tie iti apare pe  display-ul softului frecventa canalului ?????

Apare si frecventa si vede si programele dupa ce dau autoscanare. Numai ca nu se aud. Se aude exact zgomotul care il auzi deschizand fisierul MP3 care l-am postat mai sus. Deci repet: dau autoscanare, imi vede posturile, le comut, dar nu se aud. Mi-a facut peri albi de acum.

Mai jos uploadez manualul.

Radio.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări