Vizitator stei dan Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Salut.Doresc sa montez niste filtre pe 3 cai la niste boxe Sony.Problema e ca boxele au doua difuzoare de frecvente joase (modelul Sony SSF-6000) pe care leam masurat cu multimetrul si indica in jur de 16 ohm fiecare difuzor de joase, iar la difuzoarele de inalte si medii indica in jur de 8 ohm fiecare. Intrebarea e daca pot sa pun filtru de 8 ohm si cum sa leg difuzoarele de joase la iesirea de bass de la filtru astfel incat sa insumeze 8 ohm? Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Pe cele de bass, de 16 ohmi, la legi in paralel si obtii 8 ohmi. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Filtrele sint facute de tine (sau altcineva) pt boxele astea sau sint generice cumparate din vreun magazin? Daca sint cumparate nu rezolvi nimic schimbindu-le. Difuzoarele de bas daca sint de 16Ω trebuie puse in paralel numai ca la difuzoare de 8Ω la masurare cu multimetrul ar fi trebuit sa masori ~6.4Ω iar la cele de 16Ω ar fi trebuit sa masori ~12Ω. Link spre comentariu
Vizitator stei dan Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Filtrele le voi face eu (bobine cu fir de 1mm si condensatori MKP Monacor) dupa schema generata pe Erseaudio. Difuzoarele de inalte (Monacor) si medii (Visaton) sunt schimbate, doar cele de frecventa joasa raman. Intradevar la masurarea cu multimetrul mi-a indicat la cele de joase 13.9 ohmi, iar la cele de inalte si medii in jur de 7 ohmi. Sa inteleg ca cele de joase trebuie puse in paralel. Mai am o nelamurire, valoarea de 13.9 data de multimetru este echivalentul impedantei de 16 ohmi? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Tu masori rezistenta de curent continu pe cind difuzorul are specificata impedanta care este in AC. Fi atent la fazarea difuzoarelor (mai ales cele puse in paralel). Link spre comentariu
Vizitator stei dan Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Am inteles. Mai am o nelamurire, am vazut ca unele aranjamente pe 3 cai au difuzorul de medii montat cu polii inversati adica plusul de la filtru mergea la minusul difuzorului, iar minusul la plus.Ce modificari aduce acest montaj frecventei sau impedantei intregului montaj ? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Mai studiaza Ee vorba de coeerenta de faza..... Link spre comentariu
Vizitator stei dan Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 ok mersi de lamuriri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum