Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ORION AR612

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Buna.Meritul principal este al dvs. Asa cum spune intr-un topic. ( nu-mi amintesc exact unde ) "un aparat care nu functioneaza are valoare zero" , acest aparat are acum o valoare .Merita deci sa-l reutilati cu ceea ce mai are nevoie , cu rabdarea si perseverenta de care ati dat dovada. Succes si la mai mare.Sa auzim de bine.

Link spre comentariu

@viobio: lampile pentru repararea Ciocarliei sunt: 1R5T, 1T4T, 1S5T si 3V4... dupa schema de la pagina 36 cartea albastra... si dupa cartonul pe care am reusit sa-l achizitionez...

Link spre comentariu

Salve!Acest mesaj i se adreseaza lui misa si este o reluare a discutiei de la topicul "Discutii pe scheme de radioreceptoare cu tuburi"

Ai perfecta dreptate. Aparatul l-am reparat acum mult timp. Primul lucru am verificat cond de filtraj si am curatat saiba si umarul condensatorului. Brumul a persistat si asa am depistat conexiunile de pe sasiu proaste. Practic conexiunile la masa aveau rezistenta.

Te rog sa-ti amintesti misa daca la verificarea facuta condensatorilor de filtraj acestia nu prezentau o rezistenta parazita de ordinul 1 M sau mai mult.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut, Un echivalent direct al tubului 1R5T mentionat mai sus ( OL + mixer ) este tubul sovietic 1A1P .Cred ca s-au folosit chiar in timpul fabricarii receptoarelor ''rodica'' intrucat persoana de la care am acest tub isi aminteste ca provine de la un astfel de aparat .

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Salut,Am un sasiu de Philips 627B .Este ( mai bine zis a fost ) un radioreceptor cu tuburi , alimentat de la baterii , cu 2 V la filament .Este un montaj superheterodina la care tubul KF4 lucreaza in montaj reflex . Dupa multi ani am dat si de schema de principiu gratie userului ( ii multumesc ).Am toate tuburile originale . cu tipmul vreau sa incerc punerea in functiune . Am o neclaritate la schema electrica . este vorba de tensiunea de 9V care este trecuta in partea de alimentare a aparatului .Nu inteleg ce rol are aceasta tensiune si fata de ce anume se considera .Mai adaug ca nu am vazut niciodata caseta acestui aparat ( exista pe ''radiomuseum'' dar este foarte ''departe"). Daca cineva are acest aparat , am rugamintea sa ma anunte .(in orice stare ar fi aparatul )

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Revin aici cu tuburile si schema la care rog pe cei ce cunosc sa ma ajute sa inteleg rostul acelei tensiuni de 9V. Multumesc.

acea tensiune se foloseste in circuitul de negativarehai ca stiati dar ati vrut sa vedeti ce zic si altii!!!!
Link spre comentariu

Multumesc, M-a ajutat complet, de pe sasiul meu lipsesc doua componente , ( al 3 lea intrerupator , solidar pe ax cu cel dublu din constructia potentiometrului si un rezistor din reteaua de negativare .) posibil ca in curand sa -l aud .

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator coric66

Se da un Istria ,la care, din start , nu mergea partea MF (printre altele). Dupa cateva seri pierdute ,constat ca nu are nici un defect in blocul UUS , claviatura , etc. ci, chiar la final observ ca a fost surubarit la bobinele UUS. Modific bobinele pentru banda Vest ,o scurta acordare si merge. Adica a mers , vre-o saptamana , pina sambata dimineata cand a tacut brusc pe UUS. Verific tensiuni pe blocul UUS , totul ok , mut blocul UUS intr-un Darclee , merge din prima. Verific claviatura din Istria , nici o problema , verific cele doua EFD-uri, rezistentele si condensatorii adiacenti , in regula , inlocuiesc ECH81, EBF 89 ,nici un rezultat . Restul gamelor merg perfect. Si cam aicea m-am oprit si as solicita indrumare spre o localizare mai exacta a problemei ca altfel iar o sa-mi pierd vre-o saptamana/luna pina o voi gasi eu. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Fara suparare, cred ca e nevoie de o saptamina/luna sa-l pui la punct. Poate fi orice. Ai spus ca a tacut si gata. Daca e doar o siguranta, trebuie sa afli de ce s-a ars. O siguranta nu se arde singura, e "ajutata" de cineva. ( E doar un exemplu) Poate a murit o lampa...si lasa EFD-urile in pace.

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Sigur ca fara suparare , mai mult , multumesc pentru implicare. Sunt constient ca nu se poate face o depanare prin corespondenta dar sperasem ca e un defect comun ,specific Istriei. Aveti dreptate ca poate fi orice , excluzand partea de alimentare , AAF ,lampile ,blocul UUS (care merg pe alt aparat).De retinut ca restul gamelor merg perfect.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Sigur ca fara suparare , mai mult , multumesc pentru implicare. Sunt constient ca nu se poate face o depanare prin corespondenta dar sperasem ca e un defect comun ,specific Istriei. Aveti dreptate ca poate fi orice , excluzand partea de alimentare , AAF ,lampile ,blocul UUS (care merg pe alt aparat).De retinut ca restul gamelor merg perfect.

daca blocul uus functioneaza in alt aparat,verifica comutatorul de game,partea care alimenteaza blocul uus si comutatorul care cupleaza ech81 la mfdin cauza acestor claviaturi urasc aparatele romanesti :sparge:
Link spre comentariu
Vizitator coric66

Multumesc pentru sfat d-le viobio , din pacate nu-i de-acolo problema (a fost al doilea lucru ce l-am verificat sambata dupa ce a mutit). Dar o sa re-verific deseara , poate mi-a scapat ceva.

Link spre comentariu

Verificati bobinele MF, pot avea intrerupere sau chiar scurt la masa.O alta cauza, contacte imperfecte...Aceleasi probleme le-am intalnit la un radio TRAVIATA (blocul de bobine MF)...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări