nicolae57 Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Are electrodul central in interiorul tubului care este argintat.Am rezolvat problema!!!!!!!Electrodul central nu mai facea contact cu argintul din interior deci compromis.Asa ca am apelat la serviciile unui trimer rotativ de 10/40 Pf si functioneaza OK.Multe multumiri tuturor. Domnului Nicolae: sper ca nu ma-ti uitat cu scala de PARTIZAN.nu te uit,sant aproape gata. Link spre comentariu
pusttiu Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 psl un topic cu resuscitare carcasa de radio.... :(( cu toate e mai mult munca practica ar fi bun un tutorial ceva ,,,,, :((1. in cazul in care nu am tansformator sunt obligat sa pun toate lampile... 2 daca am fasait si totusi nu prin nik ce fac? ms ms. e vorba de un radio sonata 54wu~ (nu am toate lampile la el :(( ) lipsesc 2buc ef85 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 psl un topic cu resuscitare carcasa de radio.... :(( cu toate e mai mult munca practica ar fi bun un tutorial ceva ,,,,, :((1. in cazul in care nu am tansformator sunt obligat sa pun toate lampile... 2 daca am fasait si totusi nu prin nik ce fac? ms ms. e vorba de un radio sonata 54wu~ (nu am toate lampile la el :(( ) lipsesc 2buc ef85domnule nu se intelege nimic din ce vrei sa spui!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 psl un topic cu resuscitare carcasa de radio.... :(( cu toate e mai mult munca practica ar fi bun un tutorial ceva ,,,,, :((1. in cazul in care nu am tansformator sunt obligat sa pun toate lampile... 2 daca am fasait si totusi nu prin nik ce fac? ms ms. e vorba de un radio sonata 54wu~ (nu am toate lampile la el :(( ) lipsesc 2buc ef85domnule nu se intelege nimic din ce vrei sa spui!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asta-i ca bancul ala vechi cu "Dati-mi un pahar cu apa ca mi-e foame si nu am unde sa dorm la noapte...." Link spre comentariu
nicolae57 Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 E din ce in ce mai greu cu limba romana, sau poate nu mai putem noi sa procesam informatia!!!!Dar hai sa lasam rautatile si sa resuscitam carcasa.E CANICULA domnilor :daP.S. Domnule, nu te obliga nimeni sa pui toate lampile, le pui doar pe cele mai importante..... Link spre comentariu
radianr Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 psl un topic cu resuscitare carcasa de radio.... :(( cu toate e mai mult munca practica ar fi bun un tutorial ceva ,,,,, :((..........Nu cred ca are cineva un tutorial de "resuscitat" carcase. De ce? - Pentru ca sunt foarte multe tipuri de carcase si fiecare carcasa are defectiunile ei. Asa ca mai bine pune intrebari concrete si se va gasi cineva sa-ti dea (macar) o informtie.Curaj! Link spre comentariu
pusttiu Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 daca e tutorial e valabil pt orice tip de carcasa....adica intai o stergi de lac, apoi o lipesti sau ns ce tre sa ii mai faci... poate nu am fost eu inteles, dar speranta mea era ca cineva care lucreaza si stie sa reconditioeneze radiuri sa explice care sunt pasii de urmat...ca acum nu o explice pt orice tip de radio. din cite stiu eu si am acasa citeva, la radio am intalnit doar 2 tipuri de carcase : din lemn si din ebonita. ca pot avea fier sau panza prin unele locuri sau ca lemnul de fapt e furnuriuit si nu e lemn lemn e partea a doua. o sa pun eu un link ca am gasit pe net cum facea un nene dintr-o rabla de carcasa una de ziceai ca-i noua :((cu stima,florin c. Link spre comentariu
radianr Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 Iata exemplu de restaurare: http://www.radiocraft.co.uk/restoration.htm http://www.radiomuseum-bocket.de/museum ... ration.php http://www.radiomuseum-bocket.de/museum ... tion-2.php http://www.radiomuseum-bocket.de/museum ... tion-3.php si aici sit-ul cu cele mai mule exemple: http://radiotechniek.cjb.net/login/inde ... 0&album=29 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 salutariin unele aparate antice exista baterii de condensatoare (intr-o carcasa exista mai multe condensatoare cu valori diferite)datorita vechimii lor, 50-70 de ani, este normal ca aceste condensatoare sa fie ori devalorizate, ori cu pierderi mariin acesta perioada lucrez la restaurarea unui radio Korting VE 301 din 1933voi descrie mai jos pasii de urmat pentru a restaura bateria de condensatori 1. se demonteaza din aparat tinand minte legaturile facute la aceasta, personal daca nu am schema fac fotografii inainte de demontare2. se scoate capacul cu contacte cu grija[attachment=3]2009_09030003.jpg[/attachment]3. se goleste tot continutul condensatorului fara a deforma carcasa acestuia,o munca grea si dificila![attachment=2]2009_09030004.jpg[/attachment]4 se monteaza condensatori noi la valorile si tensiunile specificate in schema sau pe carcasa baterii de condensatoritensiunea de lucru a condensatorilor noi va fi de 400....600v,deca nu dispunen de condensatori la tensiuni mari ,inseriem doi cu tensiuni mai mici ,tinind seama de polaritati la cei polarizati[attachment=1]2009_09030005.jpg[/attachment]5 se monteaza capacul cu contacte pe corpul baterii de condensatoare,inainte de a face aceasa operatiune ar fi bine sa se introduca in carcasa ,ceara silicon sau alta substanta care sa rigidizeze ansamblul(in interiorul carcasei),substanta introdusa trebuie sa fie bun izolator electric si sa nu dizolve corpurile condensatorilor6 se monteaza bateria de condensatoare in aparatul de radio Link spre comentariu
Vizitator bogdanuleia Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 Fac apel la experti. Ma poate ajuta cineva recomandandu-mi un expert serios din Bucuresti pentru reconditionarea unui Graetz 51 W partial functional (se receptioneaza posturi pe medii) in care si-au bagat nasul vreo patru asa zisi experti fara a-l deteriora prea mult. Eu sunt inginer mecanic si nu imi depasec conditia deci nu ma bag la electronica Contactul meu [email protected]. Rog nu stergeti mesajul char daca este putin off-topic, sunteti ultima speranta. Sunt legat de acest radioreceptor sentimental si doresc sa-l fac functional. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 Fac apel la experti. Ma poate ajuta cineva recomandandu-mi un expert serios din Bucuresti pentru reconditionarea unui Graetz 51 W partial functional (se receptioneaza posturi pe medii) in care si-au bagat nasul vreo patru asa zisi experti fara a-l deteriora prea mult. Eu sunt inginer mecanic si nu imi depasec conditia deci nu ma bag la electronica Contactul meu [email protected]. Rog nu stergeti mesajul char daca este putin off-topic, sunteti ultima speranta. Sunt legat de acest radioreceptor sentimental si doresc sa-l fac functional.o poza se poate ?daca da ,vreau cu interiorul aparatului,si cu componentele le astept pe [email protected] Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 In legatura cu reconditionarea condensatoarelor electrolitice ( si a bateriilor de condensatoare , prezentata mai sus ), peopun o metoda eficace de a goli acesti condensatori , folosita de mine cu succes si anume :Dupa scoaterea capacului condensatorului se indeparteaza rasina sau smoala pana se ajunge la armaturile din aluminiu . cind s-a indepartat aceasta smoala in totalitate se introduce in mijlocul armaturii un surub folosit pentru imbinari lemnoase ( holtzsurub ) cat mai mare , cu diametrul de 4 - 5 mm. Acesta se insuruba pana aproape de lungimea condensatorului ( sa nu se treaca dincolo ) .Se trage de acesta cu un cleste si toata armatura va iesi sub forma unui con spiralat , tubul de aluminiu ramanand complet gol.Acesta se poate spala cu apa si sapun si dupa ce se usuca se poate continua cu montarea unui condensator corespunzator in interior. Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 postez si eu aici ceva, detin un radio select 1 intr-o stare foarte buna, merge ok adica receptionez posturi cu el dar am cateva probleme1.fixez postul, merge o bucata de timp dupa care volumul scade treptat pana cand dispare total2.la condensatorul variabil mi s-a rupt partea care tinea axul, care era turnata dintr-o bucat acu condensatorul, am relipit-o cu super-glue dar s-a rupt lanaga li[pitura, impreuna cu alta bucata de materialmai am inca 3 condensatoare asemanatoare, si ma bate gandul sa-l inlocuiesdc pe cel din aparat cu unul dintre elese merita acest lucru?si astept un raspuns in legatura cu volumul Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 In acest caz e indicat sa schimbi codensatorul variabil. ( merita )A doua intrebare : de obicei ecest defect este din etajul final.Se pune multimetru pe pin 3 la PCL 82 pe scara de IO0 V dc .Se urmareste daca apare o tensiune pozitiva care creste pe masura ce scade volumul . Daca se scoate tubul acum , si tensiunea ramane la aceasi valoare sau creste, este defect condensatorul de cuplaj de 0,01 micro ( este de culoare maro si e indicat sa fie schimbat de la bun inceput ) . Daca la scoatere tubului tensiunea scade , este tubul defect si trebuie schimbat . chiar la acest subiect, se spune clar ca in primul rand trebuie schimbati condensatorii de cuplaj ( vezi postarile lui si ) si electroliticii de filtraj si abia dupa aceea sa se caute defectele mai complexe. succes Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 ok, o sa schimb condensatorul variabil si o sa fac masuratorile indicate, poate si in cursul zilei de astazi, dar nu promit nimic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum