clausb Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Problema cu alimentarea s-a rezolvat.Am calculat o rezistenta in loc de bec si can am inceput sa sap prin cutii dupa ea am gasit un bec 24V 0.1A (original 19V 0.1A).Se aprinde si filamentele se inrosesc. Necazul este ca nu obtin decat un brum. Am suspectat CV-ul -desfacut curatat remontat. Am mai curatat si verificat si s-a redus un pic brumul si parca se suprapune ceva ce se modifica cu acordul.Caut un pic cam orbeste ca shema mea difera dar nu ma las.Atasez si schema poate vine cineva cu vreo idee. Link spre comentariu
clausb Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Am imprumutat un aparat de masura de masura ce are si capacimetru si am descoperit asa cum banuiam ca, datorita vechimii de 70 ani, condensatorii de filtraj mai au ceva de ordinul 3nF. Dar cum nu am asa valori am comandat. Vor veni abea sapt. viitoare.Pana atunci poate ma apuc sa curat carcasa. Link spre comentariu
clausb Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Am reusit!!!Schimbat condensatorii de filtraj, schimbat condensator cuplare in grila tubului final desi mai era cat de cat bun. Rezultatul - radioul a fost reanimat.Chiar functioneaza.Multumesc tuturor pentru ajutor.Nepretuit, nu m-as fi descurcat altfel.Dar mai are ceva probleme, de ex. atunci cand nu receptioneaza nici un post are un brum suparator. De altfel nu prinde decat Antena satelor si Romania actualitati. Ma gandesc ca primul pas ar fi sa-i confectionez o antena normala, exterioara nu un fir suspendat prin atelier ca acum (sau sa incep cu altceva?).Iar pe scurte doar brum.Condensatorii de filtraj i-am bagat dupa sfaturile de pe forum in carcasa cond. original dupa golire de continutul degradat.Oricum m-a prins microbul, urmeaza la reparat un Intim descoperit intr-o magazie din care deocamdata doar am evacuat gainatul.Si sigur vor mai fi. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Felicitari pentru reusita, numai ca din ce ne povestiti mai trebuie lucrat la Philips.Ca nu aveti probabil o antena potrivita este un aspect, faptul ca aveti brum suparator este alta poveste.Verificati si integritatea potentiometrului de volum .Succes la depanare! Link spre comentariu
clausb Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Multumesc.Da, mai trebuie lucrat pana sa am o receptie curata.Am incropit o antena in T cu brate inegale si s-a imbunatatit ceva.Paraitul intre posturi persista.Am doua nedumeriri.1 ce face condensatorul ce pleaca de la priza potentiometrului de volum spre masa ?2 In circuitul anodic a existat un rezistor bobinat ce era ars.Pe schema BF211 apare de 180ohm/5W. Am masurat bucata de 1/3 din bobinaj(masurat cu sublerul) ramasa intreaga si are 33ohm deci total cca.100ohm. am pus pe rand un rezistor de 180, unul de 140 si unul de 100 ohm cu rezultate identice.Nu stiu pe care sa-l las in circuit.Acum ma duc sa verific si potentiometrul.Revin daca am ceva rezultate. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 1.Reglaj de volum compensat fiziologic.2.Despre care rezistenta faceti vorbire?In circuitul anodic al carui tub?Pe schema postata de dvs. nu sunt trecute valorile componentelor. Link spre comentariu
clausb Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 1.Multumesc, am inteles.2.Asa este nu am fost destul de clar era vorba despre R2 in anodul tubului redresor. In prezent este un rezistor de 165 ohm (doua de 330/5W in paralel, asa a si incaput mai bine in spatiul redus de acolo)Dar partea cea mai frumoasa este ca reverificand am dat peste un condensator, C18 de 0,1 microF care la masurarea intiala parea in regula dar de fapt indicatia infinit a ohmetrului de pe cond. spre masa se datora lipsei de contact la sasiu. Oricum am gasit condensatori noi si i-am inlocuit in aceesi sedinta pe toti cei de hartie.Practic nu stiu care a fost de vina dar acum receptionez o gramada de posturi in toate limbile pe toate lungimile de unda chiar si cu antena care este de fapt sarma de rufe din curte.Persista totusi un barait, nu foarte suparator intre posturile de pe medii. Ma simt foarte grozav.Am desfacut si potentiometrul de volum, partea de potentiometru nu avea nimic dar intrerupatorul nu facea de ficare data contact pana nu l-am curatat temeinic.Inca o data multumesc tuturor. Link spre comentariu
clausb Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Nu as putea spune ca renovarea Philipsului s-a incheiat. Mai am de imbunatatit la electronica si renovarea estetica (ex. lipseste emblema Philips).Dar, cum spuneam, m-a prins microbu” si, in piata de vechituri am dat peste un Minerva Tempo. La prima vedere complet in electro, partial la estetic(panza stricata si ornamentul ochiului magic lipsa) O scurta negociere si l-am luat cu 50 ron.N-am mai cazut in greseala de a-l alimenta imediat. Primul pas am evacuat din el cantitati imense de mizerie inclusiv jegul lasat de soarecii ce locuisera in el.Nu o mai lungesc, dupa verificari si mici reparatii (soarecii nu au mancat doar o bucata din membrana difuzorului ci si ceva sarme) functioneaza. Practic avea sticaciuni electronice minore.Dar pentru imbunatatiri as vrea sa schimb ceva cond. din hartie iar pe ei nu se mai vede nimic. As avea mare nevoie de schema.Este vorba deci despre Minerva Tempo 575W din 1956. Oricat am butonat nu am reusit s-o gasesc. Poate da peste ea cineva de pe forum.Cat despre parte estetica am hotarat sa mai stau sa mai citesc ce au facut altii sa nu stric ceva ori sa redescopar eu roata. Link spre comentariu
clausb Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Nu am avut deloc timp sa mai fac ceva la Minerva, doar l-am mai studiat- splendida realizare tehnica.Poate nu sunt eu familiarizat cu radiourile vremii aceleia dar m-a impresionat modul in care la actionarea clapei de US un mecanism face ca acordul sa nu mai fie facut de condensatorul variabil ci de deplasarea unui miez intr-o bobina din modulul US in acelasi timp se schimba si acul indicator de pe scala.Acum cercetarile mele se indreapta in special spre care ar fi cea mai potrivita antena pt. radiourile mele dar totusi astept macar un sfat despre unde sa mai caut schema aparatului Minerva Tempo. Oricat am scobit net-ul nu am gasit nici macar ceva asemanator. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 O schema gasita pe net , poate se potriveste : minerva_tempo-38u.pdf Link spre comentariu
clausb Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 E vorba despre o varianta anterioara cu ceva ani (1937-1939).In cautarile mele nu ma uitasem si la Minervele dinainte de razboi. Asa ca e un mare pas inainte sa studiez asemanarile cu ce am eu.Multumesc. Link spre comentariu
bchendran Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Salutare,Am recuperat din targ un radio "Le Regional 57M",cu gandul sa il canibalizez (am nevoie de o lampa EM80 sau EM81 pentru Philips)Ajuns acasa, vad ca radioul e complet si destul de curat, asa ca am hotarat sa il restaurez totusi.Am schimbat toti condensatorii electrolitici care erau complet uscati, dar la receptie nu am decat un brum discret, fara "fasaitul" obisnuit.Mentionez ca am injectat semnal pe intrarea de pick-up si amplificare am (canta muzica in difuzor, si tare)Am spalat toate contactele si potentiometrii cu spray de contact.Atasez schema, daca ma poate ajuta careva cu vreo idee va rog sa o faceti. Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Salut,Nu e suficienta spalarea contactelor, este necesara si verificarea continuitatii acestora . Daca sunt in regula si nici asa aparatul nu incepe sa functioneze se vor masura tensiunile de pe electrozii tuburilor EF 93 si ECH 81 , eventual/si inlocuirea lui EBF 89 cu unul verificat sau nou .Din cate pot sa vad , aparatul dispune si de un sistem de memorie mecanica a frecventelor receptionate . Este important ca acesta sa fie complet si perfect functional . Link spre comentariu
clausb Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Cum am mai spus am dat peste un Minerva Tempo din 1957 si am avut norocul sa nu am mare minune de reparat (putina electronica,mai mult mecanica fina)la el.Dar vreau o restaurare completa (estetica in primul rand) pt. ca aparatul chiar merita.Si cum vreau sa iasa perfect vreau sa ma experimentez mai intai la o restaurare serioasa pe un INTIM S613A.Am inceput cu curatarea si dezinfectia( au locuit ceva gaini prin el).Acum sunt la partea de electronica si desi nu am serioasa experienta cu tuburi am reusit sa-l fac functional (multe defecte, migaloasa repararatie de ex.pot. de volum desfacut si reparat).Totul bine dar am niste fire dezlipite (au trecut si niste ”reparatori” prin el) si nu stiu de unde vin desi merge si fara. De asemenea lipseste acul de acord impreuna cu firul ce-l deplaseaza si nu stiu cum sa-l refac.am impresia ca lipseste si un scripete.As avea nevoie de schema electrica intr-o rezolutie mai mare.Am gasit-o publicata pe forum ( banuiesc din acea ”carte albastra” pe care eu nu o am) dar cand o maresc sa vad detalii nu se mai intelege.Si poate o poza ori schema cu sistemul de scripeti al acului.Am sa postez si la solicitari scheme, sigur o are cineva,nu e un aparat rar.Partea estetica va urma dupa o temeinica documentare in domeniu. Link spre comentariu
costi_b Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Atasat ai schema pentru Intim. Din pacate multiarhiva datorita limitarilor. Scanat la 600 dpi.Revin si cu celelate parti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum