Vizitator coric66 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Nu o sa-i aduc modificari , candva tot o sa gasesc 2 EC 92. Pentru a ma asigura ca acestea sunt vinovate si restul e bun ,doar pentru test , o sa incerc cu ECC 85 .Nu am acces facil la contactele ce ma intereseaza de la soclurile heptale pentru a lipi fire si voi incerca ceva in genul resoclarii,cu fire de grosimea pinilor tubului, ca sa nu fiu nevoit sa dau jos blocul UUS (implicit elemente mecanice de la 3 timonerii ).Multumesc tuturor pentru interes si sfaturi . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 O solutie facila ar fi lipirea unui soclu de noua pini pe o baza de lampa de 7 pini cu pastrarea soclului original de 7 pini...O solutie mai putin facila, dar care nu ar modifica nimic in montaj, ar fi un soclu reductiv, de la 9 pini la 7 pini, realizat pe un PCB adecvat si care se "infige" la fel ca si lampa originala. Pe acelasi PCB, se pot face unele eventuale modificari in schema, pentru utilizarea tubului inlocuitor. Link spre comentariu
bchendran Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 O intrebare: trebuie sa inlocuiesc o baterie de condensatori de filtrare de 2x50 microfarad 400V si nu am decat condensatori de 100 de micro la 400 de volti.Are vreun efect negativ daca cresc filtrarea de la 50 la 100 de micro? va avea redresoarea EZ80 de suferit? Link spre comentariu
viopa Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Cumparati doua condensatoare de 47 microfarazi/350-400v, cat mai mici posibil, decapsulati condensatorul vechi , scoateti continutul, faceti legaturile intre cele doua condensatoare si introduceti -le in interiorul corpului condensatorului, gauriti panoul din textolit sa scoateti firele, recapsulati condensatorul.Minusul il lipiti de o mica lamela ce se indoaie odata cu recapsularea condensatorului,iar firele de la plus se lipesc de lamelele existente de pe panoul din textolit. Este nevoie de un pic de munca si de indemanare, dar merita efortul.Condensatoare de 50 microfarazi nu se mai gasesc, dar gasiti in magazinele de profil , valoarea de 47 microfarazi.Spor la mesterit! Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Salut,Da, corect , asa cum zice @viopa, ar trebui inlocuite condensatoarele, ( cand acestea mai exista) pentru a pastra atat aspectul cat si caracteristicile aparatelor. In cazul condensatorului din atasament , acesta a fost de 100yF, in stare de functionare dar a fost nevoie de unul de 2 x 50 yF produs de aceeasi firma , cel original nu mai era in montaj . Astfel, dupa golire si spalare, s-a mai adaugat o borna pozitiva ( cea de sus ) prin gaurirea suportului si niturea unei cose . Apoi, la randul lor , niturile s-au gaurit si asa cum se poate vedea, teminalele noilor condensatoare montate inauntru sunt scoase prin aceste nituri, urmand sa fie imobilizate in cosele de contact astfel incat la lipirea celorlalte componente din montaj, aceste terminale sa nu se poata deslipi. Link spre comentariu
bchendran Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 O sa imi prind un pic capul, pentru ca tubul condensatorului e lung si subtire si pe deasupra are in partea superioara si rol de punct de sustinere pentru suportul barei de ferita (antena AM) Link spre comentariu
Vizitator esk3ee Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Buna ziua... Va rog sa ma ajutati cu o lampa inlocuitoare pentru ''cf7'' sau daca are cineva chiar originalul.Lampa imi trebuie pentru un radione ag43 care e ff bine conservat mai putin condensatorii care s-au uscat.Raman dator de cinste Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Zic si eu ca-i gata si Saba al meu. Mai mult nu stiu ce sa-i fac. Totul merge ok , mai putin pe UUS unde sensibilitatea = 0. Pe toata gama de 88-104 Mhz , cu antena Yagi externa , prinde doar semnalul emitatorului meu de test (reglat pe 95.5 MHz - in videoclip merge o colinda) , si pe acela doar cu volumul dat la maxim ca sa se inteleaga cat de cat. In blocul UUS am verificat tot , nu am gasit nimic dubios , mai suspectez doar cele doua triode EC92 de uzura pronuntata insa din pacate nu am cu ce sa le inlocuiesc macar pentru test. , , Ul_CsWKvNeo am eu EC92 Philips,noi in cutie,50lei/bucmai gasesti si aici http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=12 ... 2&_sacat=0 Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Multumesc viobio. Pare-se ca e rezolvata problema lampilor , asteptam doar trecerea sarbatorilor , sa-si intre posta in normal. Concret, mi-aduce Mos Craciun (dl doru3160 in speta , multumesc si pe aceasta cale pentru generozitate). Si totodata voi face un schimb de lampi cu twinvortex in urmai caruia voi mai primi un EC92.Felicitari pentru tot ce faceti la sectiunea audio pe lampi si-mi pare rau ca intrati foarte rar pe aici pe la radio vintage , ati avea ce arata si ce ne invata. Sarbatori Fericite sa aveti ! Link spre comentariu
clausb Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Buna ziuaAm intrat de curand pe acest forum.Si multe am aflat deja.De curand am intrat in posesia unui radio Philips BA211U Grandezza. Foarte frumos si bine pastrat (fabricat prin 1954? in Austria cred). Carcasa din ebonita subtire,butoane,scala cam totul intact.Nu am aproape deloc experienta in depanarea radiourilor cu tuburi asa ca primul lucru l-am bagat in priza.Nimic.Il desfac in graba si emotionat(mi-a cazut cu tronc aparatul de cum l-am vazut), dupa ce il curat nitel vad un rezistor de putere afumat bine.Il masor -intrerupt.Descifrez pe el 100ohm si incropesc din doi inseriati sa-l inlocuiesc.Foarte sigur ca am rezolvat defectul il bag in priza si obtin un norisor de fum -rezistorul pus de mine s-a parlit desi era de 5W.Asa ca m-am gandit ca ar fi mai bine sa studiez inainte de a mai cositori ceva.De doua sapt.citesc despre tuburi, aparate radio cu tuburi si am citit si tot subiectul asta de mai multe ori.Dar oricat am sapat net-ul nu am reusit sa gasesc schema (decat pe bani).Poate are cineva schema si e dispus sa ma ajute. Link spre comentariu
clausb Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Scuze. Voiam sa precizez ca alimentarea este directa si cum nu am mai avut de-a face cu alimentare fara trafo mi-ar fi utile niste explicatii sau scheme uzuale de alimentare de acest tip.De asemenea nu inteleg de ce nu pot vedea numeroase fisiere atasate mesajelor -am citit regulamentul si nu am gasit nimic referitor la asta. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Buna seara.Aveti in atasament doua scheme de Philips (alimentare universala) asemanatoare cu modelulBA211U.Fisierele pe care nu le puteti vedea au disparut cu ceva vreme in urma cand s-a resoftat forumul.In ce priveste rezistorul care fumega, posibil ca de pe el sa se culeaga o tensiune pusa in scurt de vreun condensator uscat.Succes la depanare ! Link spre comentariu
clausb Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 multumesc mult.Intre timp(au trecut doar cateva ore de cand am cerut ajutor) am avut noroc- am tastat gresit o cautare si am dat peste schema varului din Franta a lui BA211U. Se numeste BF211U si este foarte asemanator.Am si gasit condensatorul scurtcircuitat (era primul dupa redresor) dar poate mai sunt si altii.Pana nu verific tot sigur nu-l mai alimentez.Dar am constatat ca are arsa si o sectiune din rezistorul de putere de la intrarea de retea.Si problema este ca nu-i stiu valoarea (bobinat pe ceramica, nemarcat) iar in schemele primite si gasite difera destul de mult tocmai partea de alimentare fata de al meu.Poate mai primesc vreun sfat despre cum se poate calcula (ori alta solutie) Link spre comentariu
clausb Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Primul succees -am reusit sa inteleg cum functioneaza alimentarea directa drept pentru care acum functioneaza(partea de alimentare). Cam ciudat modul de alimentare serie a filamentelor.Rezolvat si rezistorul ars (cumparat nichelina din piata de vechituri azi, bobinat pe corpul ceramic al celui ars pana la 180ohm).O alta problema a fost becul de scala(ars)de o valoare imposibila(19V).Si fara el nu functioneaza nimic ca e in serie cu filamentele.Scuze ca dau atatea amanunte dar poate se mai lovesc si alti incepatori ca mine de asa ceva.Si mie mi-a fost foarte utila citirea rezolvarilor altora.Dar odata alimentat nu face decat un mare brum (mai ca sare dif. afara)Masurat tensiuni anodice - pare in regula -valori asemanatoare cu cele din schema BF211(aproape identica)Verificat condensatori - doar cu ohmmetru. as vrea sa-i inlocuiesc dar nu prea am la asa tensiuni decat tot f.vechi de pe vremea cand demontam la Casa Pionierilor tot ce gaseam.Nu prea stiu cu ce sa continui.Mi-ar prinde bine niste sfaturi Link spre comentariu
bchendran Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Incercati sa calculati pe schema cat pica pe becul de scala si sa il inlocuiti cu o rezistenta; daca merge, dupa aceea printr-un artificiu de pe rezistenta aia se poate culege o tensiune care sa alimenteze niste leduri de exemplu...posibilitati exista Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum