Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepator - amplificator cu tranzistori MOSFET

Vizitator Tamas 05

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Tamas 05

Salut. Am facut o comanda la mivarom pentru un transformator toroidal ca sa fac un amplificator. Nu mai bobinez aia cu 2x15,5v. Vreau sa am un traf calumea. Nu stiu. Oare am facut bine ca de la mivarom am comandat? Totusi ii mai ieftin la ei cu ceva. Sper ca nu-i bobinat cu aluminiu. O mai cumparat cineva de la ei traf?

Link spre comentariu

Cu asta: Trafo toroidal 300VA 2x30V 197,42lei (cu TVA) puteai face ceva dar nu cred ca ai dat atatia bani pe asa ceva.

Probabil ai dat pana in 100 de lei pe ceva si atunci n-ai facut nimic :)
Spune exact ce ai cumparat sa vedem.
Editat de Letcon
Link spre comentariu

Dacă zici că ai deja un traf de 600W cu secundarul având diametrul sârmei de 2,5mm, ce rost are să mai comanzi chinezăriile de la mivarom ?  Crezi că acolo au unele mai ,,calumea,, decât ai deja ? Doar rebobinând secundarul celui pe care-l ai, puteai obține același lucru fără investiții prea mari. Eu cred că ți-ar fi foarte util  să abordezi și lucruri ,,de bază,, ale electrotehnicii, calculul și realizarea transformatoarelor în special.Nu de alta, dar te va scuti de probleme pe viitor. Dacă te apuci de construcții complicate fără să ai un bagaj teoretic la bază, vei avea unele surprize foarte neplăcute, fiindcă nu vei înțelege de ce unele scheme ,,nu merg,, la tine așa cum au mers la alții....

Exact ca unii tineri care se apucă direct de construcții cu microcontrollere, dar încă nu știu cum să comande un releu cu câteva tranzistoare. Ia electronica de la bază, nu sări peste anumite etape, fiindcă te vei lovi inevitabil de ele și va trebui să pui întrebări la Secțiunea începătorilor deși ai ,,la activ,, câteva amplificatoare construite, dar a căror funcționare și reglare corectă nu sunt convins că o înțelegi bine. Asta reiese chiar din întrebările postate până acum... astea sunt de Secțiunea Începătorilor.

Link spre comentariu
Vizitator Tamas 05

Traful aia am cumparat cu 2x40vca 600w cu aproape 300 lei. O sa am 2x 55v cc. La asta o sa trebuiasca un final mosfet. O data trebe cumparat. Inca nu stiu ce final de mosfet fac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări