zal Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 La 2,5mm grosime sîrma şi la o încărcare medie de 3A/mm2 ar fi vreo 13,5A lejeri, deci are de unde suge. Link spre comentariu
Vizitator Tamas 05 Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Are rost sa bobinez altfel? Link spre comentariu
Vizitator Tamas 05 Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Salut. Am facut o comanda la mivarom pentru un transformator toroidal ca sa fac un amplificator. Nu mai bobinez aia cu 2x15,5v. Vreau sa am un traf calumea. Nu stiu. Oare am facut bine ca de la mivarom am comandat? Totusi ii mai ieftin la ei cu ceva. Sper ca nu-i bobinat cu aluminiu. O mai cumparat cineva de la ei traf? Link spre comentariu
Letcon Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 (editat) Cu asta: Trafo toroidal 300VA 2x30V 197,42lei (cu TVA) puteai face ceva dar nu cred ca ai dat atatia bani pe asa ceva. Probabil ai dat pana in 100 de lei pe ceva si atunci n-ai facut nimic Spune exact ce ai cumparat sa vedem. Editat Martie 7, 2016 de Letcon Link spre comentariu
validae Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Dacă zici că ai deja un traf de 600W cu secundarul având diametrul sârmei de 2,5mm, ce rost are să mai comanzi chinezăriile de la mivarom ? Crezi că acolo au unele mai ,,calumea,, decât ai deja ? Doar rebobinând secundarul celui pe care-l ai, puteai obține același lucru fără investiții prea mari. Eu cred că ți-ar fi foarte util să abordezi și lucruri ,,de bază,, ale electrotehnicii, calculul și realizarea transformatoarelor în special.Nu de alta, dar te va scuti de probleme pe viitor. Dacă te apuci de construcții complicate fără să ai un bagaj teoretic la bază, vei avea unele surprize foarte neplăcute, fiindcă nu vei înțelege de ce unele scheme ,,nu merg,, la tine așa cum au mers la alții.... Exact ca unii tineri care se apucă direct de construcții cu microcontrollere, dar încă nu știu cum să comande un releu cu câteva tranzistoare. Ia electronica de la bază, nu sări peste anumite etape, fiindcă te vei lovi inevitabil de ele și va trebui să pui întrebări la Secțiunea începătorilor deși ai ,,la activ,, câteva amplificatoare construite, dar a căror funcționare și reglare corectă nu sunt convins că o înțelegi bine. Asta reiese chiar din întrebările postate până acum... astea sunt de Secțiunea Începătorilor. Link spre comentariu
Vizitator Tamas 05 Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Traful aia am cumparat cu 2x40vca 600w cu aproape 300 lei. O sa am 2x 55v cc. La asta o sa trebuiasca un final mosfet. O data trebe cumparat. Inca nu stiu ce final de mosfet fac. Link spre comentariu
Letcon Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 La asta o sa trebuiasca un final mosfet. Cine zice ca bipolarii nu merg la tensiunea aia? Astept poze cu traful,eu vad lipsa stoc la el si nu cred ca ai cumparat tu ultima bucata,sincer Link spre comentariu
Vizitator Tamas 05 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Duminica am comandat si joi o sa maduc la posta. Nu am nici un castig daca mint. Pentru ce sa mintesc? Link spre comentariu
Vizitator Tamas 05 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Eu vreau mosfet. Pentru ca bipolari si altele am mai facut. Sunt curios cum merg mosfeturile. Tu ce zici? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum