Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu 11ak30 imagine

vl78stc

Postări Recomandate

salutare,esti glumet florin mi-a placut postarea cu pozele,dar am verificat bobina nu se misca, magnetii sunt prinsi bine  si am facut si ceva poze sper sa nu fiu criticat din nou (nu sunt fotograf de meserie),pe cablaj am facut cele 3 lipituri,daca tubul e lovit asa se manifesta?am schimbat PTC si nu e rezolvare,poate o fi o alta fisura si nu am vazut-o sau un condensator,nu am mai verificat ca a fost duminica si fac pauza,numai bine si astept sfaturi

http://postimg.org/image/yn3gzr7zb/

http://postimg.org/image/4raufrd5z/

http://postimg.org/image/8j28ktprd/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

6

• vl78stc

5

• adydep

5

• dan cod

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

deci sa se inteleaga ca un meserias nu lipeste asa cum se vede in poza asta unde este incercuita cu rosu de mine , ca oricum nu merge mult si se fisureaza ia sa vad cine poate spune cum se face in astfel de fisuri? sa vad acum meseriasi cit sunt de buni fiecare sa vina cu metoda lui  :d

Link spre comentariu

deci sa se inteleaga ca un meserias nu lipeste asa cum se vede in poza asta unde este incercuita cu rosu de mine , ca oricum nu merge mult si se fisureaza ia sa vad cine poate spune cum se face in astfel de fisuri? sa vad acum meseriasi cit sunt de buni fiecare sa vina cu metoda lui  :d

uitasem sa pun poza  :)

post-223979-0-43638300-1456697441_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pentru asemenea lipituri,la "Casa Pionierului",lua "bătăița" de la tovarașul maistru :rade:Asta ca să nu mai zic de "aburul"din zona cadrelor!Stau și mă întreb:ăla mai este șasiu AK30,sau KK30 :scarpin

Link spre comentariu

E secret asta
Link spre comentariu
Vizitator cata82

Prietene, indeparteaza soldermask-ul, de pe traseele intrerupte, cu un creion fibra de sticla, speli cu alcool tehnic sau izopropilic, aplici o picatura de flux sau o picatura de sacaz, adaugi ca intaritura pentru rigidizarea placii sarma de cupru cat tine traseul respectiv apoi adaugi fludorul. Pentru uniformizarea lipiturii foloseste flux. Toata aceasta operatiune o faci cu placa intoarsa si pe orizontala fata de masa de lucru. Deconectezi deflexie, demagnetizare, alimentare, difuzoare, panou control, iesire suplimentare RCA si lasi doar firul FIT. Daca placa o lasi in picioare, asa cum ai postat poza, nu faci nimic, fludorul nu adera la traseu si sarma si iti va iesi o lipitura rece.Dupa ce termini obligatoriu speli toata placa cu alcool izopropilic sau alcool tehnic. Ce ai facut tu acolo se numeste CIOBANEALA!

Editat de cata82
Link spre comentariu

nu am terminat cu tv si nu am curatat cu alcool,stiu de asta,am lasat sa vedeti unde am defect si tv va arata altfel dupa curatare si spalare, :reytre

le sudezi cu electrodu'?...nu inteleg ce faci de le afumi asa?

Link spre comentariu

hai sa va spun ca vad ca face-ti misto,am lasat asa si asa o sa plece tv deoarece cineva a mai umblat in el si ca sa nu vada ce era defect am facut ce vedeti pe placa si am grija sa nu isi dea seama de defect,vorba lui florin il las asa,

de regula lucrez foarte atent si cu grija de zici ca nu ai schimbat ceva pe placa,asta am invatat de la un inginer electronist si cu varianta de aduce in eroare un posibil curios tot de la el,am multe evenimente cu ce a avut si ce si unde ai schimbat piesa,poate nu ati avut dar florin cred ca da de a zis sa plece tv cu placa asa,

oricum multumesc de sfaturi si de intepaturi pe la spate,dar asta e uneori din greseli inveti,

si inca ceva eu fac depanare la diverse electrice si electronice de placere si am invatat si invat singur dar si cu ajutorul colegilor de pe forum,asa ca daca mai gresesc nu mai fiti nemilosi :96 :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări