Vizitator Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 (editat) luni o comit. promit. 0 sa fii surprins . chiar daca ce o sa vedeti nu este accesibil , din punct de vedre finaciar ,pentru toti. cred ca nu aveti pretentia absurda de a tine suflanta la un unghi mai mic de 25-35 grade fata de verticala. Editat Februarie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 Nu e pentru cumparare. Doar sa vad cum sunt asezate, cum e spatiul de lucru. Nu e nevoie de poze care identifica marcile sau alte detalii confidentiale. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 evident o sa se vada distanta intre obiectiv si placa , si o captura la zoom maxim , cred va fi suficient de convingator pentru ce am afirmat , voi prezenta si o distanta de lucru la 2 buc optice ( foto cu rigla , ruleta ) . Link spre comentariu
cearda Postat Februarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2016 sincer : la 500X nu poti lucra , este prea mare zoomul , ajungi sa vezi rugozitatea vopselei lucioase de pe o rezixtenta SMD de 0,5mm lungime. cred ca un zoom efectiv intre 20 si 120 este suficient pantru orice lucrare cu SI sau SM ,HAS , daca are o distanta intre obiectiv si placa mai mare de 9-12 cm. Asta este si idea,cu cat avem zoom mai mare,cu atat putem departa microscopul mai mult fata de suprafata de lucru. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 (editat) zoomul nu este direct proportional cu distanta de focalizare . . . . . . . putem avea marire 600X la distanta de focalizare de 3cm,la 20 cm nu se va vedea nimic clar sau inteligibil. Repet : Gabi a punctat foarte bine ideea de a face DIY , dar, doar in cunostinta de cauza . Editat Februarie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 Solutia aleasa de mine : DIY. Am dezmembrat o camera video Sony defecta, dar cu optica in stare buna si o camera web mai veche ce statea la adunat praf prin atelier. Am luat blocul cu lentile si motorase de la camera Sony si partea electronica fara lentile de la camera web. A fost un noroc sa se potriveasca aproape perfect. A trebuit sa pun ceva plastic topit pentru o fixare ferma si pentru a "etansa" mai bine senzorul (contra prafului si a luminii parazite care patrundea prin ceva locuri). Mareste binisor din punctul meu de vedere, dar inca nu e finalizat acel proiect. Mai trebuie sa ii fac un suport. Link spre comentariu
cearda Postat Februarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2016 (editat) Minutul :4:50 https://youtu.be/Z4euA0yhkVs Asa arata in interior:https://youtu.be/Bjn8QxYUd_A Editat Februarie 27, 2016 de cearda Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 Nu sa inteles,eu m-am referit la faptul ca intre microscop si placa electronica este nevoie de un spatiu cat mai mare pentru a putea lucra cu ciocanul de lipit,suflanta. Iar ca si camera web,m-am referit la un logitech c920 (care costa minim 350 ron). Pai eu am recomandat ceva nu prea scump cu care au lucrat alti useri de pe aici si au fost multumiti.Puteti vedea postarea #2762 din linkul de mai jos in care se fac precizari despre acea camera de catre cineva care o foloseste http://www.elforum.info/topic/12-solutii-pentru-executarea-circuitelor-imprimate/page-185 Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 eu folosesc o camera de supraveghere de tip box si o lentila de 5-100 mm si vad perfect direct pe tv la o distanta de 10-15 cm intre placa si lentila Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 Pun si eu o poza cu noua jucarie, initial vroiam sa-mi fac dar dupa ce am socotit timp + camera de care? + lentile, stativ si monitor separat am decis sa o cumpar gata facuta, 800 lei ca si pret. E o chinezarie dar merge binisor, a fost mai greu pina m-as obisnuii sa lucrez cu ea dar pina la urma e Ok. In poza e la maxim sus la minim jos apropie cu mult mai mult, evident, dar nu-mi trebuie din contra vroiam cit mai mult spatiu sub ea. Are si lumina "inclusa", un tub de neon rotund, dar nu-mi place, se reflecta din cablaj si astfel am apelat la lampa de birou, probabil ca in viitor o sa fie si o placa mata cu lumina de dedesubt.... Lumina ce se vede pe monitor este reflectata din lampa doar pe poza mea, in realitate nu se oglindeste nimic. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 de unde ai luat?, de acolo de unde ti-am zis eu? Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Faina "jucaria" dar si mare. Link spre comentariu
YO5VAE Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Pun si eu o poza cu noua jucarie, initial vroiam sa-mi fac dar dupa ce am socotit timp + camera de care? + lentile, stativ si monitor separat am decis sa o cumpar gata facuta, 800 lei ca si pret. E o chinezarie dar merge binisor, a fost mai greu pina m-as obisnuii sa lucrez cu ea dar pina la urma e Ok. In poza e la maxim sus la minim jos apropie cu mult mai mult, evident, dar nu-mi trebuie din contra vroiam cit mai mult spatiu sub ea. Are si lumina "inclusa", un tub de neon rotund, dar nu-mi place, se reflecta din cablaj si astfel am apelat la lampa de birou, probabil ca in viitor o sa fie si o placa mata cu lumina de dedesubt.... Lumina ce se vede pe monitor este reflectata din lampa doar pe poza mea, in realitate nu se oglindeste nimic. c.jpg Interesanta jucaria. Imi poti da te rog un link de unde ai luat-o? Eu la serviciu am vreo 3 Tagarno, dar la Tagarno preturile au cate 3 de 0 in coada si sunt in euro. De vreo cateva luni am cumparat un microscop optic de la TME...ceva pe la 1400 RON. Am ramas surprins cat de bine merge. Totusi nu poate fi folosit pentru lipire, doar pentru inspectie. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 De vreo cateva luni am cumparat un microscop optic de la TME...ceva pe la 1400 RON. Am ramas surprins cat de bine merge. Totusi nu poate fi folosit pentru lipire, doar pentru inspectie. Dar care este cauza din care unele microscoape nu pot fi folosite si pentru lipire? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum