Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strung Tos MN 80-A: reconditionare si reparatie

Vizitator Canishu Mishu

Postări Recomandate

Vizitator Canishu Mishu

Mai întâi să mă prezint: mă numesc Mihai Nanu, sunt din Pitești jud Argeș, am 37 de ani și de meserie sunt chimist, dar nu profesez. Sunt pasionat de out-door, de arme albe, trăirea în natură, arcuri, motociclete, diverse meștereli: puțină metalurgie, puțină fierărie, puțină tâmplărie, puțină lacătușerie...
Posed un garaj de 18 mp, pe care eu il numesc atelier; singurul lucru care aminteste ca este un garaj este motocicleta parcata in el; multumesc sotiei ca m-a inteles si ca m-a ajutat sa-l cumpar Posted Image Cand vreau sa ma relaxez cobor intotdeauna la atelier si mai mesteresc cate ceva.
Am achiziționat acest strung prin luna decembrie. Între timp a fost desfăcut, curățat de rugină și de vopsea.
Afișez pozele cu el făcute în ziua achiziționării.

post-251768-0-90391100-1456495209_thumb.jpg

post-251768-0-98005600-1456495225_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• en

1

• mihaighe

1

• Ion_Bumbu

1

• philiprobz

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa`l folosesti sanatos 1000 de ani fara reparatii capitale,  tu pe linga el si sotia ca te`a inteles si te ajuta!!!

A mea sotie la fel m`a ajutat si inteles, asta e un lucru tare bun.

Grig

Link spre comentariu

Ehei, un alt motociclist, strungar in devenire. Bine ai venit. Sezonul e ca si deschis, cand te pui in miscare poate drumurile te aduc si prin Buzau. Facem schimb de impresii si despre fiare si despre motoare. Ce mobra ai in garaj ? Cred ca am mai spus-o , damblalele astea doua se pupa ca o manusa.

Editat de philiprobz
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Canishu Mishu

Ai cumva cartea tehnica ,ca tocmai am achizitionat si eu unul si vroiam sa vad niste detalii.

Da, o am in format PDF.

Lasa-mi un mail ca sa ti-o trimit!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Canishu Mishu

Tabloul electric original

post-251768-0-37439800-1478318821_thumb.jpg

Lineta fixa si discul pentru slefuire

post-251768-0-39349700-1478318990_thumb.jpg

Batiul curățat de vopsea cu Decanol Super de la Policolor, râcâit la șpaclu, scrapper și perie de sârmă; apoi cu Power File curățat tot grundul la luciu metalic

post-251768-0-54194300-1478319190_thumb.jpg

Capacul de la fulii și carterul pinioanelor, curățate întocmai ca și batiul

post-251768-0-82340300-1478319352_thumb.jpg

Capacul de la carterul pinioanelor, curățate ca și celelalte.

post-251768-0-06343300-1478319455_thumb.jpg

Editat de Canishu Mishu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Canishu Mishu

Domnilor colegi de forum! Aş avea si eu nevoie de puțin ajutor!

1* Doresc sa cumpăr un convertizor de frecvenţă cu alimentare la 220 V și ieșirea de 380 V pentru un motor trifazat de 0,37 kW. Am citit și alte topicuri pe forum scrise de cei de au montat așa ceva pe stungurile lor, dar m-ar interesa efectiv o firmă, un model care se pretează la treaba aceasta.

2* Şi ar mai fi încă ceva. Nu găsesc să cumpăr o vopsea epoxidică bicomponentă la volum mai mic de 5 litri. Domniile voastre cu ce aţi vopsit strungurile, ceva de genul amintit mai sus, o vopsea electrostatică sau ar mai fi şi alte variante la care nu m-am gândit eu.

Vă mulţumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări