Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparare T-Con Display Laptop

Postări Recomandate

Salut! Siguranta "arsa". Dupa siguranta "scurt". Am crezut ca am un condesator smd in scurt. Am alimentat cu 3,3v sa vad ce se incalzeste sau crapa. Frige integratul IC_REG, pe care scrie DH-AE / F09. Sa fie regulator? Si de cat? Iesirea din regulator ar parea sa fie TVDD. Sau poate are cineva dintr-un display spart. Clientul a zis ca schimba display-ul; eu as incerca sa-l repar.

Display Samsung din laptop Samsung R510.

post-174884-0-23175300-1456490326_thumb.jpg

post-174884-0-60731100-1456490337_thumb.jpg

Editat de sorintvr
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

5

• sorintv

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sa ma uit miine daca am acest ic am un display samsung spart dar nu mai stiu ce model cine stie poate ai noroc

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

astazi mam uitat pe placa mea si are alt ic un 

MWRG

LFKB       asta este IC_REG daca crezi ca se potriveste la tine til trimit uite si o poza 

Posted Image

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Asteptam sa-mi dai un semn. Intre timp am gasit aici ceva.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2909482.html#14024153

Ar parea sa fie de 1,8V. Eu zic ca ar fi la fel cu ce ai gasit. Daca ai putea sa alimentezi display-ul cu 3,3v pe siguranta si sa-mi spui ce tensiune ai pe TVDD (pini 1 si 4) ar fi ok, iar daca nu ai timp, o sa vreau integratul.

Eu ma gandeam sa scot regulatorul defect afara, si pe TVDD sa-l alimentez de proba cu 1v, 1v2, 1v5, 1v8, 2v, 2v2 sa vad daca se vede ceva.

Editat de sorintvr
Link spre comentariu

este posibil sal tina ceva in scurt , dal afara si alimenteazal in gol si vezi daca scoate ceva , eu am sa alimentez ic-ul sa vad ce tensiune scoate ca displayul era functional , adica se mai vedea ceva pe el doar ca era spart in rest functional si ic-ul este ok acum numai sa scoata tensiunea care iti trebuie acolo , eu masor si vin cu un rezultat miine.

Link spre comentariu

Am dat jos integratul si a disparut "scurtul" dar m-i s-a parut rezistenta cam mica pe TVDD (98 ohmi in ambele sensuri). Am alimentat TVDD prima data cu 1,8v, apoi cu 2,44v cu un convertor DC-DC reglabil cu LM2596; apar dungi verticale . Deci mai este si altceva defect. Macar am incercat. Am lucrat cu bratara electrostatica. Multumesc Florin pentru ajutor. Raman dator!

Editat de sorintvr
Link spre comentariu

acum am masurat la acest display pe TVDD si intro parte masoara 7,2k invers este infinit deci acolo mai este ceva defect , si ramineai dator daca iti trimeteam integratul , posibil sa fie condu defecttrebuie dat jos si verificat iar 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări