Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Măsurare nivel de radiaţie electromagnetică

Vizitator CCristi

Postări Recomandate

Vezi aici, poate găsești locația ta și nu trebuie sa mai faci masuratori sau completezi o cerere și la următoarea campanie de masuratori fac masuratori și lângă locația ta , în apartament n-o sa-ți facă doar pe spațiul public lângă bloc/casa.Un prieten avea stare generala proasta, nu putea dormii a făcut masuratori în apartament în benzile de radio tv și gsm și avea valori mici. Fiind tipicar s-adocumntat și a aflat ca sunt și câmpuri de joasa frecventa și statice capre pot afecta sănătatea. A cumpărat un aparat din sua care făcea astfel de măsurători și a constatat ca în bucătărie și una din camere, are câmpuri care depășeau cu mult valorile maxime admise. S-a mutat în a doua camera unde câmpurile erau normale și de atunci doarme mai liniștit și se simte mai bine.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Vezi aici, poate găsești locația ta și nu trebuie sa mai faci masuratori sau completezi o cerere și la următoarea campanie de masuratori fac masuratori și lângă locația ta , în apartament n-o sa-ți facă doar pe spațiul public lângă bloc/casa.Un prieten avea stare generala proasta, nu putea dormii a făcut masuratori în apartament în benzile de radio tv și gsm și avea valori mici. Fiind tipicar s-adocumntat și a aflat ca sunt și câmpuri de joasa frecventa și statice capre pot afecta sănătatea. A cumpărat un aparat din sua care făcea astfel de măsurători și a constatat ca în bucătărie și una din camere, are câmpuri care depășeau cu mult valorile maxime admise. S-a mutat în a doua camera unde câmpurile erau normale și de atunci doarme mai liniștit și se simte mai bine.

Intensitatatea difera cu cateva ordine de magnitudine intre un loc sau altul. Cateva puncte aruncate pe o harta nu reolva nimic.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Rubycon
On ‎2‎/‎29‎/‎2016 at 1:14 PM, CCristi said:

Multumesc. E util - problema mea e ca in cazul meu antenele sunt pe un stalp de pe sediul unui provider. Nu cred ca am vreo sansa in instanta. oricum ma voi interesa. Problema e ca pana atunci vreau sa fac masuratorile respective. Daca as sti ca un aparat de genul http://www.amazon.de/dp/B003A5R59G/ref=dra_a_cs_mr_hn_xx_P1250_1000?tag=dradisplay0b-21&ascsubtag=887f9010b05384b85965ce2065161e0b_S imi da niste rezultate la obiect mi l-as lua si gata. Totusi, nu cred ca in zona Moldovei nu e nimeni sa faca masuratori sau sa aiba macar un apparat sa-l pot inchiria... 

Buna, se pare ca incet, dar sigur ma cuprinde si pe mine paranoia legata de undele EM generate de antene :). Ai reusit pana la urma sa masori nivelul de radiatie din apartament? Vreau si eu sa solicit o masuratoare  si apoi, in functie de nivelul obtinut, sa vad ce fac mai departe... . Situatia este oarecum asemanatoare cu a ta; am inceput sa ma "simt amenintata" de niste antene montate pe blocul din fata celui in care locuiesc. Cred ca sunt acolo de mai multi ani, cred ca intre timp au aparul si altele... voi atasa o poza facuta de la balconul meu, etaj 4/4 (blocul cu antenute are 8 etaje). Tu ai reusit demontarea celor de langa tine? Sper sa imi poti raspunde.

IMG-20180502-WA0002.jpg

Link spre comentariu
10 hours ago, Rubycon said:

Buna, se pare ca incet, dar sigur ma cuprinde si pe mine paranoia legata de undele EM generate de antene :)

Nu este deloc paranoia.

In fata blocului in linie directa am 8 antene GSM. Nu le-am dat atentie.

La un moment dat insa am inceput sa numai pot dormi noaptea. O agitatie continua. Nu stiam ce naiba se intampla, reuseam sa adorm la cca 5 dimineata in conditiile in care trebuia sa ma duc a 2 a zi la servici.

Dupa cateva zile (poate  o saptamana de nopti nedormite), fiind pe partea cealalta a strazii am remarcat surpriza: se intalase o noua antena GSM pe blocul aflat la cca 7 metri distanta (ochiometric pentru ca nu am stat sa masor) pe orizontala fata de blocul si apartamentul unde locuiesc. 

Coincidenta? Nu prea cred. Inca mai am probleme in a adormi noaptea.

Link spre comentariu

Câmpul pe care îl generează acele antene la tine în casă este mai mic decât câmpul generat de propiul tău telefon, telefonul așezat lângă ureche îți radiază perfect creierul, antenele de pe site sunt de trei feluri, omnidirecționale (mai puțin folosite) care radiază de jur împrejur uniform, acestea datorită împrăștierii câmpului asigură un nivel scăzut de radiație, antenele sectoriale (cel mai folosite) care fiecare acoperă un sector de 60 sau 90 grade, evident că au un câmp mai concentrat dar dacă stai la o distanță mai mare de 5-6 m sigur ești sub nivelul maxim acceptabil, reține că această antenă se conectează cu telefonul tău iar conexiunea este bidirecțională deci și telefonul tău trebuie să transmită spre antenă un câmp electromagnetic comparabil, dar de regulă ești la zeci sau sute de metri de antenă pe când telefonul îl ții lângă ureche. Și mai sunt antenele direcționale care leagă site-ul de centrală sau de alt site și care de regulă sunt în o bandă licențiată de transport (14 Ghz, 24 Ghz, etc), acestea pot conecta siteul la câteva zeci de km și sunt puternice dar deoarece sunt orientate spre site-ul corespondent iar nu este o problemă. Operatorii de rețele de telefonie totuși ascund anumite lucruri, nu se fac publice studii serioase asupra efectelor radiațiilor telefoanelor asupra posesorilor și nici statistici cu accidentele de circulație cauzate de distragerea atenției nu prea am văzut. Corpul uman este foarte sensibil și poate simții chiar și modificări infime în câmpul electromagnetic, acum mai mulți ani când lucram la PRAM într-o fabrică, pe mine mă afecta în alt mod câmpul electromagnetic, deși eram odihnit și cu chef de treabă când intram în stație unde aveam instalații de 20 KV mă apuca un somn de aș fi dormit cu sforăituri :), ulterior am observat că era bine să ventilez zona puternic (deschideam uși, ferestre, etc) ca să nu mai am probleme, problema era cauzată de ionii electropozitivi generați de  instalație nu de radiația electromagnetică, și am rezolvat problema și mai bine folosind un generator de ioni negativi, se găsesc și în comerț. Este posibil și la tine să fie aceeași problemă, dacă ai obiecte metalice prin casă care rezonează la frecvența emisă de antene acestea pot produce ioni pozitivi deranjanți (ăștia sunt cu probleme cei pozitivi). Folosește un generator de aeroioni și vezi dacă dormi bine. https://www.google.com/search?q=generator+de+aeroioni&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

Editat de eugenius
Link spre comentariu

Problema nu cred ca este atat de mare pentru o stimulare scurta si puternica cat este la o stimulare continua, stresanta. In general, corpul uman are o putere fantastica de regenerare, dar ca sa se poata regenera este necesar sa existe perioade de repaos, perioade in care stimulii stresanti sa lipseasca.

Ori prezenta acelei antene este acum un factor stresant continuu. Si ce este problematic este ca am o antena GSM relativ aproape si la birou ...

Mult timp mi-am spus si eu ca nu trebuie sa imi fac griji dar modul in care am perceput (fara sa stiu in prealabil) prezenta acelei antene, m-a convins de nocivitatea acestora.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator Gruia Robert

va deranjez cu aceeasi problema , ma cuprins o panica grozava alimentata de o antena gsm pozitionata pe cladirea de langa dormitorul meu si al sotiei. ati reusit sa indentificati firme specializate care se ocupa cu acest gen de masuratori. precizez ca locuiesc la 100 km de TM.

Link spre comentariu
10 minutes ago, Gruia Robert said:

va deranjez cu aceeasi problema , ma cuprins o panica grozava alimentata de o antena gsm pozitionata pe cladirea de langa dormitorul meu si al sotiei. ati reusit sa indentificati firme specializate care se ocupa cu acest gen de masuratori. precizez ca locuiesc la 100 km de TM.

Parerea mea: ori va asociati toti din cartier si dati in judecata firma care detine antena GSM ca sa o dea jos, ori te muti. Cu antena deasupra ta e moarte lenta. Antenele GSM n-au ce sa caute in zone rezidentiale si in niciun caz pe blocurile locuite. Eu stau la 200 de metri de una si sunt zile in care toata lumea din cartier se simte rau...lumea nu e proasta si deja a inceput sa vorbeasca, probabil va aparea si un proces. Fa un experiment simplu, lasa 1 saptamana sau doua, o floare in spatele unui televizor plat si ai sa observi ca oricata lumina si apa primeste floarea, aceasta se va ingalbeni/maroni (precum coaja de banana stricata). Din cauza frecventelor ridicate la care lucreaza anumite componente electronice din TV-ul LCD, se pare ca celulele biologice ale plantei sunt atacate iremediabil. E o constatare proprie printr-un experimnent repetat de 3 ori (de fiecare data am schimbat tipul de floare si locatia in casa, dar mereu langa LCD). Concluziile le trageti singuri.

Link spre comentariu

Povesti...

Toate marile orase ale lumii sunt pline de antene GSM, este inevitabil daca vrei telefonie mobila, pozitionarea lor trebui sa respecte niste reglementari de siguranta.

Eu cred ca panica este nefondata.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări