Blacksmith Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 Nustiu daca se scufunda tot intr-o cutie de lac de 0,75L. Si nu am nici in ce sa-l pun. Link spre comentariu
adydep Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Tolele nu trebuiau date cu ulei.Ar fi trebuit degresate cu soluția Decarbusolv(pentru curățat carburatoare auto),sau acetonă,deoarece lacul Villa Yacht nu prinde pe ulei...... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 Dar nu intentionez sa dau cu lac pe tole, doar pe bobinaj. Pentru tole exista suruburi de strangere. Link spre comentariu
adydep Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Atunci nu-i problemă,mă gândeam că-l imersați complet;iar dacă tolele sunt strânse trafo. nu bâzâie. Editat Martie 14, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 Deci problema este asa: Nu am destul lac (si nu intentionez sa mai cumpar o mie de cutii) ca sa scufund tot bobinajul in el. Si atunci nu am ce sa fac decat sa-l bag in lac pe cate o latura pe rand. Dar problema este, cand intorc bobinajul cu partea impregnata in sus si cea neimpregnata in jos, nu o sa se scurga lacul din cea de sus ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Care este scopul impregnarii unui transformator facut in regim DIY ? O fi umed in apartament sau lucreaza submers in pivnita ? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Pai lacul nu trebuie sa ramina (tot) acolo. Chiar si daca aveai 10L de lac si-l scufundai complet, pe urma tot trebuia sa-l lasi la scurs. Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Cum ai curățat tolele de rugină??? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Le-am frecat cu o carpa imbibata in ulei. Popa Marius, ma gandeam ca poate asa scap de bazait... Stiu ca zgomotul vine in mare parte de la tole, dar tolele erau stranse bine in suruburi si tot avea un mic bazait. Si m-am gandit ca e de la sarma... Editat Martie 14, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) @Dudikoff, impregnarea se face pt rigidizarea bobinajului si ...tolelor. Din cate trafuri (bune) am vazut, toate au fost impregnate complet. Sa nu crezi ca doar sarmele vibreaza. Mai rau fac tolele. Daca vrei un aspect ''elegant'' al trafului, dupa ce il scufunzi in lac si-l lasi la scurs, potzi sa- cosmetizezi exterior cu o carpa si solvent. Apoi ar fi bine sa-l bagi la cuptor. Un traf calculat bine, si nu economic, e ''mut'' dupa impregnare. Daca o faci doar partial o sa bazaie tolele oricat le-ai strange tu. Nu uita ca strangerea in juguri se face in extremitati iar portiunile mediane se vor curba, nu vei avea planeitate din cauza tolelor subtiri. Lacul asta face, umple golurile de aer si rigidizeaza tot ansamblul. Daca ai face un traf de iesire pt un amplificator cu lampi, care trebuie sa stea '' la vedere'' pe carcasa, nu-mi dau seama cate ganduri ti-ai face. App, dupa impregnare il potzi vopsi cu un spray auto in ce culoare vrei tu si nu se mai vede lacul. La lampi se fac negre si primesc si ....cateva... ''capace''. sau....le torni in ...smoala si scrii ...McIntosh ...pe ele. Editat Martie 15, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
vera Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) Unde munceste unul, pot....critica 100.@Dudikoff nu ai impartit carcasa la jumatate (mai greu, dar o poti face si acum). Asa, vei obtine 2 bobine (a 92V) cu rezistente diferite, deci tensiuni diferite, functie de curent (tu compensai caderea pe diode-in acest caz isi mai are rostul?).Nu prea vad izolatie intre straturi. La sectiunea pe care o ai, caderea de tensiune intre 2 straturi este mare si imbatraneste prematur a izolatia (probabilitate mare de strapungere).Spor Editat Martie 15, 2016 de vera Link spre comentariu
adydep Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Dacă se bobinează secundarul cu două conductoare simultan,nu mai apare această problemă(soluție folosită și industrial). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Da, cu 2 conductoare in paralel bobinez secundarul. Link spre comentariu
vera Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) Bobinajul cu 2 conductoare in paralel (se executa mai greu, tinand cont de grosimea conductorului), obliga la utilizarea sarmei cu izolatie dublu strat (tensiunea intre 2 spire poate ajunge la 2x92=184V). Editat Martie 15, 2016 de vera Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Vera tu ai bobinat vreodata un traf, sau doar zici din teorie ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum