Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa nestabilizata cu tensiune variabila

Postări Recomandate

Am gasit sa iau de la o firma un lac care se numeste "masa de turnare epoxidica" si are urmatoarea descriere.

O fi ce imi trebuie ... sau ?

Vad ca zice ca e compus din 2 substante pe care trebuie sa le amestec. Eu stiu ca asa se mai face la lipiciul Poxipol iar asta se intareste foarte repede. Imi e sa nu faca si asta la fel, pentru ca aici e nevoie de timp ca sa patrunda in tot bobinajul.

Descriere Masa de turnare epoxidica

Masa de turnare epoxidica, M-300EZ, este un produs bicomponent cu uscare la rece. Raportul de amestecare a celor doua componente se va specifica de catre producator la livrarea produsului in functie de culoarea si vascozitatea produsului solicitat de catre utilizator.

Utilizare Masa de turnare epoxidica

Masa de turnare epoxidica se foloseste în electrotehnica, electronica si energetica, la consolidare si umplere, la unele detalii constructive ale motoarelor si generatoarelor electrice, la consolidarea bobinelor în tamburi si ambreiaje electromagnetice, pentru lipirea carcaselor si a cilindrilor sparti de la transformatorii mari si mici, cât si pentru alte consolidari si reparatii de piese la masinile electrice. Este un material electroizolant, cu bune proprietati mecanice si electrice.

Caracteristici Masa de turnare epoxidica Categorie vopsea, email Sistem epoxidic Uscare la rece 24 ore la 10-35 ° C Uscare la cald - Consum - Serie M300EZ
Link spre comentariu

îţi pot recomanda nitrolacul, este foarte bun pentru impregnare şi se usucă repede, nu necesită coacere. Răşina aia de turnare e un amestec de colofoniu şi un tip de ulei, e bun la manşoane, de altfel fiind foarte gros nu îţi va pătrunde în bobinaj. Plus că îl găseşti doar în cantităţi mari, iar preţul unei găleţi de 20 kg este undeva la 700 lei.

Link spre comentariu

Nu fac misto. Am scris postul #110 ca sa te ambitionez si sa faci un transformator super (ca ZAL100 pe care l-ai bibilit/simulat-multumesc pe aceasta cale, vreau sa-l fac si eu, am luat cablajele).Este pacat de munca si de banii investiti, daca nu faci o treaba ca lumea.Daca nu ai lacul care trebuie, mai bine nu-l impregnezi. Daca vrei sa utilizezi un lac, cu alta destinatie, intereseaza-te, vezi ce contine (sa nu atace sarma, izolatie), incearca-l pe altceva, vezi cum se comporta si daca iti convine, il utilizezi.Scuze, daca te-am suparat.

Editat de vera
Link spre comentariu

O solutie ieftina si rapida-iei o cutie de ceara cu colofoniu pt. depilat, incalzesti continutul si imersezi bobina in ea. Parametrii electrici sunt foarte buni, cei mecanici buni. Singurul dezavantaj, la 90-100 gradeC, se topeste si curge.La fel si varianta cu bitum (arata urat).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări