Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa nestabilizata cu tensiune variabila

Postări Recomandate

Dudi este totusi simplu, si citez din pdf:

-Rated load, la care se da curentul ala de 40A, ca fiind sarcina maxim admisa pe acele contacte, adica atunci cand este inchis nu trebuie ca sarcina sa traga mai mult de 40A.

-Max. breaking capacity, la care se da o putere ( de fapt mai multe ), exprimata in VA pentru AC si in W pentru DC. Adica acele contacte pot "rupe" o putere de pana la un anumit nivel maxim acceptat.

Link spre comentariu

Acele relee pot comuta 40A, daca nu depasesti valorile din pdf.Acum fa si tu un calcul-2x92Vx40A=7360VA-transformatorul trebuie sa aiba putere ceva mai mare, ca sa defecteze ac. contacte (nu discutam despre sarcini L sau C, unde apar alte problemea). Tu vei avea un trafo de max. 10Ax(92+92)=1840VA. Ce zici, rezista contactele? Eu zic ca da, daca respecti datele pdf.PS-in cazul pasilor de 5V, cazul cel mai defavorabil, curentul max, il calculezi la incarcarea bateriei de C (si aici ai fost darnic) de la 0-5V (asta presupunand ca nu treci de la 0V la 92V).

Editat de vera
Link spre comentariu

Am mai intampinat o problema. Stiu ca la o sursa simpla, cu o infasurare secundara si o punte cu 4 diode clasica, caderea totala pe punte este de 2 ori caderea pe o dioda. Dar la sursa dubla cu 2 infasurari si o punte cu 4 diode am impresia ca, caderea totala pe punte e decat caderea pe o dioda. Asa e ?

Link spre comentariu

Am inteles. Da, asa ma refeream si eu.

Pai atunci, eu daca o sa folosesc sursa si simpla si dubla.... de cat sa fac infasurarea de compensare pentru caderea pe punte ? Ca intr-un caz trebuie o dioda in celalalt doua diode.

Edit: Nu mai e nevoie, mi-a venit o idee geniala de compensare. :rgtrwgtre

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări