Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa nestabilizata cu tensiune variabila

Postări Recomandate

In momentul asta nu mai include mediere. Am scoso pentru ca am observat ca valoarea nu mai juca pe display chiar si fara mediere. Dar pe urma mi-am dat seama ca pe acel DC va exista un riplu odata... asa ca am s-o bag la loc. Dar sa le luam pe rand. :) Intai sa-l fac sa masoare bine valori DC fixe.

Link spre comentariu

Nu tu, sesebe face misto (s-a molipsit de la cei de la sectiunea Amplificatoare), dar oricum eu nu ma supar pe el, doar ma intristez putin. :limb: Tu vrei sa ghicesc ce in spui fara sa-mi scrii in cuvinte. Ce sa fac cu bormasina ? Bormasina merge la 230V AC, eu am DC acolo. Nu ma pricep la motoare, nustiu daca merge si la DC sau nu. Vrei sa alimentez bormasina din sursa ? Daca vrei, am un motor care merge la 24V DC, incerc cu ala mai bine.

Uite aici... Nu se intampla nimic iesit din comun. Exact cum am zis, doar oscileaza cu 1-2V din cauza riplului si din cauza ca afisez valoarea citita direct, fara mediere.

Dati in full-screen ca sa se vada... ("V"-ul din dreapta jos) :

https://vimeo.com/209563555

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Bormasinile sint facute (de obicei) cu motoare "universale" care merg si cu AC dar si cu DC, numai regulatorul cu tyristor/triac nu va mai functiona la alimentarea DC.

Ce misto am facut eu? Am zis numai ca unele bormasini nu au motor (cumparate de pe OLX) si am zis ca celelalte au motor ca sa-l folosesti la teste.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ba da, ala e. Dar curentul maxim suportat (de bobinaj) nu se obtine la tensiunea maxima, ci la 35Vac (sau 50Vdc).

Am facut o greseala. In oscilograma de mai sus am pus curentul dupa diodele redresoare. Revin imediat cu corectie.

Edit:

Asa e curentul in secundar:

post-175886-0-59668100-1493460648_thumb.png

Si e echivalentul a 9,3A RMS.

Acesta este curentul pentru o scurta suprasarcina si siguranta trebuie sa permita asa ceva.

Curentul pentru regim continuu este de 7,2A RMS.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări