Blacksmith Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 In momentul asta nu mai include mediere. Am scoso pentru ca am observat ca valoarea nu mai juca pe display chiar si fara mediere. Dar pe urma mi-am dat seama ca pe acel DC va exista un riplu odata... asa ca am s-o bag la loc. Dar sa le luam pe rand. Intai sa-l fac sa masoare bine valori DC fixe. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Iti cer scuze, Radu, n-am vrut sa insinuez nimic. Am remarcat comentariile tale si te-am facut automat autorul schemei. Dudi, n-ai si tu o bormasina sa incerci? Iti cer scuze si tie, dar sunt curios. Daca nu vrei/poti, asta e! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 Ce sa fac cu bormasina, ca nu inteleg ? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 De obicei o bormasina are si motor.................din pacate nu toate. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 Ok, eu imi rezum activitatea pana cand nu veti mai vorbi in ghicitori sau in bataie de joc ca sa pot sa inteleg si eu ceva. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Dudi, eu nu-mi bat joc. Asa cum SSB spune: are bormasina motor ca sa incerci. Daca nu ai interesul, inteleg si nu te mai bat la cap. Spor la treaba! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Nu tu, sesebe face misto (s-a molipsit de la cei de la sectiunea Amplificatoare), dar oricum eu nu ma supar pe el, doar ma intristez putin. Tu vrei sa ghicesc ce in spui fara sa-mi scrii in cuvinte. Ce sa fac cu bormasina ? Bormasina merge la 230V AC, eu am DC acolo. Nu ma pricep la motoare, nustiu daca merge si la DC sau nu. Vrei sa alimentez bormasina din sursa ? Daca vrei, am un motor care merge la 24V DC, incerc cu ala mai bine. Uite aici... Nu se intampla nimic iesit din comun. Exact cum am zis, doar oscileaza cu 1-2V din cauza riplului si din cauza ca afisez valoarea citita direct, fara mediere. Dati in full-screen ca sa se vada... ("V"-ul din dreapta jos) : https://vimeo.com/209563555 Editat Martie 22, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Bormasinile sint facute (de obicei) cu motoare "universale" care merg si cu AC dar si cu DC, numai regulatorul cu tyristor/triac nu va mai functiona la alimentarea DC. Ce misto am facut eu? Am zis numai ca unele bormasini nu au motor (cumparate de pe OLX) si am zis ca celelalte au motor ca sa-l folosesti la teste. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 Deci ? V-am facut testul... Cum vi se pare ? Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Ti-am dat Like, dar e un multumesc. Pentru test. Cum sa fie, eu zic sa faci medierea in soft. Dar pe o durata mai mare (100ms poate?). Caci nu are de ce sa varieze la alimentari de amplifuri si nici nu ai nevoie de citiri instantanee. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 28, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2017 Ce siguranta sa pun eu in secundarul trafului daca curentul maxim care trece pe acolo arata asa ? : si este echivalentul a 6A RMS... Iar sigurantele disponibile sint de tipurile acestea (slow sau fast) : Ce ziceti de una de 8A slow ? Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 28, 2017 Partajează Postat Aprilie 28, 2017 Poti indica puterea trafo si tensiunea secundarului? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 29, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2017 450W si 2 x 35Vac Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 29, 2017 Partajează Postat Aprilie 29, 2017 Pai nu era trafu ala cu prize pana la 90V? Sau e vorba despre alt traf in postarea ta de mai sus? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 29, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2017 (editat) Ba da, ala e. Dar curentul maxim suportat (de bobinaj) nu se obtine la tensiunea maxima, ci la 35Vac (sau 50Vdc). Am facut o greseala. In oscilograma de mai sus am pus curentul dupa diodele redresoare. Revin imediat cu corectie. Edit: Asa e curentul in secundar: Si e echivalentul a 9,3A RMS. Acesta este curentul pentru o scurta suprasarcina si siguranta trebuie sa permita asa ceva. Curentul pentru regim continuu este de 7,2A RMS. Editat Aprilie 29, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum