UDAR Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Voiam să zic cam același lucru ca @sesebe - cu mențiunea că nu e oxid ci un strat organic , dar problema și măsura sunt aceleași . Câteva acționări în sarcină de peste 1A și se rezolvă problema . Așa cred și sper . Iată o captură : dintr-un material Panasonic . https://www.panasonic-electric-works.com/pew/hu/downloads/ds_x61_en_relay_technical_information.pdf Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Deci nu de la caldura de la lipire sa se fi oxidat, ci asa sa fi fost inainte ? Ca nici nu le-am masurat, de bou ce sint ! Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Cind spun organic este deoarece el "creste". Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 (editat) E posibil să ai dreptate deși am mai întânit termenul ”organic” apropo de contacte de relee și în alte documentații iar documentația din link-ul pe care l-am pus chiar explicitează că e vorba de un strat organic din pdv chimic . Oricum , așa cum ziceam mai sus , nu e foarte relevant . EDIT Nu știu ce relee sunt - deci cu ce material de contact . Din documentația precizată rezultă că rutheniul și paladiul sunt mai susceptibile la acest fenomen - posibil datorită proprietăților lor de catalizatori ( la câtă chimie mai știu , e posibil să zic o prostie ) Editat Martie 4, 2017 de UDAR Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Astea sint releele: http://www.tme.eu/ro/details/r40n3011851012/relee-electromagnetice-de-putere/relpol/r40n-3011-85-1012/ Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Da , relee bune . După material mai degrabă sulfitare sau chiar oxidare decât depunere de polimeri . Soluția rămâne oricum cea propusă , câteva acționări la peste 1A și peste 10V . PS Cu asta termin cu semi- offtopic-ul . Am mai citit . În funcție de materialul contactului și de condiții - atât la fabricare , păstrare cât și la utilizare , sunt posibile contaminări cu polimeri organici , cu sulfiți sau cu oxizi . Care cât sunt de probabile e mai complicat . Link spre comentariu
vera Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Din cate stiu, un curent I>0,3A, "curata" contactele. A utiliza curenti f mari, cand R contacte este mare, conduce la incalzirea acestora, cu efecte ireversibile. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 I-am dat 20V, 1.5A, 7-8 actionari la fiecare releu, si...... surpriza ! Acum am sub 100 miliohmi rezistenta totala. Si se pare ca nici daca le misc nu mai creste rezistenta. Va multumesc mult de tot pentru ajutor ! Pe cuvantul meu, eu nustiu ce m-as face fara voi.... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 Asa arata placa cu relee. Credeti ca ar trebui sa-i fac si un sistem de "curatare" automata a contactelor pentru cand va fi in carcasa si nu voi mai putea sa o scot sa le curat ? Ca am inteles ca daca sta un timp se oxideaza iar contactele... Sau s-o curata singura in timpul functionarii ? Link spre comentariu
vera Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Contactele se curata singure, daca prin ele trece un curent mai mare sau egal cu 0,3A. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 Iar aici mecanismul in functionare. (Dati sunetul mai tare sa auziti cum tzacane releele ) https://vimeo.com/206992462 Deocamdata voltmetrul nu masoara nimic pentru ca inca nu am facut placa de redresare si filtrare. Deci releele tzacane in gol. Cand se trece de la o tensiune mai mica la una mai mare, cresterea se face in trepte de maxim 16V (ca sa limitez curentul de incarcare al conzilor de filtraj si totodata si prin relee). Asta inseamna ca de la 0V la 96V vor exista 6 comutari. Ma gandesc totusi sa cresc la 8 comutari, deci pas de 12V. Intre comutari exista o pauza de 500ms ca sa aiba timp tensiunea sa creasca pe conzii de filtrare. Si aici ma gandesc sa mai cresc timpul la 800ms. In felul asta astept vreo 7 secunde sa trec de la 0 la 96V. Nustiu cum sa fac o chestie... Acum, cand trec de la un pas la altul fac in felulul urmator: dezactivez toate releele, astept 100ms, le activez pe cele necesare pt pasul respectiv, astept 500ms, iar le dezactivez... si tot asa... M-am gandit ca daca as seta direct tensiunea pasului urmator poate unele relee nu se dezactiveaza destul de repede si voi avea varfuri scurte de tensiune mai mare decat cea setata. Pe de alta parte, s-ar putea sa nu fie asa din cauza conzilor. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 (editat) Dudi, faci bine cu regula break all before make. Cum nu e o aplicatie pentru un sistem in timp real, ai facut bine. O intrebare: tastatura pare sa permita introdusa orice valoare, ceea ce nu e posibil. Cum eviti cazurile "interzise"? Editat Martie 5, 2017 de thunderer Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 Pai se limiteaza din soft la 96V (95 de fapt, ca 1V cade pe diode). Daca introduci mai mult nu executa comanda. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 6, 2017 Autor Partajează Postat Martie 6, 2017 (editat) Am terminat in sfarsit si placa de redresare si filtrare... Mai am sa le leg pe toate impreuna si e gata ! Va place trecerea mea suspendata ? Editat Martie 6, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 7, 2017 Autor Partajează Postat Martie 7, 2017 Cred ca e de ajuns sa monitorizez tensiunea de pe o ramura, nu ? In configuratia asta cu o singura punte si priza mediana tensiunea ar trebui sa fie perfect egala pe ambele ramuri pentru ca fiecare dintre ele primeste tensiune cand de la o infasurare cand de la cealalta. Sa zicem ca mi se arde un releu si o infasurare o sa scoata 20V iar cealalta 30V, dupa redresare si filtrare ar trebui sa am 2 tensiuni egale cu media dintre cele doua... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum