Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa nestabilizata cu tensiune variabila

Postări Recomandate

Sincer nu văd avantajul descărcării printr-un GCC dar poate fi o variantă deși apar dificultăți ca să descarci la tensiune mică .

Trebuie analizat între cât și cât se descarcă condensatorii la o singură comutare , bănuiesc că nu de la 100V la 0 V ! . Chiar și așa , avem o energie maximă de 100J . Descărcată în , să zicem , 0.5s - bănuiesc că nu se manevrează mai rapid comutatorul - înseamnă 200W . O rezistență de 40W sau chiar mai mică suportă lejer regimul ăsta (Uzual , rezistențele de putere, bobinate, suportă de cinci ori puterea nominală timp de 5s. ) . 

Link spre comentariu

Si de unde stiu cat sa tin cuplate rezistentele de descarcare, ca doar nu o sa merg pe ghicite "-Da-i o secunda ca e pe acolo." ?

Mentionez ca, comutatorul va fi un tranzistor de putere iar comanda se face automat de PIC, nu stau eu sa dau la manivela...

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Si de unde stiu cat sa tin cuplate rezistentele de descarcare, ca doar nu o sa merg pe ghicite "-Da-i o secunda ca e pe acolo." ?

Mentionez ca, comutatorul va fi un tranzistor de putere iar comanda se face automat de PIC, nu stau eu sa dau la manivela...

Stilul tău de a fi obraznic cu cei care vor să te ajute nu se dezminte ... Dacă nu știi tu , poate știe PIC-ul , că el poate o fi citit ceva electrotehnică .... 

PS Unde ai spus până acuma cum vei face comutarea ? 

Link spre comentariu

Nu inteleg ce tot fac de ziceti ca sint obraznic. Chiar nu am intentionat deloc asa ceva in nici una din postarile de pana acum. Dar daca asa ma vede toata lumea, atunci... ce sa mai zic... inseamna ca asa sint. :84

As avea o rugaminte: vreau sa fiu banat permanent, sa nu mai pot sa scriu pe forum, pentru ca nu mai pot sa suport sa vad cum jignesc oameni nevinovati (fara sa intentionez). Nu mai suport. Eu n-am vrut sa fac rau niciodata la nimeni. Dar daca totusi o fac fara sa-mi dau seama... inseamna ca e o problema si trebuie oprita cumva.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Poti monitoriza tensiunea de iesire cu un canal ADC al Pic-ul. In felul acesta poti implementa si o protectie in caz ca ceva ( sa zicem un releu) merge prost.

Link spre comentariu

Dudi , iertare , n-am zis că ai omorât milioane de oameni ! Postarea pe care am citat-o este puțin obraznică , dar nu m-am supărat așa de tare ca să nu răspund .

Uite și @djvas ți-a oferit o soluție interesantă . Și ar mai fi dacă ai da suficiente detalii .... 

Link spre comentariu

Dudi nu te baneaza nimeni ca n-are motiv, ai un stil al tau inconfundabil ( unul care si pe mine m-a dezamagit la un moment dat ), totusi ai si calitati, si perseverenta este una dintre ele, gratie careia si realizarile tale. Daca imi permiti un sfat as zice sa nu dai curs impulsului initial cand dai un raspuns ci sa profiti de faptul ca forumul spre deosebire de o conversatie face to face, iti permite timp de pregatire pentru un raspuns/postare.

Link spre comentariu

Asa ma gandeam sa fac...

De la 95V la zero se descarca in aproximativ 500ms cu un curent de 3,4A.

Daca aveti vreo idee mai buna pt Q1 astept cu nerabdare. O fi mai bun un IGBT-u ?

- verde : tensiunea pe iesire

- albastru: curentul de descarcare prin Q1

- rosu: puterea disipata de Q1

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Pai rezistenta aia e aleasa ca sa am acel curent.

Nu prea ma pricep la mosfet-uri, dar am sa incerc. Nustiu cum e la astea... poti sa faci sursa de curent constant cu rezistenta in sursa ?

Edit:Nu merge... :tryre  E o groaza de energie de scos din conzi si dureaza prea mult.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări