Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intilnire pasionati de tuburi trimestrul I

Vizitator viobio

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• medone

7

• zal

6

• hpavictor

5

• Raresh Alexa

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:rade: Le-am băgat la început, înainte să vină lumea, ca să se dezmorţească şi la sfîrşit, vreo 3 melodii, doar ptr iniţiaţi. :rade:

..................

Personal am fost impresionat de ampliful lui Rareş cu 6n6n, care în combinaţie cu boxele TFK pe două căi sună foarte bine şi sînt convins că sună bine şi cu alte boxe. Mi se pare că e primul lui amplif în contratimp şi l-a reuşit din prima. Bravo!

Ar putea fi un exemplu de pasiune şi ptr alţi amatori şi electronişti, chiar şi mai înaintaţi în vărstă şi care n-au dat încă de gustul lămpilor. :)

................

Participanţii melomani sper că au avut o zi interesantă, cu ascultări şi schimburi de impresii. A fost şi frumos afară. Unii dintre ei au făcut poze şi sper să văd mai tîrziu din ele.

Editat de zal
Link spre comentariu

@Zal

Va multumesc !

Mi-a placut foarte mult melodiile pe care le-ati avut .

La viitoarea intalnire sigur o sa vin . O sa modific amplificatorul PP cu 6P6C sa aiba iesirea si pe 8 ohmi . As vrea sa vin cu amplificatorul PP cu 6P3S, dar mai intai sa il finalizez .

Pentru mine a fost o zi de neuitat .

Link spre comentariu

.....

Ar putea fi un exemplu de pasiune şi ptr alţi amatori şi electronişti, chiar şi mai înaintaţi în vărstă şi care n-au dat încă de gustul lămpilor. :)

................

Suna incurajator, m-asi baga si eu sa prind gustul lampilor...., nu am mai lucrat pana acum cu lampi, doar cand mai schimbam pe vremuri cate o lampa in vechiul televizor Miraj...

Mi-am cumparat nu demult ceva lampi:

6P3S-E, 6N1P-EV, 6n3p, 6n1p, GU-50, 6P14P-EV

Am sa deschid un nou topic cand ma voi decide sa incep sa construiesc ceva, sa cer sfaturi pt. scheme si altele...

Felicitari pt. faptul ca organizati astfel de intalniri.

Bafta!

Editat de danpin
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu tin cu babele EL156!zal baga babele la incalzire!

Ala nu e amp ,e o bestie,scoate pe putin 65W,pina sa vina poporul ne-am bestializat cu putere mare , dupa ceva timp l-am rugat pe Adrian "sa-l facem mai mic " ( sa reducem volumul) sa nu raman orfan de inaltele de la incinte ( au doar 40w)
Link spre comentariu

As fi vrut si eu sa ajumg sa va cunosc pe toti dar.......... a fost ziua sotiei si fiicei mele (sunt nascute in aceiasi zi ) .

Parca de fiecare data se iveste ceva , asta eeeeeeee .

Va respect pe toti si va stimez .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ampul lui sandugeorge, arata și suna într-un mare fel, este un SE cu o rusoaice,scuzele mele, nu am reținut cu ce tuburi este ampul. Minunata cutie rosie cu trafuri și lampa,a lui Dorin (dvd),încă odată felicitări pentru realizare și efortul depus pentru terminarea construcției, am înțeles ca a fost gata noaptea trecuta.O parte din poporul prezent,

post-176980-0-45078800-1457286566_thumb.jpg

post-176980-0-23708700-1457286577_thumb.jpg

post-176980-0-11199100-1457286590_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

@ZalVa multumesc !Mi-a placut foarte mult melodiile pe care le-ati avut .La viitoarea intalnire sigur o sa vin . O sa modific amplificatorul PP cu 6P6C sa aiba iesirea si pe 8 ohmi . As vrea sa vin cu amplificatorul PP cu 6P3S, dar mai intai sa il finalizez .Pentru mine a fost o zi de neuitat .

Rares,sa-ti spun ceva ,am fost extrem de curios sa vad cu a iesit ampul tau,si..........a iesit cum trebuie.Mare atentie ! Sa ai grija de incintele acelea sunt incinte bune ,un etalon de sunet,degeaba ampul amplifica bine daca livreaza putere pe come frumos colorate,nu stiu cum au ajuns la tine dar ti-a pus Dumnezeu mana in cap.Felicitari

Felicitari pentru tot ceea ce faceti acolo! Mult succes si astept pagina 100!!!!

Multumim
Link spre comentariu

@Viobio

Boxele Telefunken WB60 le-am gasit la un domn care aduce produse second hand din Germania . Avea cateva boxe pe acolo de diferite dimensiuni , firme , puteri ... dar cel mai mult mi-au placut boxele Telefunken . Boxele Telefunken WB60 m-au costat 50 de lei .

Ala nu e amp ,e o bestie,scoate pe putin 65W,pina sa vina poporul ne-am bestializat cu putere mare , dupa ceva timp l-am rugat pe Adrian "sa-l facem mai mic " ( sa reducem volumul) sa nu raman orfan de inaltele de la incinte ( au doar 40w)

Mi-a placut foarte mult amplificatorul domnului Adrian . Tuburile EL156 chiar sunt frumoase .

Chiar as vrea sa imi construiesc si eu un amplificator push pull cu EL156 .

Link spre comentariu

Din păcate, sînt lămpi prohibite ca preţ şi raritate, eu am avut un noroc nesperat cu ele în urmă cu ceva ani, dar asta e o altă poveste.

...............

În continuare, să laud şi eu pe dl. Sandu George şi dl. Dorin (dvb), în cazul amplifului primului, la această ediţie revizută în care a modificat schema, echilibrul în toată banda e de invidiat ptr un SE, iar în cazul preului celui de al doilea, cel în cutia de parfum (!), e încă o bijuterie datorată muncii de ceasornicar. Nu e uşor să bobinezi cu fire ca de păianjen. De fapt, asta e esenţa constructorului amator, nu mulţimea de realizări, cît rafinarea unora existente şi prezentarea lor la întîlniri. Părerea mea.

Ampliful dl. Morpheus nu am apucat să-l ascult decît fugitiv, fiind ocupat în acele momente, aşa că nu voi expune impresii definitive. Am remarcat încă o dată precizia execuţiei carcaselor şi şasielor lui CristinelBM (nu reţin acum exact cum se scrie).

Editat de zal
Link spre comentariu

Am tras 2 min o ureche cand presta amp-ul dl Morpheus. Sunet tipic de KT 88, un pic umflat pe medii superioare sau usor limitat jos, nu stiu nici boxele lui Vio. Sau inca nerodate lampile. Arata insa intr-un mare fel, sobru, clasic, scula. Felicitari.

Grija la capcana vocilor feminine cu instrumentatie adiacenta sumara, e seducatoare combinatia insa nu poti estima pertinent prestatia unui amp cu asa ceva. 

Link spre comentariu

Va felicit pentru intalnire si amplificatoarele construite si pe Viobio pentru organizare!

Daca se va tine o intrunire la Sibiu si da D-zeu, poate o sa ajung si eu cu hibridul meu PP cu GU29 si LF353, cred ca de asta n-ati mai ascultat... :rade:

In afara de cei incercuiti de mine in poza (pe care-i stiu din alte poze), nu mai cunosc pe nimeni.

Mai exista si alte poze de la intalnire, a mai facut cineva si alte poze?

post-221025-0-02991100-1457332596_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cel cu geaca de piele maro - este sandugeorge,linga el este PatefonCu geaca de piele maro si camasa albastra - mofpheus (Victor),cu tricou albastru - red73 sau red93 ,nu sunt sigur de id.Ceilalti sunt audiofili de pe audioweb,unii au cont si pe Elforum.Cind am facut acea poza,cam jumatate din participanti se aflau la mine in atelier la o tigara si un paharel.

Editat de viobio
Link spre comentariu

În primul rând mulțumiri lui Viorel pentru toată organizarea și felicitări pentru încă un eveniment reușit!

Fiecare aparat prezentat a avut farmecul lui, iar toți constructorii au respectul și felicitările mele pentru realizările lor.

Din păcate a trebuit să plec mai devreme și nu am apucat să ascult și amplificatorul lui Zal :( însă am fost foarte impresionat de sunetul amplificatorului lui Viorel. O realizare extraordinară!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări