Vizitator viobio Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) Foarte interesant.As dori sa particip la o asemenea intilnire de grad zero, dar din pacate sunt prea departe.Daca prin luna septembrie mai faceti un asemenea eveniment important pentru "lampari" as fi bucuros sa particip si eu.Poate ca doua evenimente pe an nu ar fi greu de facut. Zic si eu!Va doresc mult succes in tot ceea ce faceti, o meritati.Amedeo DutaCanadaMultumesc Va asteptam in Septembrie. Editat Martie 2, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Incerc sa vin si eu, desi pe 5 e ziua mea, sint la club la treaba, si oficial Duminica pe 6 as lucra... Put me on the list, poate vin o data cu Overdrive, ne cunoastem demulticel. Vin doar sa socializam, nu aduc nimic, ca nu am ce... Link spre comentariu
zal Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Puteai să aduci dacă construiai mai demult ceva cu lămpi. Ai cochetat un pic cu ele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Nu am trafuri pentru asa ceva, dar va urma insa intii sa termin ce am inceput... Link spre comentariu
medone Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 D-le Viobio, Multumesc pentru oportunitatea de a va cunoaste in septembrie. Apropo, am vazut o mica lista de preturi, iar suma de 1100 de roni pentru un trafo iesire Hammond mi se pare putin cam mare. La cele de putere mica sub 150W, banda de frecventa este de 30Hz la 30KHz, iar cele peste 150W este chiar putin mai mica Cei de la Transcender merg cu banda de frecvente de 17 Hz pina la 100KHz dar numai pentru frecvente mici, sub 100W. Pretul lor este chiar un pic mai mic Cei de la EDCOR au preturi si mai mici dar banda transmisa este de 20Hz la 20KHz. Acestea sunt cele trei firme Nord Americane cu care lucrez, sunt ieftine, destul de bune, produci amplificatoare de medie performanta (ma refer in special la pret ) Un compromis chiar foarte bun. Amplificatoarele super performante care costa zeci de mii de euro nu mai trebuiesc ajutate sa transmita spectrul audio asa cum a fost el aranjat original (vezi concertele simfonice ), dar citeodata cele construite de mici producatori au nevoie de acest ajutor folosind diverse corectii. Aici japonezii au facut minuni, chiar au transformat totul intr-o arta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) domnule dragă uneori sunt situaţii distincte când discutam banda adică(exemplu): 1.Hammond Transformers "Frequency response 30 Hz. to 30 Khz. at full rated power (+/- 1 db max. - ref. 1 Khz)". 2.Transcendar Transformers "Frequency Response Tested at 1 Watt on Agilent 8903B Audio Analyzer" sau "Frequency Response: 10 Hz to 100 kHz +/- 1 dB @ 1 Watt" ... ca să fiu mai exact/precis/explicit întreb(retoric) ce bandă asigură oare Hammond la 1W ?! având în vedere că at full rated power asigură 30 Hz. to 30 Khz +/- 1 dB cu alte cuvinte personal înclin să aleg OT-Hammond cel mai bun raport calitate/preţ în opinia mea(la capitolul brenduri consacrate). PS. at full rated power =la puterea maximă nominală Editat Martie 3, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Am uitat sa precizez Viorel poate confirma/infirma banda OT-Hammond at full rated power. (am văzut pe forum amplificatoare echipate cu OT Hammond executate/construite de Viorel). Am înţeles dintr-o convorbire avută în privat ca şi ultimul amplificator Mullard este echipat cu o clonă OT-Hammond cel puţin ca distribuţie înfăşurări . Editat Martie 3, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
medone Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Da domnule, sunt de acord cu dumneata si nu vreau sa fac teoria transformatorului aici pe acest forum. Eu le-am testat de mult timp si nu am gasit o deosebire functionala intre cele doua Hammond si Transcender. Ceea ce relatezi dumneata, asa este. Fiecare isi defineste parametri pentru eventualul cumparator. Si eu folosesc mai mult Hammond, dar pentru simplu motiv ca m-am obisnuit cu el, nu am ratat niciodata folosindul iar pretul pentru mine este bun. Dar sunt situatii cind clientul in postura lui de "stapin" doreste o cit mai mare reducere a pretului. De aici un pic de dincolo un pic si uite asa reducem pretrul. Eu am aratat trei firme cu care lucrez, nicidecum nu am facut vreo afirmatie care este mai buna. In definitiv am obtinut rezultate notabile cu toate. Avantajul cu Transcender este ca poti sa-i datele tale si ei iti fac trafo, in acelai pret. Chiar si pentru cele clasice ale lor trebuie sa astepti pina ti le face. Hammond-ul le are in stoc, le livreaza imediat, de fapt este o firma foarte mare care face tot felul de trafo Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) clientul în postura lui de "stăpân"-zgârcit/nepriceput nu poate obţine din KăKat bici(clientul mai trebuie eventual educat să se respecte chiar pe sine, făcut/determinat să bage mâna mai adânc în buzunar), acum dacă totuşi(din zgârcenie/nepricepere) înmulţesc câţiva coeficienţi de numai 0,9(poftim) ajung rapid sub 0,5. Editat Martie 3, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) D-le Viobio,Multumesc pentru oportunitatea de a va cunoaste in septembrie.Apropo, am vazut o mica lista de preturi, iar suma de 1100 de roni pentru un trafo iesire Hammond mi se pare putin cam mare.La cele de putere mica sub 150W, banda de frecventa este de 30Hz la 30KHz, iar cele peste 150W este chiar putin mai micaCei de la Transcender merg cu banda de frecvente de 17 Hz pina la 100KHz dar numai pentru frecvente mici, sub 100W.Pretul lor este chiar un pic mai micCei de la EDCOR au preturi si mai mici dar banda transmisa este de 20Hz la 20KHz.Acestea sunt cele trei firme Nord Americane cu care lucrez, sunt ieftine, destul de bune, produci amplificatoare de medie performanta (ma refer in special la pret ) Un compromis chiar foarte bun.Amplificatoarele super performante care costa zeci de mii de euro nu mai trebuiesc ajutate sa transmita spectrul audio asa cum a fost el aranjat original (vezi concertele simfonice ), dar citeodata cele construite de mici producatori au nevoie de acest ajutor folosind diverse corectii. Aici japonezii au facut minuni, chiar au transformat totul intr-o arta.Despre ce Hammond de1100 lei este vorba? Zilele urmatoare astept o pereche de 1650H ,97 euro/ buc.Pina acum am lucrat cu Hammond,Lundhall,EICO si nu in ultimul rind cu L.M.O. - Lazaroiu,colegul nostru de forum,ma refer la trafuri pentru amplificatoare de auditie,din 42 de ampuri de auditie,mai mult de jumatate au fost cu trafuri L.M.O. -Lazaroiu ,trafuri de calitate foarte buna dar la alti bani fata de cele care poarta numele unui brand celebru,de fapt si L.M.O.- Lazaroiu a ajuns un brand,am vindut ampuri cu aceste trafuri si in Romania cit si peste granita,cele mai multe peste granita.Acum vine cireasa de pe tort,pina acum am facut 94 de ampuri de chitara ,cam 75 au trafuri de iesire romanesti,sa mai spun brandul ? Sunt L.M.O. -Lazaroiu ( probabil dl Lazaroiu nu a contabilizat ,eu da) eu am fost fericit ca am gasit un colaborator cu care sa ma inteleg si care are capacitatea sa constuiasca trafuri de iesire dupa specificatiile mele ,in 90% din cazuri au fost date telefonic.Legat de " sa construim impreuna" ,greu ,eu sunt un ciudat care are venituri cu mult peste vesticii de rind,am alte afaceri din care traiesc,am deja o echipa bine inchegata cu care lucrez,sunt extraordinar de greu de suportat,singurul om cu care ma pot intelege este tot un coleg de forum Adrian (zal) ,in plus eu daca nu am chef de unele aparate nu le fac,cea mai mare pasiune a mea este aviatia nu electronica,cind "ma dau cu avionul" sunt la propiu si figurat in ceruri.Imi place sa discut cu alti oameni despre electronica dar nu imi place sa lucrez cu altii,ma stiu cit de imposibil sunt eu ca om,un exemplu,in masina ,in drum spre atelier ma gindesc sa fac ceva in acea zi,cind ajung in bunkerul meu,ma sucesc,fac altceva.In Canada exista o trupa ,Morre,care are concerte si in Europa,vara,cinta pe trei ampuri facute de mine,unul de bas si doua de chitara.Pe linga echipamente cu tuburi,execut si diferite efecte pentru chitara,la comanda,personalizate,pe astea nu le pun pe acest fotum ca nu intereseaza pe nimeni. Editat Martie 3, 2016 de viobio Link spre comentariu
red93 Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Salut, Încerc să ajung și eu Link spre comentariu
medone Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 "clientul în postura lui de "stăpân"-zgârcit/nepriceput nu poate obţine din KăKat bici(clientul mai trebuie eventual educat să se respecte chiar pe sine, făcut/determinat să bage mâna mai adânc în buzunar), acum dacă totuşi(din zgârcenie/nepricepere) înmulţesc câţiva coeficienţi de numai 0,9(poftim) ajung rapid sub 0,5." D-le, poate ca ai dreptate, dar cum in lumea asta unii produc ceva iar altii vor sa cumpere adica sa plateasca pentru acel ceva, cei care produc sunt oarecum dependenti de cei care platesc. Nu-i poti numi zgirciti sau nepriceputi ci mai degraba isi apara buzunarul. A negocia nu este un lucru rau. Fiecare om isi gaseste lucrul in functie de buzunarul lui. El stie cit poate dar prin natura lui simte nevoia de a cistiga un plus, ori de bani ori de performanta. Pe linga tonele de lucruri rele, romanii au si un lucru bun vor numai lucruri de calitate superioara dar cu cit mai mic efort. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 vreau sa vin si eu cu un coleg. Multumesc! Link spre comentariu
medone Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Ma bucur ca in Romania putem gasi pe cineva care este specializat in acest domeniu. Daca ai cu ce si mai ai si oleaca indeminare cu siguranta poti face si trafo de iesire pentru ampli-urile cu tuburi Eu spun acest lucru pentru ca stiu ce inseamna. Un mare plant al lui Hammond se afla linga orasul unde locuiesc. Am si un corean care face niste trafo de iesre de foarte buna calitate. In legatura cu " sa construim impreuna " a-ti inteles gresit, poate ca nu am fost destul de explicit. Nu am cerut un loc de munca cu toate ca nu cred ca este rusinos sa vrei sa lucrezi, ci pur si simplu cum am mai spus, intrind pe mai multe forum-uri am devenit putin nostalgic aducindu-mi aminte de vremurile cind produceam aproape in serie ilegal "echo-uri digitale cu memorii de 64 sa 128 K. Este vorba de anii '75- '85. Iar ampli-urile de putere si mixerele erau foarte cautate in special de lautari. Dumneata ce faceai atunci? Imi spui ca ai facut peste 90 de ampli-uri din care 75 de chitara. Imi spui ca ai facut si pentru strinatate, vreo trei, pentru nu stiu ca formatie canadiana. Domnule aici sunt tone de muzicieni, tone de chitaristi, unii mai buni decit altii, dar toti au locul lor. Numai la mine in oras sunt 4 -6 ateliere care repara si produc clone dupa Marshal, Fender, Bugera, Crave, ETC Una dintre ele imi apartine, se numeste "Electromotion Technology Inc" si functioneaza din anul 2001. 75% lucreaza pentru industrie si 25% servicii in domeniul audio. Pagina pe internet este suspendata momentan. Desfacem compania in doua departamente distincte si facem modificarile necesare pe internet cit mai rapid cu putinta Link spre comentariu
romicap Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 @medone ...arata`ne si noua ceva poze, linkuri etc cu ce ai coordonat sau ai executat in domeniul acesta (transformatoare , amplificatoare ...) Multumesc anticipat . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum