Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare dioda sticla...

Postări Recomandate

Salutare tuturor.Desi am cautat diverse modalitati de a indentifica tipul de dioda nu am reusit;are doar un singur cerc de culoare galbena iar formatul ar fi ca diodele 1n4148.Multumesc pentru orice ajutor care ma poate ajuta sa identific tipul de dioda...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

2

• validae

2

• Florian Ciobanu

2

• PINTI

1

Top autori în acest subiect

Nu a fost montata niciunde(sunt diode nos)...am cateva zeci de bucati noi in urma unui schimb facut cu muuult timp in urma!La masurare,in conductie directa,arata cam 600Ohmi...altceva nu stiu.Am cautat printr-o gramada de cataloage cu codul culorilor pentru diode incapsulate in sticla si deocamdata nu am aflat nimic... :secret

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Dupa poza nu pare sa fie aceeasi capcula ca la 1N4148, este cam acelasi diametru dar mai scurta decit 4148.

Din pacate sansele sa o identifici numai cu datele astea sint foarte mici.

Poate daca mai spionezi pe fostul proprietar, sau afli prin ce proiecte si-a bagat nasul sau pe unde a lucrat....

Link spre comentariu

Dupa poza nu pare sa fie aceeasi capcula ca la 1N4148, este cam acelasi diametru dar mai scurta decit 4148.

Din pacate sansele sa o identifici numai cu datele astea sint foarte mici.

Poate daca mai spionezi pe fostul proprietar, sau afli prin ce proiecte si-a bagat nasul sau pe unde a lucrat....

Exact asa e,ceva mai scurta si parca mai dolofana ca 1n4148...schimbul s-a facut demult,nici nu mai stiu cu cine si cu ce..Poate sa fie si un rebut de undeva,habar nu am...speram sa fie ceva sa o pot folosi prin mixere de rf... :scarpin

Link spre comentariu

dar daca le pune-ti la un stabilizator cu un transistor,un resistor...ala simplu.

luati diode care sunt inscriptionate,ca referinta si vedeti ce tensiune rezulta.

asta ca o mica idee,nu dati cu pietre.

Link spre comentariu

mai simplu, cum faceam pe vremuri, o sursa de 30-40 volti, o rezistenta de 3-5k in serie cu dioda si masuram tensiunea pe ea, daca era in un sens erau cam 0.7v, in sensul celalalt daca era zenner (mai mic decat tensiune sursei) arata tensiunea de avalansa

Editat de Florian Ciobanu
Link spre comentariu

In conductie directa treaba sta asa:sursa de 13,8vcc,rezistenta serie de 1000ohmi(1K) si dioda polarizta direct.Rezultatul masuratorii:0,685v cadere de tensiune pe dioda la un curent in circuit de 13mA.Nu am momentan o tensiune mai mare sa fac o masuratoare la polarizare inversa...in eventualitatea ca ar fi dioda zenner,evident peste 13v tensiune de prag.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Măcar ați aflat că este cu Siliciu. Puteți s-o testați și în conducție inversă la 14V, astfel puteți vedea dacă e un Zenner cu tensiunea sub 12V.

Da,se pare ca este cu siliciu...maine daca am timp o sa fac un inel si o sa il plantez intr-un mixer de rf sa aflu cam ce si cum.Speram totusi sa fie cineva care sa fi gasit vreun catalog si sa clarific mai repede situatia.Multumesc oricum de raspunsuri...

Link spre comentariu

Puteti verifica foarte simplu dioda. configurati schema acesta .Marind nivelul tensiunii la un moment dat tensiunea pe dioda ramine

aceeasi oricit mariti tensiunea de alimentare. deci acea dioda este zener.Daca tensiunea pe dioda creste cum cresteti si alimentarea dioda este una obisnuita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări