Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un nou amplif clasa D de la TI

Postări Recomandate

Pai clasa D se justifica tocmai datorita miniaturizarii tot mai accentuate a electronicii moderne de larg consum ce implica si audio, si cred ca este firesc sa fie asa.

Cat despre afectarea sunetului la volum ridicat, este un lucru inevitabil, este absolut normal ca la 3/4 din volum sa nu ai aceeasi dinamica precum la 1/4 ( spre exemplu ), si asta doream eu sa subliniez anterior. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Marian..te inteleg perfect, poate ca pe grafic nu arata extraordinar...dar si eu vreau sa subliniez ca se comporta foarte foarte bine.

Eu nu aud distorsiuni la 80%volum. Am avut de ex un onkyo ....hai sa luam integra...2x80w. La volum mare distorsiunile lui se prezinta prin voce "brrrita" bass innecat si multa galagie..adica stii si tu asta.

La kiturile astea ce le detin acum ..dar si ce am mai avut..distorsiunile nu se prezinta asa....ci intra intr-un clipping unde auzi pocnituri subtiri pe linia bassline-ului. Niste pocnituri care nu au nici o treaba cu distorsiunile din ab ..care se comporta foarte ciudat si modifica toata plaja de frecvente(sa nu descriu ca toti am auzit distorsiuni).

diferenta este ca la onkyo intrau de la 70% si la irfp nu intra nici la maxim.(au limitator..nu au..habar nu am,nu stiu schema..)

Eu unul nu aud ce auzeam candva la ampurile de casa...chiar si cele ce urcau frumusel spre 1000 ron sh.

Iar 2 kituri ca astea costa mult mai putin.

Insa concluzia este ..cat dai atat primesti. Sunt ampuri ab mortale........crezi ca eu nu as vrea 2 puteri accuphase de 20.000 coco?

Sa imi arate pe display 9w si sa simt ca e cutremur in bloc ..cu niste boxe cu joase de 7inch? cum am mai auzit la cineva?

Nu o sa uit niciodata.

Dar ..de asta multi dintre noi o ard pe DIY....ca na.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Daca vocea era distorsionata pe bass si ampliful nu era in clipping, e aiurea, acel amplif statea prost la partea de vas si atac a finalilor, medii inaltele fiind "mascate" de basul care avea energie mai mare decit restul frecventelor. Raspuns prost in IMD, curent insuficient in VAS...

Link spre comentariu

Toata lumea se sperie de clasa D si nu inteleg de ce :-)

Cautati niste bobine de calitate pentru iesire trebuie sa fie ceva mai speciale sa nu se satureze (gasiti gata facute de multe ori)

La lipire pui flux bun pentru smd uri si e super ok ....sa aveti cablajul bun atata .

Iar calitatea ....sa aveti niste boxe bune si nu va mai uitati la AB (c,d,e,f,g,etc).

Nu uitati : Cei care criticau acum zece ani pe forumuri sursele in comutatie le folosesc prin sculele lor "super profesionale"

Din 100 de persoane POATE 10 vor sesiza diferenta (ghicire)  intre fantastica clasa AB si clasa D .

Ai un radiator mic (aproape inexistent ) fata de 10 kg de radatoare :-) si poti folosi surse in comutaie (alea criticate acu 10 ani)

Iar faza ca :  "osciloscopul nu minte "... noi folosim urechile nu osciloscopul sa ascultam .

Esti un tip care face hobby si ca atare trebuie sa faci un montaj al tau sa te distrezi ....nu sa cumperi un kit de pe forum .

Mult succes 

Bine scris. Asta este si parerea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări