Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un nou amplif clasa D de la TI

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Sincer, fara sa te superi pe mine, clasaD de putere mica sub 20W nu vad ca aplicatie decit in etajele finale nepretentioase de la televizoare, iar intre 20 si 200W, nu m-as complica cu ea, o clasa AB este net superioara audio din toate punctele de vedere.

Dar sint oameni si oameni, personal vad clasaD buna pentru bass only, 10Hz-330Hz, datorita randamentului mare.

Link spre comentariu

Nu am de ce sa ma supar insa am mai citit impresii de la altii care l-au testat si inteleg ca e ceva cu adevarat performant fata de ce a dat clasa D pana acum. Si mie imi place clasa AB, ampliful lui MIhai Rauta este referinta mea insa m-as oftica sa vad ca o cutiuta din asta reuseste sa cante cu adevarat. Este inca nou pe piata dar cine stie ...

Observ ca TI a renuntat la analog si incepe sa investeasca in altele :)

Link spre comentariu

Mai nou am vazut ca se foloseste la subwoofere, dar si la noile "combine muzicale" aparute in comert, gen ( http://www.mediagalaxy.ro/minisistem-2-1-philips-fx55-12-720w-usb-bluetooth-nfc-fm ), de curiosi incercati sa ascultati una, se aud chiar bine....  Eu detin un ( http://www.mediagalaxy.ro/microsistem-audio-panasonic-sc-pm250ecs-20w-usb-bluetooth-argintiu ) si pana la 70% si volum se aude foarte bine, binenteles pe alte boxe ( Magnat monitor supreme 202 ), sincer,  nu am sesizat diferente majore intre clasa AB si aparatul mentionat.

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu

Desi nu ascult cu osciloscopul, acesta nu minte la raspunsul in dreptunghiular.

Este daca vreti, o impacare psihologica cum ca  AB-ul nu are artefacte pe iesire, si ca este curata la iesire.

Exact cum audiofilii zic ca un cablu suna mai bine decit altul (nu cablul suna ci ampliful in defapt, iar un cablu scoate in evidenta amplificatorul slab ca performante)...

Link spre comentariu

Poate o sa vi se para cam aiurea si o sa sariti la gatul meu, insa eu sustin FERM clasa D chiar si full-range, cu conditia ca aceasta sa fie bine implementata, si spun lucrul asta din pozitia celui care era de neclintit in ceea ce priveste suprematia clasei AB cel putin in full-range. Pentru neincrezatori va pun la dispozitie penrru blind test o pereche de incinte full-range cu LW1505+COMP34, filtre custom made by Shambala, la care putem lega un amp in clasa D de 2x500W, 8 ohmi, realizat complet custom pe baza lui IR2092, un amplificator in clasa AB de 2x400W/8 ohmi, cu bipolari moderni(gama MJ - MJE - full ON Semiconductor originali), amplificatorul fiind o schema imbunatatita a lui PA600, plus un amplificator clasa AB cu MOS-FET laterali (originali de Exicon) tot de 2x400W/8 ohmi si faceti comparatii cu orice surse de semnal si orice muzica doriti. Daca doriti mai pot aduce si alte ampuri vlasa AB. Daca ampul in clasa D nu suna cel putin la fel, ba chiar mai bine decat cele AB, eu va fac cadou ampul care s-a dovedit mai bun!!!Repet, spun toate astea in calitate de fost AB-ist convins, insa acest IRS implementat coorespunzator m-a dat efectiv pe spate!!!EDIT!! Acum eu nu zic ca nu exista AB-uri care sa sune mai bine, spun doar ca aceasta imlplementare a claseibD suna mai bine decat MUUULTE AB-uri din comert!!!

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Daca ai vedea schema de la seria K, QSC, si ai fi electronist, ai intelege.Nu este o schema proasta, este MULT peste medie, dar, sa spui ca suna mai bine dedit o clasa AB...Osciloscopul NU minte, urechea este usor de pacalit, drept dovada.

Link spre comentariu

Este clar ca osciloscopul nu minte dar poate 1% din cei ce cumpara un amplif ptr ca le place cum suna il pun si pe osciloscop. Eu vad ca se baga bani in dezvoltare si cred ca o sa aiba succes din ce in ce mai mult.

PS. am deschis un pic usa ca mor de cald de la AB-ul meu cu bias cam mare :)

Link spre comentariu

Clasa d va avea succes, la tendintele de piata actuale, se cauta ieftin si mult. Probabil ca si criticii audio ai secolului trecut au obosit sa explice ce si cum, ori multi dintre ei sint deja oale si ulcele.Tineretul din ziua de astazi nu mai are acea "scinteie" in singe, se multumesc cu TDA2030 sau 7294, ori cu celebrul 2x500 miva.Ce se cere, aia se ofera...

Link spre comentariu

Daca este vorba de boxele de 1000W nu cred la puterea maxima mai simte cineva distorsiunile.

Totusi la acea putere, eficienta energetica isi spune cuvantul si clasa D va deveni cred aproape exclusiva in toata aparatura profesionala si home (nu HiFi)

Pentru cativa euro am cumparat de pe ebay un amplificator de vreo 10W cu receptor bluetooth integrat care suna excelent, avand in vedere ca sursa este telefonul mobil si difuzoarele sunt 2 pocnitori recuperate de la un TV. Un amplificator super-mega-ultra-Hi-Fi ar fi sunat la fel, data fiind calitatea execrabila a difuzoarelor. (Vreau sa imi fac un sound-bar rezistent la trante).

Editat de one
Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

Nu stiu ce sa zic despre ceva ce nu am ascultat...eu imi formasem o parere despre clasa D Ascultand Devislet-urile cele mai scumpe pe boxe de 60 000 de lire(sterline, nu turcesti) si dupa cinci minute m-am ridicat si am plecat....am avut acces si la telecomanda si la sursa de semnal , eram singur in aceeasi camera unde cu 20 de minute mai inainte am ascultat timp de o ora Esl martin logan si naim clasic ab de 80w, nu 600 pe canal ca devialet-ul..M-am gandit ulterior ca poate m-am grabit , dar de curand am avut confirmarea cuiva care a ascultat devialet-ul 5 zile la rand la Munchen anul trecut si mi-a spus ca l-a dezamagit complet...In fine...e bine sa asculti aparatele astea , nu sa te uiti dupa cifrele declarate ca masuratori...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări