roscatu Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Salutare, se merita achiziția acestui cnc din descriere? O sa freze/găuresc placi PCB,aluminiu și plastic?Deci as avea nevoie de ceva precizie. Mașină costa c-am 1000 de euro și am înțeles că are 0.05mm precizie, ii dejun pentru placi pcb? Ce motor îmi recomandați? Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Masina respectiva este cam "jucarie" .. La PCB, plastic poate o sa te descurci... in schimb ia-ti gandul de la aluminiu. Motor de frezare recomanda producatorul ce se potriveste. Eu recomand acest model http://www.hi-end.ro/index.php?dispatch=products.view&product_id=7154 dar nu cred ca mecanica masinii il va suporta. Link spre comentariu
roscatu Postat Februarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2016 La aluminiu de ce nu s-ar descurca? Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Pentru ca masina este mica si firava din toate punctele de vedere. Acum depinde si ce fel de lucrari in aluminiu vrei sa faci si in cat timp. Link spre comentariu
roscatu Postat Februarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2016 Pai așa am vrut eu sa fie mica. Ce anume ti-a indicat că este slab calitativa? Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Eu nu am zis ca este slab calitativa ! Am zis ca este firava... este o diferenta. Constructia este total inadecvata pentru lucru in aluminiu ...motoare mici, suruburi (cu bile) subtiri, ghidaje nu tocmai ok si inclusiv constructia sasiului. Vorbesc din experienta acumulata in constructia de cateva de zeci de CNC-uri nu din "scoala" forum/Youtube. O sa te convingi singur atunci cand o vei pune la lucru si vei constata ca frezele de calitate se rup ca "sticsurile" ( da alea cu sare ) in aluminiu, asta daca nu se blocheaza motoarele sau spindle-u. Router-u CNC nu este chiar un lucru usor de folosit necesita un pic de experienta care se face lucrand...si inevitabil rupand freze si stricad materiale. Si daca nici masina nu te ajuta atunci calea spre esec este destul de bine definita.Mai citeste pe aici ... in special posturile userului Katran sa vezi cum trebuie sa arate o masina serioasa. Totusi nu ai spus cam ce fel de lucrari in aluminiu doresti sa faci. Ca una e sa faci gravura ( care va merge garantat cu un pic de atentie) si alta e sa vrei lucrari complexe. Link spre comentariu
roscatu Postat Februarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2016 (editat) Ce înseamnă lucrări complexe? La cât ajunge o mașină Bună? Editat Februarie 25, 2016 de roscatu Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 Modelul respectiv o sa vibreze in aluminiu chiar daca o sa suporte, sa zicem modelul de motor recomandat de colegul forumist La dimensiunile ei trebuia sa aibe o greutate mult mai mare Link spre comentariu
roscatu Postat Februarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2016 Pai dati-mi va rog niste adrese de firme care produc CNC-uri ,ca as vrea si garantie macar vreo 2 ani.Numai sa aibe preturile puse,nu sa astept dupa cererea lor de preturi jumate de an. Link spre comentariu
katran Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 hmm .... firme care produc cnc-uri ... cu 2 ani garantie ... sa frezeze aluminiu la o precizie de 5 sutimi ... la 1000EUR ? Pai ... NU EXISTA !!! La banii astia , este posibil / poate / probabil sa o construiesti pe genunchi singurel ... dar pentru asta ai nevoie de cunostiintele necesare , dar nu e o problema , se poate invata ... Mai ai o sansa daca gasesti un entuziast coleg forumist care sa-ti faca masina conform cerintelor ... dar ma indoiesc , mai ales la bugetul tau . Oricum , mult succes ... cheers. Link spre comentariu
Vizitator donpedro Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 Salut, daca vrei te pun in legatura cu cineva care face cnc-uri modelul lui katran dar aceea e o masina profi Link spre comentariu
roscatu Postat Februarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2016 Si un pret aproximativ?care ii proiectul al colegului katran? Link spre comentariu
mars01 Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 (editat) Un CNC de la Stepcraft (cred ca 300) si-a cumparat un fost coleg pentru ca sa faca prototipurile la un proiect la care lucra. La un moment l-am auzit ca a trebuit sa faca modificari pentru ca avea un joc undeva de ordinul a 100 microni, suficient insa ca sa nu poate grava cu precizie cablaje. Ca si soft pentru conversie Gerber to GCode folosea CopperCAM. Asa ca se pare ca si germanii mai dau gres. In rest, era destul de multumit de router (dupa adaugarea unei saibe foarte subtiri, de precizie care corecta problema amintita mai sus). Sigur, el nu lucra in aluminiu. Exista o regula de bun simt care spune ca router-ul trebuie sa fie facut cel putin din materialul cel mai dur pe care urmeaza sa il prelucreze. Dar nu profile ci material masiv. De ex, un router pentru prelucrare lemn il poti faci din lemn masiv, un router care sa prelucreze fier il faci din fier (nu profile fier). Prin urmare un router care sa iti prelucreze aluminiu trebuie sa fie facut cel putin din aluminiu masiv (si nu profile ...). Cred ca si cu Stepcraft-ul din titlu se poate prelucra aluminiu dar poate doar daca mergi cu un feedrate mic, o turatie ceva mai mare (automat freze speciale pentru aluminiu - se gasesc la amicii chinezi destul de ieftin, dar nu foarte ieftin), folosind lichid de racire. Dar chiar si in acest caz vei fi limitat la prelucrare tabla de aluminiu cu grosime de cel mult 2 .. 3 mm. In mai multe treceri ca sa nu incarci excesiv freza. Suficient ca sa faci niste carcase de ex. Vei gasi viteza optima (feedrate-ul) observand vibratiile in structura router-ului. Vibratiile acestea vor accentua uzura si micsora durata de viata a elementelor. Eu de ex, am un router chinezesc din aluminiu masiv, facut mai cu simtul raspunderii (suruburi cu bile SFU1605, axe phi 20, blocuri aluminiu rulmenti de 96mm). I-am cumparat doar mecanica, fara motoare si fara electronica. De acestea m-am ocupat eu (driverele mi le-am proiectat si executat eu si nu cu prostiile TB6560AHQ iar controller-ul USB este un PoKeys USB care poate fi controlat de MACH3 - are un plugin software pentru aceasta). Si cu toate ca frame-ul era mult mai bun dpdv calitativ decat alte chinezisme, tot am facut praf o axa Z din vibratii. Noroc ca am gasit ce imi trebuie (surub cu bile 1605 cu prelucrarea la capete inclusa) la un pret derizoriu, tot la amicii chinezi. Trebuie sa iei in calcul si acest aspect, adica pretul pieselor de schimb. Editat Februarie 26, 2016 de mars01 Link spre comentariu
katran Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 Si un pret aproximativ?care ii proiectul al colegului katran? Asta e proiectul ...https://grabcad.com/library/cnc-router-frame-2 Am facut vreo 3 sau 4 bucati identice , nu mai stiu cu ce preturi , ca nu m-a interesat in mod special sa fac vreun profit ... poti face un pret aproximativ cautand componentele pe ebay ... cred ca undeva la vreo 2000EUR ...parca ... cheers. Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 (editat) Dupa cum ti-am dat mesaj era bine daca veneai prin bucuresti sa-l vezi pe asta al meu (Gabi (Katran) la vazut), si cred ca asa ceva ar fi potrivit pentru tine. Dar are un anumit pret din cauza constructiei si motoarelor STM-23, care difera de tot ce exista stepper pe aici. Adica cu encoder si viteze de 18000 - 25000. Am mai vandut eu pe aici vreo 5 buc, iar daca este user-ul pe fir aici, poate sa-ti confirme ce inseamna un motor ca asta. Editat Februarie 27, 2016 de cnc_step Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum