Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Licurici! Dati si voi o parere!

Vizitator demeter

Postări Recomandate

• Răspunsuri 126
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

13

• cirip

12

• luciann

9

• Dr.L

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 săptămâni mai târziu...

Este schema folosita la clipiciul de la bordul masinilor.Se montau led-urile intr-un buton nefolosit din bordul de Dacia si in functie de valoarea condensatoarelor comuta led-urile mai repede sau mai incet.

Link spre comentariu

schema circuitului ala la care ii ziceci voi licurici o vreau de vreo doi ani ! acum vreo doi ani am auzit de ea si am inceput sa-mi doresc schema ...

Link spre comentariu
Vizitator Talleyrand

fain licuriciul...mi-am facut si eu unul :supz: am vazut ca ati mai dat alte scheme cu niste CDB-uri. de unde pot sa fac si eu rost de ele( de circuite)? :confuz1 . multumesc anticipat :prayer:

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

cdb-urile erau facute de iprs parca inainte de 89. vezi daca mai gasesti prin magazine daca nu, nu te complica cu echivalenti s-ar putea sa nu gasesti pin cu pin si o trebuiasca sa modifici schema. cel mai simplu vezi la un nene mai batran care mai e cu electronicele asa, astia deobicei au adunate destul de multe de-a lungul timpului. Majoritatea se alimenteaza la tensiuni gen 5 v. nu depasi si nu le alimenta invers ca pusca cele mai multe din ele. daca faci rost de mai multe, cat te joci cu ele foloseste socluri ca sa le schimbi usor daca le arzi.

Link spre comentariu

cdb-urile erau facute de iprs parca inainte de 89. vezi daca mai gasesti prin magazine daca nu, nu te complica cu echivalenti s-ar putea sa nu gasesti pin cu pin si o trebuiasca sa modifici schema.

Circuitele integrate TTL au echivalente pin cu pin , de exemplu : CDB 400=K155ЛА3=UCA6400=SN5400=D100=SN7400 si sunt interschimbabile fara modificari, alimentare +5V (+5V pe pinul 14 ,minusul-masa pe pinul 7 la CDB 400 si echivalentii lui)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări