niq_ro Postat Iunie 29, 2007 Partajează Postat Iunie 29, 2007 ceva jocuri cu LED-uri poti face cu CD4017.. vezi http://www.niqro.lx.ro/4017.htm Link spre comentariu
MCDragoos Postat Iulie 4, 2007 Partajează Postat Iulie 4, 2007 Un alt joc cu leduri poate fi realizat si cu CD4026. Eu l-am facut si merge. Link spre comentariu
Saracut Stelian Adrian Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 am o intrebare ..circuitul asta din schema e acel circuit care aprinde ledurile alternativ ? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 Este schema folosita la clipiciul de la bordul masinilor.Se montau led-urile intr-un buton nefolosit din bordul de Dacia si in functie de valoarea condensatoarelor comuta led-urile mai repede sau mai incet. Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 am o intrebare ..circuitul asta din schema e acel circuit care aprinde ledurile alternativ ?"circuitul asta" e cel de la initierea discutiei :yawinkle: Link spre comentariu
Saracut Stelian Adrian Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 va multumesc ! astept schema de vreo doi ani ! Link spre comentariu
Saracut Stelian Adrian Postat August 1, 2007 Partajează Postat August 1, 2007 schema circuitului ala la care ii ziceci voi licurici o vreau de vreo doi ani ! acum vreo doi ani am auzit de ea si am inceput sa-mi doresc schema ... Link spre comentariu
Vizitator Talleyrand Postat August 1, 2007 Partajează Postat August 1, 2007 fain licuriciul...mi-am facut si eu unul :supz: am vazut ca ati mai dat alte scheme cu niste CDB-uri. de unde pot sa fac si eu rost de ele( de circuite)? :confuz1 . multumesc anticipat :prayer: Link spre comentariu
matzah Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 cdb-urile erau facute de iprs parca inainte de 89. vezi daca mai gasesti prin magazine daca nu, nu te complica cu echivalenti s-ar putea sa nu gasesti pin cu pin si o trebuiasca sa modifici schema. cel mai simplu vezi la un nene mai batran care mai e cu electronicele asa, astia deobicei au adunate destul de multe de-a lungul timpului. Majoritatea se alimenteaza la tensiuni gen 5 v. nu depasi si nu le alimenta invers ca pusca cele mai multe din ele. daca faci rost de mai multe, cat te joci cu ele foloseste socluri ca sa le schimbi usor daca le arzi. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 va multumesc ! astept schema de vreo doi ani !sigur nu căutai schema cu bistabil???e şi ea pe-aici... Link spre comentariu
vio2007 Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 CDB-uri si MMC-uri are userul Bogdan la Vanzari http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=20074&start=30 Link spre comentariu
matzah Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 am si eu o sacosa de cdb-uri dar nu cele necesare pt bistabile. daca mai vrea cineva sa se joace cu alte chestii poate ne intelegem Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 se gasec pe net (sau in carti) scheme cu CMOS-uri ff ieftine gen CD(MC,HEF, etc..)4011 4013 sau cu mai multe leduri 4017 . cauta cartea 365 aplicatii cu CMOS! Link spre comentariu
vio2007 Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 cdb-urile erau facute de iprs parca inainte de 89. vezi daca mai gasesti prin magazine daca nu, nu te complica cu echivalenti s-ar putea sa nu gasesti pin cu pin si o trebuiasca sa modifici schema. Circuitele integrate TTL au echivalente pin cu pin , de exemplu : CDB 400=K155ЛА3=UCA6400=SN5400=D100=SN7400 si sunt interschimbabile fara modificari, alimentare +5V (+5V pe pinul 14 ,minusul-masa pe pinul 7 la CDB 400 si echivalentii lui) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum