Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum trebuie sa fie difuzorul?

Vizitator alex_paval

Postări Recomandate

Vizitator alex_paval

Cum trebuie sa fie un difuzor(woofer) pentru un sub-woofer activ? am gasit 2 tipuri de difuri de 200W RMS la 1 mil jumate si unul este de 15" si celalalt este de 12".Care face rezonanta mai mare ala de 15" sau de 12"?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

2

• Kenwood_DJ

2

• zal

2

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Vizitator alex_paval

Foarte interesant testul....dar mai am o intrebare : am un amplificator audio care scoate pe subwoofer 6 ohmi.Daca ii bag o boxa de 8 ohmi ce se intampla?Daca bag de 4 sau 5 ohmi se duce canalu asta stiu dar nu stiu cum e invers

Link spre comentariu

deci impedanta difuzorului nu trebuie sa fie mai mica decat cea de la statiespre ex: daca statia are 2x100W in 8 ohmi, nu merge in 4 ohmi, doar in 8 ohmi, si tu legi un difuzor de 4 ohmi, sau 2 de 8 ohmi in paralel, statia se suprasolicita.impedanta difuzorului nu tre sa fie mai mica decat cea de la statie !

Link spre comentariu

alex_pavalPune cu incredere dif de 8Ohmi pe iesirea de 6Ohmi ca e bine, aia e impedanta minima recomandata, deci tot ce e egal sau mai mare merge fara probleme. Se pierd citiva wati dar nu vei simti asta practic la ureche.

Link spre comentariu

alex_pavalUn amplif ''se incalzeste si se duce'' cind ii pui un difuzor de 4Ohmi si el e facut ptr 8Ohmi. Rezistenta mai mica inseamna curent mai mare la aceeasi tensiune.In cazul tau e foarte bine ca ai diful putin mai mare (ca rezistenta, de fapt se cheama impedanta la difuri). :goodman:

Link spre comentariu
Vizitator alex_paval

Am revenit :rolleyes: ..... mai am o intrebare:ex: am un amplificator care scoate 2x50 W,daca bag 4 difuzoare in serie , da aceeasi putere pe toate 4 difuzoarele sau se imparte puterea la toate difuzoarele :smt102

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări