cristi71 Postat Februarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2016 am inteles, o sa l probez intai asa cum este , nu mi amintesc exact nr de trepte o sa le numar luni ! Link spre comentariu
cristi71 Postat Martie 20, 2016 Autor Partajează Postat Martie 20, 2016 buna ziua, revin dupa ceva timp...am facut cablarea scarilor...munca e destul de grea avand in vedere ca deja era turnata scara, a trebuit taiat cu flex,spart santuri,cablat astupat! acum vin mesterii sa placheze,eu intre timp ma ocup de partea electronica, scarile sunt 38, 2 scari cu cate 19 trepte...cum s ar zice//la fix! va tin la curent, voi posta si filmulete si poze cum am promis! Link spre comentariu
one Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 (editat) De ce trebuie spart? Daca o sa pui led-urile in sus nu va folosi la nimic, caci iti vor batea in ochi in loc sa iti arate pe unde sa urci. Ideal ar fi ca led-urile sa fie fixate in unghiul de 90°, batand in lungul suprafetei orizontale a treptei. Pentru benzile LED exista niste profile de aluminiu. Pentru cabluri se pot aplica niste canale din plastic sau aluminiu destul de finute si elegante. La cat costa un microcontroller ai putea teoretic sa pui cate unul la fiecare treapta si sa faci un master care sa transmita adresa care vrei sa se aprinda, chiar pe linia de alimentare. Astfel, vei putea chiar sa faci jocuri de lumini cand scara nu e folosita. Utilitatea combinata cu placutul ar fi oricum daca treptele s-ar ilumina pe rand dar scara toata, intr-un timp destul de scurt (un efect de "umplere"). Apoi eu m-as gandi si la situatia cand mai multe persoane vor urca scarile, in aceeasi directie si din directii opuse. Ce se intampla daca persoana urca pana la jumatate si apoi se razgandeste si coboara ? Pentru siguranta trebuiesc considerate toate situatiile. Ce se intampla daca nu functioneaza lumina unei trepte ? Se semnaleaza in vreun mod ? Se aprind indiferent ca e zi sau noapte ? In stand-by vor fi stinse complet sau va circula un mic curent "de siguranta" ? Editat Martie 22, 2016 de one Link spre comentariu
cristi71 Postat Martie 22, 2016 Autor Partajează Postat Martie 22, 2016 (editat) partea electronica,lucrez la ea....cat despre spart...pe unde puteam trage aceste cabluri daca peretii omului sunt deja vopsiti? a trebuit sa fac sant in trepte sa ma opresc la capatul fiecarei trepte cu 2 fire si la ultimele cu 4 fire pt senzor.Cazurile cand au loc anumite situatii neprevazute...gen razgadire la jumatatea treptei sunt momentan irelevante...e o chestie de ''design'' nu de siguranta! ledurile vor fi ''banda de led'' lipite pe spatele treptei,sa lumineze in jos.treptele au o buza de 0.5 cm ,am masurat,se incadreaza fara probleme! vor fi lipite cu banda dublu adeziv de calitate..sunt 38 de trepte...38 de microcontrolere? e suficient asa cum este conceputa ideea..sa o vedem la final! Editat Martie 22, 2016 de cristi71 Link spre comentariu
cristi71 Postat August 24, 2016 Autor Partajează Postat August 24, 2016 (editat) datorita unor probleme (au fost ''impuscate TOATE firele de catre mesteri) a trebuit sa fac recablare prin pereti,bagat firele prin rosturi sa nu se vada...o munca titanica, dar am reusit pana la urma sa le aprind pe toate! merg fara probleme pe cablu de alarma cu 8 fire de 0,22! am lasat timp de o noapte toate treptele aprinse si e ok! am toate componentele, pana sambata trebuie sa inchei,deja proprietarul se apropie de final si a cam inceput sa strambe din nas! va tin la curent asa cum i am promis colegului djvas si la final postez schema finala si filmulet! cu respect! Editat August 24, 2016 de cristi71 Link spre comentariu
djvas Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Am si uitat de acest proiect... Gasesti mai jos sursa atasata. In caz ca ai ceva probleme sa te poata ajuta si colegii. Eu din pacate vara nu prea am timp de forum cu atat mai putin de PIC-uri si alte electronice. Hex-ul a fost compilat cu MiKro Pascal scari_cu_led_v09_sursa.txt Link spre comentariu
cristi71 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 va salut, sunt cu pic ul in programator. cum schimb in hex? pur si simplu il redenumesc .hex? daca redenumesc scari.hex imi da erorr reading hex files. multumesc! Link spre comentariu
elmar Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Nu...trebuie să ai instalat programul ”MikroPascal for PIC” ...şi cu acesta poţi transforma codul sursă în hex. Dar nu ştiu dacă te pricepi să faci acest lucru...mai bine aşteaptă ajutorul specialiştilor...sigur e cineva care te poate ajuta... Din păcate eu nu sunt ...decât un ”privitor al fenomenului” şi atât! Link spre comentariu
cristi71 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 da...m am documentat... trebuie un program de conversie..nu e asa simplu! astept,poate ma poate ajuta un coleg cu hex ul! multumesc! vai... mi am ''prins'' urechile in mikropascal...e fff stufos si in plus trebuie sa sti ce sa faci...poate ma poate ajuta un coleg cu hex ul.. Link spre comentariu
djvas Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Hex-ul este atasat pe pagina 2 din martie ! Se numeste scari_cu_led_v09.txt , la acest fisier trebuie schimbata extensia din txt in hex deoarece forumul nu permite atasarea fisierelor cu extensia hex. Nu are rost sa compilezi sursa pentru ca obtii acelasi lucru. Link spre comentariu
cristi71 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 asa este... n am fost atent ca ala nu e cod sursa..a mers programat imediat cu pickit! ramane sa l plantez maine in montaj si revin cu rezultatele! multumesc mult! Link spre comentariu
cristi71 Postat August 29, 2016 Autor Partajează Postat August 29, 2016 (editat) am terminat montajul in mare parte...am probat,merge! atasez mai jos un video, la led 19 am montat si comanda finala pentru banda led, formata dintr un BD137 o rezistenta de 1k din comanda PIC ului in baza tranzistorului si una de 10k la masa din baza...o sa revin maine cu filmare de la fata locului! multumesc pe aceasta cale userului djvas pentru bunavointa de care a dat dovada! stima! schema e aceeasi de la pagina2 cu urmatoarele mentiuni: semireglabilele sunt de 25k amandoua si in serie cu ledurile am pus o rezistenta de 330 ohm Editat August 29, 2016 de cristi71 Link spre comentariu
cristi71 Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 atasez un filmulet de la fata locului facut de proprietar, e micut dar va puteti face o idee, voi filma si voi pune unul mai lung cu urcat-coborat Link spre comentariu
cristi71 Postat Septembrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2016 (editat) mai detaliat Editat Septembrie 7, 2016 de cristi71 Link spre comentariu
cristi71 Postat Septembrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2016 (editat) in practica m am lovit de faptul ca timpii de urcare coborare sunt diferiti si e posibil ca la coborare sa se paseasca inaintea apriderii treptelor. s ar putea sa fie modificat softul sa se aprinda toate succesiv intr un sens si la trecerea prin dreptul celui de al doilea senzor sa inceapa stingerea succesiva? si asa cum este, se regleaza viteza din semireglabil si se alege un compromis! oricum,efectul este maxim! voi incerca sa pun schema finala cu modificarile facute, inclusiv la senzori,ca nu prea se gasesc cu contacti NO si trebuie montat un tranzistor pe intrarile lor! Editat Septembrie 7, 2016 de cristi71 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum