cristi71 Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) buna ziua, am de realizat un proiect la o casa,mai exact la o scara, in momentul in care un senzor detecteaza sa aprind un numar de trepte,19, succesiv.am vazut pe net mai multe aplicatii,insa o schema nu gasesc nicaieri..varianta cu 555 cu 4017 e buna,pot lega mai multe 4017 in cascada,insa ma lovesc de conditia ca lumina sa se aprinda in 2 directii,in functie de sensul de mers,urcare sau coborare! sunt blocat,astept idei de la colegi...ma tem ca fara microcontroler n o sa pot realiza proiectul, dar nu sunt familiarizat cu ele..multumesc! Editat Februarie 27, 2016 de mircea calin La proiecte complexe se posteaza proiecte realizate deja, nu idei si cereri... Link spre comentariu
vcdec Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 microcontroller! Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 asta stiu,multumesc...dar mai trebuie si soft.. Link spre comentariu
vcdec Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Tip de consumatori (led, bec incandescenta/economic...). Viteza de aprindere depinde de..? Cate sunt aprinse simultan? 1, 3, sau intre unul si toate? Mai multe detalii ar ajuta si poate face cineva si softul... Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Ce fel de senzori vrei sa folosesti ? Daca vrei cu microcontroller PIC te pot ajuta cu softul. Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) partea de comanda a benzilor cu led (cca 1 metru) nu e o problema,o pot face usor .cu tranzistori..consuma cca7w/m, deci la 12v sub 1A, viteza ar fi de cca 0,5 secunde/treapta..senzorul probabil unul pir cu NC sau eventual o bariera,evident pot face si cu NO in functie de cerintele microcontroller ului! multumesc mult pentru interesul d voastra! ceva de genul asta.. Editat Februarie 24, 2016 de cristi71 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 nu-ti trebuie microcontroler, numai numarator reversibil. Am mai spus-o si o mai spun: cin se va defecta un montaj cu microcontroler mai precis microcontrolerul (dupa ani si ani de folosire ca doar este facut bine) cum il mai repari? Daca sint numai circuite logice standard le schimbi dar la microcontroler iti mai trebuie si SW. Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 trebuie o combinatie intre numarator si pic,,pic ul sa stie pe unde urci sau cobori ca sa ignore senzorul din capatul celalalt timp de cateva secunde..daca ma puteti ajuta cu un soft,ar fi perfect! Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Te ajut eu. PIC16F877 e ok pentru tine ? Pe asta il am pe placa de test acum si are suficienti pini I/O ca sa nu mai fie necesar alt circuit logic pe langa el. Daca da.... maine cel tarziu e gata softu. Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 nu cred ca am cu ce l programa...nu am scris/sters decat memorii din tv si radiocas..pana la urma gasesc cumva sa l scriu, dar trebuie softul...daca ma poti ajuta e perfect! Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 O varianta "clasica" ar fi cam asa: Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 interesanta schema,insa cred ca un controller e mult mai elegant si mai simplu..oricum o varianta de luat in calcul cand nu exista posibilitatea cu PIC..multumesc! Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 O idee foarte rea asta cu iluminarea succesiva a treptelor...sanse de accident! Link spre comentariu
vcdec Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 O varianta mai simplu de cablat si de realizat este folosirea unor leduri (RGB) care au in capsula inclus (de ex.) cipul WS2812. Acestea au 4 contacte: masa, plus alimentare, data in, data out. Se monteaza in cascada, alimentarile in paralel, iesirea unui "led" in intrarea celuilalt. Va trebui doar 3 fire iar comanda se face cu un PIC cu o singura iesire. Fiecare led are 3 baiti de control, fiecare culoare are 256 trepte de comanda (in curent!!!). Softul (hexul) il puteti salva pt a scapa de stress, desi stiu montaje chiar mai complexe care de 12 ani merg 24/7 fara nicio ezitare Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Sau folosesti asa ceva: http://www.ebay.com/itm/DC5-24V-MINI-Aotomatic-PIR-Infrared-Motion-Sensor-Detector-Switch-for-LED-Strip-/271938589390?hash=item3f50cd92ce:g:DAEAAOSwPcVViMqb pentru fiecare banda de leduri sau pentru grupe de cate doua. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum