Tomsa Cosmin Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Salutare colegi ,am facut astazi un kit cu bipolari 2sc5200/2sa1943 dupa schema de mai jos Problema este ca imi da curent pe iesire de minus 1-2 V Am verificat schema si nu pare a fi montat ceva gresit ,in orice caz am sa mai verific Ideii ceva? schema bipolari.pdf Link spre comentariu
zal Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 De ce nu ai întrebat la subiectul de la Amplifuri? În poze se vede că ai îngroşat cu fludor traseele cablajului, verifică să nu fie o metalizare între două. Masa de putere şi cea de semnal sînt separate pe cablaj. La partea din faţă, cea de atac, masa vine prin ecranul cablului de semnal de la mufe unde trebuie legată la punctul de masă în stea al amplifului, unde se leagă şi mediana secundarului trafo, minusul ieşirilor, etc. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Pai la asa o schema de simpla ce idei mai ai nevoie? Verifica schema cum spune Zal si verifica valorile la componente poate ai ceva valori gresite. Mie mi se pare ca nu-s egale valorile de pe cele doua ramuri. Pina la urma cele doua mase sper ca totusi sint legate impreuna printr-o rezistenta de citiva ohmi. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Februarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2016 (editat) De ce nu ai întrebat la subiectul de la Amplifuri? În poze se vede că ai îngroşat cu fludor traseele cablajului, verifică să nu fie o metalizare între două. Masa de putere şi cea de semnal sînt separate pe cablaj. La partea din faţă, cea de atac, masa vine prin ecranul cablului de semnal de la mufe unde trebuie legată la punctul de masă în stea al amplifului, unde se leagă şi mediana secundarului trafo, minusul ieşirilor, etc. Am sa mai verific si traseele sa nu fie contact intre ele,si am sa leg masa intrari semnalului cu masa de intrare a trafului si revin maine Pai la asa o schema de simpla ce idei mai ai nevoie? Verifica schema cum spune Zal si verifica valorile la componente poate ai ceva valori gresite. Mie mi se pare ca nu-s egale valorile de pe cele doua ramuri. Pina la urma cele doua mase sper ca totusi sint legate impreuna printr-o rezistenta de citiva ohmi. asezare componente.pdf Editat Februarie 23, 2016 de Tomsa Cosmin Link spre comentariu
zal Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Ptr început trage un fir de la cosa de masă a alimentării de pe placa amplifului şi pinul de masă de la intrare, vei avea posibil nişte brum, dar e o rezolvare de moment pînă termini de băgat în cutie. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Februarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2016 Ptr început trage un fir de la cosa de masă a alimentării de pe placa amplifului şi pinul de masă de la intrare, vei avea posibil nişte brum, dar e o rezolvare de moment pînă termini de băgat în cutie. Am sa vad maine ...acuma sunt prea obosit ,revin maine cu detalii,multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 (editat) Cosmine, mie nu trebuie sa-mi demonstrezi nimic. Eu incercam numai sa te ajut iar din poza postata asa parea. edit: daca asa vrei in postul urmator...m-am conformat. Editat Februarie 23, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Februarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2016 Domnule Cosmin, mie nu trebuie sa-mi demonstrezi nimic. Eu incercam numai sa te ajut iar din poza postata asa parea. Nu ma lua cu domnule, mai am 2 luni pana devin major Am sa vad maine ce rezolv,multumesc Link spre comentariu
zal Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 (editat) ... greşeală Editat Februarie 23, 2016 de zal Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Februarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2016 ... greşeală Despre ce greseala vorbesti? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Stai linistit, cred ca vroia sa spuna ceva si s-a razgindit. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Exact şi cum nu mai există buton de ştergere a posturilor greşite, n-am găsit altă soluţie. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 Problema sa rezolvat,cauza fiind masa O sa mai am nevoie de preamplificator,se aude incet Ma bucur totusi ca primul meu amplificator pe tranzistori functioneaza ,cred ca o sa mai fac un kit sa-l fac stereo Va multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Exact cum am bănuit, bine că ai rezolvat. Schema asta simplă a fost gîndită ca oricine s-o poată face. .............. Ampliful are o amplificare x33 (R8 x R9), una uzuală ptr mai toate sursele de semnal, evident că există întotdeauna şi unele mai slabe sau mai puternice. Probabil foloseşti un laptop ca sursă de semnal. Mai poţi micşora R8 ca să mai crească amplificarea, urmărind să nu apară oscilaţii sau recepţii radio, mai ales cînd treci de x45...50. .............. Ce derivă ai la ieşire acum şi la ce tensiune b-e a trz finali ai reglat superdioda? Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Februarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2016 Exact cum am bănuit, bine că ai rezolvat. Schema asta simplă a fost gîndită ca oricine s-o poată face. .............. Ampliful are o amplificare x33 (R8 x R9), una uzuală ptr mai toate sursele de semnal, evident că există întotdeauna şi unele mai slabe sau mai puternice. Probabil foloseşti un laptop ca sursă de semnal. Mai poţi micşora R8 ca să mai crească amplificarea, urmărind să nu apară oscilaţii sau recepţii radio, mai ales cînd treci de x45...50. .............. Ce derivă ai la ieşire acum şi la ce tensiune b-e a trz finali ai reglat superdioda? La iesire fara semnal am 0.01 cu aparatu pus pe 20 V,dar din pacate am invartit prea repede de potentiometru si vad ca nu mai pot sa reglez biasul si am tensiune intre B-E 0.08 cu multimetru pus pe 20 iar intre 81-86 pus pe 200 mv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum