Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DENON DRA 365RD

larbaloo

Postări Recomandate

Scuze nu este secret , am un servici destul de solicitant , si cum  inca bajbai prin ceata in legatura cu acest amplificator l - am abandonat pe masa desfacut 

Deocamdata nu am rezolvat nimic , am schimbat pe un canal trz. finali cu 1491 si 3855(noi) si acelasi lucru in protectie  cu 30 volti iesire pe boxa ( masuratori cu finalii scosi intre masa

si E -   2v , masa si C -   41v , masa si B -   30v    -pe schema intre emitor prefinali si baza finali trebuia sa am 0.6v  )

Sincer nu stiu ce are , cum am spus testati cu tester trz. finali si prefinali -- buni , masurati de mine cu ap. de masura -- buni , masurati prin comparatie (finalii) cu altii noi la fel-- buni ,

pusi inapoi pe placa -- in protectie - scosi (doar finalii) nu mai este in protectie

am scos de pe un canal toti tranzistorii 8 la numar , testati sunt ok , am luat la rand rezistente , diode la masurat -- totul apare ok

poate nu reusesc eu sa vad ceva ce este evident asa ca vrog pe cei ce s-au intalnit un astfel de fenomen un sfat -- ceva -- help

Editat de larbaloo
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• larbaloo

11

• zal

5

• yulyan30

5

• FLORIN IORDACHE

1

Top autori în acest subiect

Mă văd nevoit să mă autocitez:

Partea de amplificare are cîteva variante de defectare, le enumăr în ordinea importanţei:

1 trz finali

2 integratul pilot BA15218

3 bucla de corecţie tonuri

4 sursele stabilizate +/-15V care alimentează şi integratul pilot.

5 protecţia cu releu, comandată de trz care citesc căderea de tensiune pe rez de emitor.

Ia-le pe rînd şi cu răbdare, pînă acum doar te-ai învîrtiti în jurul trz finali. Punctul 5 nu mai e cazul, se pare că e în regulă.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

In primul rand, daca as fi in locul tau, as schimba toti condensatori electrolitici, doar e al tau.In al doilea rand verifica ce a zis ZAL mai sus, tensiunile de +/- 15v, din ele se alimenteaza amplificatoarele operationale NJM2068 si integratul driver BA15218, mai exact verifica tranzistori TR251/TR152-2SD2004/2SB1328 si diodele zenner de 6,2-ZD251/ZD252.Verifica si stabilizatorul de 5V IC401.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ooo  da am rezolvat ceva --- am venit intro seara obosit si din neatentie am facut  un scurt pe placa in timp ce masuram ceva tensiuni si bineinteles ca am mai ars ceva pe acolo.

Nu am timp sa lucrez la el relaxat si atent ci numai pe fuga si obosit (credeam ca ma relaxez lucrand la el dar mai rau ma necajesc )

Ma gandesc ca poate ar fii mai bine sa va contactez  !

Editat de larbaloo
Link spre comentariu

Cred ca stiti vorba aceia, neatentia se plateste.  :qetrwe

Ooo  da am rezolvat ceva --- am venit intro seara obosit si din neatentie am facut  un scurt pe placa in timp ce masuram ceva.

O seara buna va doresc !

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări