Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pracitronic Mv61

djvas

Postări Recomandate

De ceva timp am doua bucati MV61 si astazi am decis ca este timpul sa le testez...

Din pacate nu inteleg in totalitate modul de functionare a acestui aparat iar documentatia in limba germana nu prea ma ajuta.Stiu ca sunt niste colegi pe aici care au lucrat cu aceste aparate asa ca v-as ruga sa-mi explicatie si mie.

Am testat in felul urmator: La intrarea BNC de pe fata am introdus un semnal (am testat mai multe frecvente) modulat AM. La iesirea de casca de pe spatele aparatului am conectat osciloscopul. Atunci cand aparatul este "acordat" pe ecranul osciloscopului apare semnalul modulator. Deci aparatul functioneaza.

Ce am inteles ...

- Nivelul semnalului se citeste ca fiind suma atenuatorului incercuit cu verde +indicatia instrumentului.

- Comutatorul incercuit cu albastru selecteaza latimea filtrului.

Ce nu inteleg ..

- Ce reprezinta indicatia instrumentului de nivel ? Ca este in dB . Si dupa cum stim dB (simplu ) NU defineste nici o marime electrica.

- Ce reprezinta partea incercuita cu rosu ?

post-174634-0-91605000-1456175120_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djvas

2

• Ion_Bumbu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E masurator selectiv de nivel, foarte bun la vremea lui.

Cu albastru ai banda de masura, are filtre electromecanice foarte selective in el , cred ca pe 420Khz.

Cu verde este atenuatorul de intrare , pus invers, asa cum este el impreuna cu instrumentul de masura ai direct nivelul de intrare.

Masuratoarea se face simplu, 0dB /600ohm inseamna 0,775Veff. Sper ca mai tin bine minte, daca nu se poate calcula . 1mW/600ohm.

La fel pe celelalte domenii de impedanta.

Cu rosu se citeste frecventa , cu decadicul de la scala precum si cu acele butoane si pe instrument, mai stiu ca se citeste in cele 2 jumatati , pina la 5Khz si de la 5-10Khz.

Dupa aia daca apesi butoanele alea 5 ajungi la scara de 0-500Hz si 500-1000Hz.

Ultima data a folosit asaceva prin 83-84 si nu imi mai aduc aminte asa bine de toate .

Era pereche cu GF61 , generatorul, GW61 , vobulatorul si SV61 dispay.

Iesea un analizor de spectru sau vobulator ( analizor scalar) extrem de precis in domeniul 100Hz-2,1Mhz.

Grig

Link spre comentariu

Masuratoarea se face simplu, 0dB /600ohm inseamna 0,775Veff. Sper ca mai tin bine minte, daca nu se poate calcula . 1mW/600ohm.

Ma gandeam ca e asha dar nu eram sigur. De fapt este dBu. Tineti minte bine ... mai exact este 0.7746V.

Cu rosu se citeste frecventa , cu decadicul de la scala precum si cu acele butoane si pe instrument, mai stiu ca se citeste in cele 2 jumatati , pina la 5Khz si de la 5-10Khz.

Dupa aia daca apesi butoanele alea 5 ajungi la scara de 0-500Hz si 500-1000Hz

Cred ca o sa traduc din manual... ca nu mi-e clar. 

Am si Gw61. Restu de doua nu le am si nici nu-mi bat capu sa le gasesc.

Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

Daca ai interval de frecventa care se termina intre 0-5Khz apesi butonul ala .

Frecventa se citeste pe instrulent dar sa ai grija sa fie deja in zona aia , asta vezi din decadic, daca este 5-10 bata aparatul peste.

Dupa ce ai fixat Khz daca vrei si sute de hz te duci in zona lor , ex vrei xxx4,3 Khz duci acul in zona aceea si apesi butonul cu 3.

In acel moment se extinde scala si citesti sutele de Hz.

Daca esti in alta zona bate acul .

La butonul 0 apasat esti la xxx0,0 Khz

GW61 fata restu e bun doar de cutie.

P.S. Sa nu ai apasat butonul de GF 61, in dreapta jos, din ce tin minte in acel moment frecventa era controlata de GF61.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări