POLAKU2002 Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 buna seara,problema in cauza este ca nu am la indemina un releu de cu bobina 24v dar am 2 relee cu bonina la 12v....mas gindi sa inseriez bobinele....a mai incercat cineva? Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Merge fara probleme. Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Sper sa fie identice, adica rezistenta bobinelor sa fie egala, ca sa se repartizeze egal pe ele tensiunea de 24V. Ai mai putea pune in serie cu releul de 12V o rezistenta de valoare egala cu rezistenta bobinei. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Daca solenoidul nu ia mai mult de 2-300 mA, puteti folosi un 7812 inaintea lui. Nu e rentabil sa le folositi pe amandoua. Problema era mai complicata daca se intampla invers, adica aveati tensiune de 12V si releu de 24V. Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Se alimenteaza bobina releului de 12V,in serie cu o dioda zenner PL12Z(sa fie de 1W).Pe bobina releului,conectat neaparat o dioda 1N4007,in polarizare inversa(sa taie virfurile de tensiune la deconectare,ce se autoinduc in bobina releului),iar pe dioda zenner un condensator,intre 100-500nF,sa taie zgomotul produs de aceasta. Link spre comentariu
giongiu Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Poate n-ar strica chiar un electrolitic de cateva zeci-sute micro, in paralel cu zenerul, ar ajuta la cuplarea mai rapida a releului. Condul, fiind descarcat, ar sunta zenerul, bobina ar fi alimentata cu 24V, foarte scurt timp, pana cand condul se incarca prin infasurarea releului. Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Februarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2016 releele sunt identice,si am destule....o sa leg bobinele in serie si o sa vad ce o sa iasa.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum