Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ford focus2 sau Golf4?

cristi71

Postări Recomandate

salut

eu am golg 4 1.9tdi AXR - 300mii km, il am de 50mii, nici-o problema, in afara de cele clasice, un rulment, bucse si pompa de motorina. alimentez de unde-apuc.

Am avut golf 4 1.6 AUS, benzina, la fel, 200mii km, am tinut-o 70mii, nici-o problema, doar ca incepuse ca consume cam 1l de ulei la 13mii km, dar mergeam cam turat.

Am in familie focus 1, 2003, 1.6 benzina - puturoasa, calitatea interioara si exterioara inferioara golfului.

am si focus 2, 2005 1.6 tdci, 109cp cu DPF  cu mai tot ce se poate pune pe ea, per total OK masina, dar daca ar fi sa aleg pentru a 3 oara tot golf 4 diesel as alege.

dar, daca nu esti fan diesel , sau nu faci multi km recomand 1.6 benzina de la Golf - scurt sau lung, dupa nevoi (sau bora, care este aceeasi masina)

un golf diesel cu consumabile schimbate la timp pana in 200km este fata mare, dar nu vei gasi mai jos de 4000euro

un golf 1.6 benzina (nu recomand 1.4) - pana in 150mii, la fel cu consumabine schimbate la timp, o sa mai tina inca pe atat, daca mai apuci tu :)

Succes!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi71

14

• bibanu47

4

• dem3ntor

3

• stefan94stefan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

multumesc de informatii, am optat deja pentru focus...maine ma duc sa l iau, din ce am citit e super motorul la ea, imi place si golful dar cel hatchback,cel break,nu!

Link spre comentariu

verifica starea filtrului de particule si vezi daca suera turbina.

si daca la selanti atat cald cat si rece, vezi daca se aud sunete suspecte, asta pentru a vedea daca volanta este OK

Link spre comentariu

gata,am luat masina! a mers 250km fara nici cea mai mica problema! merge superb! mai ca o sa ma obisnuiesc pasager! arata perfect si merge la fel! nu bate,nu suiera, merge brici!

am o nelamurire..sus in dreapta pe parbriz are un senzor ceva..o parte afara,una inauntru din care pleaca un cablu prin plafon..nu stiu ce poate fi...e o cutiuta neagra,inauntru,si afara tot ceva mai aplatizat,una in dreptul alteia..

Editat de cristi71
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

cred  ca am aflat ce este minunea...antena de la navigatie! dar are doar radio cd, probabil ca a fost schimbat! daca intru la meniu imi arata alt VIN  pe radio...in schimb am facut mia de km, masina merge perfect! si am aflat si altceva, este de 90 de cai fara DPF!

Editat de cristi71
Link spre comentariu

va salut stimati colegi! sunt in plin proces de ''inmatriculare''! birocratia,bataia de joc,cozile, INTREC ORICE IMAGINATIE! in tari precum Germania,Spania,Olanda,chiar si Bulgaria (am inscris personal acolo) acest proces dureaza cateva ore!! Maldarul de acte,nimeni nu stie exact ceea ce trebuie,zile de asteptare,nelipsita CERERE romaneasca,leahamitea functionarilor, tipetele de la ghiseuri, TOATE platite din banii nostri, te darama psihic! acest proces dureaza in RO in cel mai fericit caz 7 zile! urmeaza RAR ul cu ''testarea noxelor'' cu turatia masinii pe ''rosu'')DE NECREZUT) fara ''atentie'' sansele tind spre zero sa treci testul!. ceea ce se intampla e INCREDIBIL, un adevarat cosmar,PE BANII NOSTRI!!!!!! daca stiam ce ma asteapta,treceam demult cu bacul Dunarea si aveam numere negre acum!

Link spre comentariu

[*]stimati colegi,aveti grija mare csnd cumparati auto din alte tari! eu am cumparat masina de la un baiat,Narcis,C-V facut in RO intre mine si el in briefuri e trecut un amic de al lui,George. C-V cumparare nemtesc(KAUFVERTRAG) e facut intre neamt si Narcis. George a dat declaratie notariala ca el a fost soferul! sun la serviciul inmatriculari si intreb daca pot cumpara masina,daca actele sunt ok! raspund ca ,da,daca exista acea declaratie notariala,C-V  cumparare intre mine si Narcis, plus fiscal de la Narcis! ajung la ghiseu.stupoare: nu prea e OK, ar trebui sa am contract intre mine si cel din brief! le raspund,''Domnule,am  sunat la d voastra inainte sa platesc masina si mi ati zis ca e ok!!!! raspuns functionar ghiseu" exista vreo dovada in acest sens''?? pai cu cine am vorbit,cu omul care curata toaletele la un telefon al prefecturii? va vine sa credeti??? o institutie a statului, zic ca nu e problema,dai banii si apoi zic ca nu e bine??? m am interesat,am sunat in judetul de unde am cumparat o la inmatriculari si mi au zis ca nu e nici o problema,actele sunt ok! INCREDIBIL  ce se intampla...nici nu stiu ce sa fac in continuare.....scz de off topic...:((  masina e tipla, dar daca ajung si cu asta s o inscriu in BG....si lumea injura soferii cu masinile inscrise in BG...o tara de tot...

Editat de cristi71
Link spre comentariu
Vizitator Dume Maria Si Sami

Golf 4 motor alh. Cel mai mic consum. Eu am audi a3 motor diesel alh 1.9. Consum mic. Nici o problema cu motorul... Masina are 250mii km 100mii am facut eu am sch doar uzabilele

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări