Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IDENTIFICARE TRANSFORMATOR

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

pai ce sa desfac cand el este capsulat si dupa cum se vede in poza are turnat peste bobine acel material care este foarte tare si in al doilea rand de ca sa-l desfac ca sa-l distrug?din moment ce functioneaza perfect de ce as face prostia asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

7

• GEO 53 BN

6

• alexutu04

6

• adydep

4

Salutare.vreau sa cumpar un transformator toroidal pentru un redresor si vad din ce in ce mai multe transformatoare cu bobinaj din aluminiu lacuit sa arate ca cel de cupru.Cum fac sa depistez problema.Mai pe scurt ce trebui sa iau in calcul:Clasa izolatiei,clasa termica,normele?

As avea de ales intre INDEL,NORATEL,TALEMA (oare care sunt din cupru?A luat careva)

Va multumesc!

Link spre comentariu

Cumperi matale din targ,un transformator al carei sectiuni sa corespunda necesitatilor.Apoi gasesti la miva... conductor de bobinaj de CuEm,si realizezi un transformator,dupa dorinte,superior celui din comert!

Link spre comentariu

Atunci cauti un transformator toroidal,cu bobinaj ars,la un pret derizoriu si il rebobinezi.

Sau tot prin targ,cauti un transformator toroidal care era utilizat in televizoarele alb/negru Tehnoton(220/16V),si scoti din spirele secundarului,sa ajunga la 12Vca.Atat este necesar sa scoata un transformator,folosit intr-un redresor auto.Vezi ca la tv. Tehnoton s-au folosit 2 tipuri de trafo. toroidal.-cu un secundar(de 16V),si cu 3 secundare.

Link spre comentariu

Da dar nu vreau transformator cu tole.Vreau un transformator toroidal sa imi incapa in carcasa.

Eu mi-am facut numai aici si n-am avut probleme.

Nici nu stiu daca au conductor de aluminiu lacuit.

Ei lucreaza numai pe cupru dar nu-s ieftini deloc.

Daca se considera reclama, rog un moderator sa stearga si sa dea informatia celui ce o cauta.

Link spre comentariu

Andreo.Am fost in targ si nu am gasit nimic pe plac, numai trafuri mici si nciunu toroidal.Si daia dores sa cumpar unu gata facut dar imi este greu sa comand pt ca nu stiu ce primesc.o sa mai incerc in targ sapt viitoare.Mersi de sfat

Sesebe am trimis deja o cerere astept raspuns.si da sunt chiar scumpi.Mersi

Link spre comentariu

Atunci cauti un transformator toroidal,cu bobinaj ars,la un pret derizoriu si il rebobinezi.

...........................................................................................................................................

In urma cu vreo citiva ani, am bobinat un miez toroidal, cu sectiunea cam de aproximativ 3,7cm2.  E munca de chinez batrin.  Pe cinstite. Am facut o suveica pe care am pus sirma de bobinat,dupa ce in prealabil am calculat aproximativ cita sirma-mi trebuie. Calculul l-am facut ca si la trafurile obisnuite. Atunci am inteles de ce sint asa de scumpe. Un traf cu sectiune mare nu ridica probleme chiar asa de mari, ca un traf cu sectiune mica,unde te chinuiesti sa strecori suveica,avind totodata grija ca sirma sa nu faca noduri si sa nu gresesti la numararea spirelor.

Link spre comentariu

Un motiv bun sa il iau de-a gata facut.Nu prea am timp sa stau sa bobinez.Si e si foarte multa migala.

Am crezut ca sunt cumparatori care au achizitionat de la producatorii respectivi sa imi spuna daca chiar sunt din cupru.

Link spre comentariu

In urma cu vreo citiva ani, am bobinat un miez toroidal, cu sectiunea cam de aproximativ 3,7cm2.  E munca de chinez batrin.  Pe cinstite. Am facut o suveica pe care am pus sirma de bobinat,dupa ce in prealabil am calculat aproximativ cita sirma-mi trebuie. Calculul l-am facut ca si la trafurile obisnuite. Atunci am inteles de ce sint asa de scumpe. Un traf cu sectiune mare nu ridica probleme chiar asa de mari, ca un traf cu sectiune mica,unde te chinuiesti sa strecori suveica,avind totodata grija ca sirma sa nu faca noduri si sa nu gresesti la numararea spirelor.

da intradevar este cam greu sa bobinez un astfel de transformator dar zic eu ca merita ca are mai multi amperi ca unul obisnuit , eu am bobinat si stiu si chiar pentru mine nu mi-sa parut chiar asa de greu , numai cati ia mult timp dar merita acest timp

Am cautat florin si am gasit dar il vanduse.nu am noroc ramane doar varianta sa iau la risc dintre cele 3 firme

atunci pune anunt la cumparari si poate ai noroc eu am avut , dar din pacate leam folosit in alta parte ca altfel te ajutam cu un redresor gata facut dar daca mai astepti poate mai prind unul si la 100ron te rezolv asta doar daca mai astepti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări