cristitranca Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 salut. am primit de la cineva care dorea sa le arunce, cateva 486, AMD K6 si PIII. ma agndeam sa le overclockez putin, sa mearga 98 pe 486 si xpu pe celelalte. am vreo sansa? de la 100MH la 486 oare il pot overclocka la 150? sau AMD K6 la 200 sa il fac 300? sau PIII la 800 sa il fac de 1,5 GHZ? la 486 si amd k6 am sa le pun niste radiatoare pt AMD K7 2800 , dinalaea mari de aluminiu, deci vor fi racite...la P3 o sa pun un radiator dinala maaaare sau un tub de cupru care are o baza plata. in tub o sa pun gheata normala sau carbonica.... deci ce ziceti, e posibil sa obtin ceva din ele? 486 merge pe edo ram, celelalte pe sdram Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 486 a apus dar garantez ca merge XP pe el avem un user pe acest forum care a demonstrat ca XP SP2 PRO functioneaza pe 75Mhz si 32 edorami , inca asculta si muzica cu winamp (a stat 4 ore si ceva la instalare).98 merge fara probleme pe 486-le ala apropos se poate face overclock era o optiune care stia placa de baza se numea TURBO si avea un intrerupator dar nu marea cu mai mult de 30Mhz.Ca vine vorba de K6-2 e interesant ca numai 200Mhz ai am vazut proc de 233 si 266 de la K6-2 oricum XP functioneaza fara probleme insa sa pui 128 de rami cel putin (stiu un club de net din timisoara ce avea P2 la 200Mhz ,128rami si XP SP2 instalat mergea binisor)de la 200 poti overcloka cu 100Mhz sa ajungi la 300 totul e pe placa de baza pui frcventa de 100Mhz si multiplicare cu 3X si cam asta e tensiunea la 3,3V si un culer pe masura.La procul de 800 il poti duce in 1000 si zic ca nu are rost sa il strici ca inca mai merge.Daca si pe asta vrei sa il overclokezi ai nevoie de un bios destept sau o placa de baza desteapta care poti seta tu manulal tensiunile FSB si multiplicator.Recomand o placa de baza cu setari manuale din jumperi si il duci usor in 1000Mhz.Daca ai intentia sa il duci in 1500 cred ca il vei praji. Link spre comentariu
cristitranca Postat Martie 17, 2007 Autor Partajează Postat Martie 17, 2007 ma postat intr-un alt topic....as vrea sa le racesc cu gheata carbonica sua azot lichid, dar nush de unde fac rost de ele....poate ma considerati nebun....dar vreau sa intru in cartea recordurilor. daca s ebaga xp pe 486...vreau sa bag vista pe 32 bit..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 Mai decat sa te chinui sa faci overclock cu 50% din viteza normala pe niste vechituri mai bine ia-ti un P la 4GHz si fa-l sa mearga la 6! :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Nu nu din cauza vitezei no o sa mearga win-urile, mai degraba limitarile apar de la cantitatea de RAM decat de la viteza proc. Mai bine pune un Linux ca sigur gasesti unul sa mearga pe procesoarele alea. Link spre comentariu
cristitranca Postat Martie 17, 2007 Autor Partajează Postat Martie 17, 2007 pana la urma o sa pun un win 95 sau 98 pe 486 si o sa le fac osciloscop conform schemei: http://xoscope.sourceforge.net/hardware/hardware.html credeti ca ar merge? porturi serial au doua..... poate le pun pe linux..... Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 Mane daca bagi vista pe 486 vei fi tu cel mai mare si mai tare de pe pamant Link spre comentariu
cristitranca Postat Martie 17, 2007 Autor Partajează Postat Martie 17, 2007 vbesc serios.... ma gandesc la asta... dar mai am de lucrat...daca reusesc, 4866 va fi din nou in topuri.... :supz: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 Win2000 am pus eu pe 486 si mergea respectabil :smt003 Link spre comentariu
Blind Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 Daca nu folositi gaze lichefiate pentru racire tot degeaba...vedeti cum folositi co2, azot sau alte gaze "prietenoase", te culci seara si uiti sa te mai trezesti vre-odata dimineata.... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Martie 18, 2007 Partajează Postat Martie 18, 2007 K6-2-ul are stofa de overclock (e un procesor de inceput de serie si este foarte oveclockabil)300 nu vor fi o problema, poti incerca si 350pe vremuri faceam experiemente de genul:P133 Overclockat la 233 fara modificarea raciriimergea fara problemedin vreo 20 de OC-uri extreme cu cresteri de frecventa intre 60-80% nu a cazut nici unul, nici macar nu au luat-o raznaeu sunt de parere ca Intel ne trage in piept de multi ani.acum la PIII e alta problemala asta deja au inceput sa se joace cu tot felul de protectii.... si OC-ul e cam nasol Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Martie 18, 2007 Partajează Postat Martie 18, 2007 poti sa incerci sa faci rost de un Athlon sau un Duron din primele serii alea la 700-750 Mhz si sa vzi acolo OC extrem dupa ce te joci putin cu protectiile hardware de la multiplicator. Link spre comentariu
costy Postat Martie 18, 2007 Partajează Postat Martie 18, 2007 please do tell more..am pe sistem un duron nativ la 750 care mere in 810 fara probl.S.O. win xp sp2 (256 sdram)care merge surprinzator de bine(chiar mai bine decat unele celeroane de 1,5Ghz(sau in zona asta de frecventa)Cam pana unde merge? Link spre comentariu
LostCell Postat Martie 18, 2007 Partajează Postat Martie 18, 2007 si eu am un duron 750 mhz..am vrut sa il pun la 900 dar ar ceva protectie windowsu sau procu..nu stiu..ca merge apar liniile alea de la win cum ca incarca si uneori mai apuc sa vad un "blue screen cu ca windowsu a oprit pc-ul ca sa nu se strice :smt011 :smt017 rami is 256 ddram Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Martie 18, 2007 Partajează Postat Martie 18, 2007 multiplicatorul la duron e bocat hardware tot ce poti sa faci e sa modifici FSB-ul in mod normal, dar asta modifica automat si bus-urile din sistem prima care da chix este placa video, si tot sistemul devine instabil. puntile care controleaza multiplicatorul sunt pe pastila de ceramica si sunt taiate cu laser , tot ce trebuie sa faceti este sa le reconectati mostrele trimise la integratori nu le aveau taiate, asa ca nu existau protectii. e o metoda tampit de simpla de deblocare a multiplicatorului este asta: detalii aici: http://www.motherboards.org/articles/guides/41_1.html Link spre comentariu
costy Postat Martie 19, 2007 Partajează Postat Martie 19, 2007 yo`s mai noob asa ca am niste intrebari:dupa operatiunea CREIONUL,cum imi dau seama daca a mers sau nu?overclockingul se face la fel ca inainte doar ca nu se va mai bloca sa zicem la 800mhz ci la 900? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum