tepeleacatalin Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 buna ziua am gasit azi in talcioc un radio Total facut electronica prin 1991 ce probleme sunt..in afara de difuzorul chinezesc care e compromis din start....ce naiba in 1991 nu mai faceam difuzoare si a trebuie sa monteze stiftul ala? pe medii si scurte e ok pe ultrascurte desi are ambele norme atat est cat si vest nu receptioneaza nimic.....se aude destul de slab cu potentiometrul dat la maxim fasaitul modulatiei in frecventa dar atat rugamintea mea la dvs daca are cineva schema...am inteles ca sunt doua variante a mea este RMB 221 si un sfat pentru depanare....de ce e mut pe UUS?.....ambele benzi va multumesc mult cu respect Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Sigur e 221? Nu am decat MR2003 si RMB 241,iar fara schema detin un RMB231.Pune niste poze sa-l vedem si noi. Piesele chinezesti erau montate pt ca erau mai ieftine decat ale noastre,si competitia era mare...erau ultimile zvacniri ale industriei noastre de a sta in fata tavalugului de produse de 2 lei venite de afara. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 da este varianta rmb221 adevarat produse de 2 lei....l-am probat pe medii cu un difuzor romanesc de la un radio decedat.....suna foarte bine fata de chinezaria aia pe care o arunc direct....e pacat ca ne-am batut joc de noi atat timp cat am produs multi ani difuzoare va rog mult daca vreti sa imi dati ci celelalte variante....e bine de studiat deosebirile si asemanarile.....poate in partea de rf care ma intereseaza sunt identice multumesc mult ii fac si poze imediat....poze cu interiorul ca la exterior ....cred ca sunt identice iata cateva poze Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Poate o scoti la capat cu astea.De 231 nu am,evident nici de 221 ...eram si eu curios cum arata,dar inca n-am prins pe nicaieri schema.Ca impresie generala(personala),sunt cam slabute fata de ce au scos inainte...se cunoaste goana dupa produs finit ieftin. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 si inca niste poze va multumesc mult pt scheme...le iau la studiu o seara placuta Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Da,stiu modelul asta,nu mi-a lasat o impresie prea buna.Daca o sa gasesti modelul RMB 231 o sa intelegi de ce.Si asta nu e varianta cea mai naspa...sa vezi ce-au putut sa scoata in aceeasi caseta sub denumirea Thomas,adica RMB261.Ca radio isi face oarecum treaba,dar cand vezi cablajul ala gol,parca ai impresia ca esti furat cand cumperi un asemenea aparat.La dimensiunea aia de caseta,te astepti si la ceva performanta.Cu exceptia lui 231,restul parca au fost facute la numar,intr-o fabrica cu colectiv fara experienta.Cred ca daca ar putea,ar sterge sigla Electronica de pe asa ceva. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 am si un thomas ...valea plangerii......au facut smecherie si au copiat ideea chinezeasca cu doua benzi fm in 5 cm de scala....nici una nu este performanta pe medii este ok ca orice radio...dar fm lasa mult de dorit..in fine o sa ajunga si asta in colectie langa fratele lui thomas .....au valoare sentimentala pt ca sunt romanesti....oare de ce dupa 1990 cand aveau libertate de actiune nu au incercat sa faca ceva performant sa poata supravietui.....probabil ca tocmai cei care puteau sa faca asa ceva au fost cumparati sa nu o faca....si asa cu gherle s-a ales praful cu respect 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) de ce e mut pe UUS? Filtrul ceramic de 12,7 MHz, cel mai probabil...dupa 25 de ani, ar fi de mirare sa nu fie dus filtrul. oare de ce dupa 1990 cand aveau libertate de actiune nu au incercat sa faca ceva performant sa poata supravietui.....probabil ca tocmai cei care puteau sa faca asa ceva au fost cumparati sa nu o faca Nu aveau cum sa faca "ceva mai performant", exista inca embargoul tehnologic impus tarilor CAER, varfurile de tehnologie vestica nu se permitea sa ajunga in est, nici macar in fostele tari CAER. Ca sa supravietuiasca pe o asemenea piata, trebuiau sa fabrice ceva bazat pe sinteza digitala PLL, continuous scan 150KHz-108 MHz, ceea ce era total utopic pentru "Electronica". Editat Februarie 22, 2016 de Spitfire Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Februarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2016 e posibil ca filtrul sa fie praf...mai ales caci am observat, cablajul unde e montat filtrul e praf......trase lite....probabil ca din nastere ca nu se vad interventii ulterioare asupra lui raman la parerea mea ca nu s-a vrut ca electronica sa evolueze...ani si ani am fabricat sub licenta in diverse domenii...tractoare fiat autocamioane man ..numai doua exemple si toate au dat faliment va tin la curent Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Cand pe o piata esti singurul producator de cartofi,ii vei vinde sigur,si vei avea fonduri pt dezvoltare si subzistenta.Cand piata e plina de cartofi si nu reusesti sa-i vinzi pe ai tai,produci pe stoc,nu ai bani pt dezvoltare si subzistenta si te duci la vale.Ca statul si-a luat mana deodata de pe intreprinderi care nu erau invatate sa functioneze in conditii de concurenta,si mai mult,unii au profitat de pe urma lichidarii lor, e alta discutie.Cert e ca guvernantii nostri au avut cu totul alte griji la momentele alea,si cam atat se poate spune ca sa n-o dam pe politica.Si apoi mai e si o cauza naturala...cererea de aparate de radio a scazut drastic odata cu cresterea timpului de emisie TV . Electronica si Tehnoton nu puteau exista doar cu productie de aparate de radio,trebuiau restructurate,dar pt asta trebuiau oameni cu cap si mai ales interesati de problema,nu de imbogatire peste noapte. Link spre comentariu
dacos Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 Am avut si eu RMB din acesta mic. Nu mai stiu ce model exact. Avea finalul ars. Era ceva faxur de IPRS, parca T155 . I-am pus un LM 386 (parca), dar nu am fost multumit de performantele lui ca radio. Pe FM era foarte slab. Prindea doar posturile puternice. Pe scurte prindea, dar la un moment dat începea sa pacane ca un metronom. Mie atunci imi trebuia ceva care sa prindă bine pe FM.l-am abandonat in cele din urma.. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Februarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2016 si l-ati aruncat? daca nu as fi amator....eu le pun la colectie cu respect Link spre comentariu
dacos Postat Februarie 27, 2016 Partajează Postat Februarie 27, 2016 L-am donat de mult... Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 30, 2018 Partajează Postat Septembrie 30, 2018 Desi au trecut mai bine de doi ani, intreb si eu aici: A gasit cineva schema? UN RMB221 am si eu...pare complet, dar nu sunt curios sa-l alimentez pana nu am si suportul pt. a ma apuca de el... Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 Intreaba pe D-l Soldan Constantin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum