Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Simbio fara sunet!

spyry

Postări Recomandate

Salutare meseriasi.Am primit de curand un tv marca Simbio sasiu 11AK30A11 care dupa spusele proprietarului a fost trasnit vara trecuta, intre timp omul si-a cumparat un LCD care sa defectat iremediabil si a revenit la vechiul tv care a avut ca defect initial procesor defect ,dupa inlocuirea procesorului a aparut imaginea comprimata jos cam 6 cm ne reglabila din meniu service, am masurat tranzistorii Q605 si Q604 pe care i-am gasit in scurt B-E ,i-am inlocuit imaginea sa rezolvat in schimb nu am sunet dupa ''N,, verificari am ajuns la concluzia ca e vorba de, jungla defecta, pe partea de sunet .am inlocuit si jungla si nici o modificare ,am copiat optiunile din meniul service de pe un tv identic cu acelasi tip de tuner si acelasi procesor dar in zadar ,mentionez ca etajul final este OK ,singurul zgomot pe care il scoate este un pocnet in momentul in care schimb standardele de sunet in rest nu se aude nimic ,am inlocuit 3 memorii dintre care 2 cu dump scris OK si un a goala pe audio OUT din junla nu scoate nimic am testat cu un amplificator separat.NUmai stiu ce sa fac ,desi cred ca este pacat de atata munca sa ma las pagubas :nas: .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spyry

4

• palcu ion

3

• dan cod

2

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Amverificat si pe AV cu un DVD si nici pe AV nu am avut sunet ,am trecut peste faptul ca testand cu surubelnita pe intrarea in finalul audio aveam brum ,si am    inlocuit   si finalul de sunet  si :aplauze surpriza a aparut sunet normal , ciudat dar asta este realitatea .Multumiri celor care au avut bunavointa sa ma ajute in rezolvarea acestui defect rar intalnit de mine!.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări