Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema transformator sudura

bogdanc2011

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanc2011

13

• GEO 53 BN

7

• validae

5

• sesebe

3

Top autori în acest subiect

......................................................................................

Incep sa cred ca asa e bobinat el, cu tensiunile alea.

Exclus.Tensiunea (35V)este prea mica pentru a se forma arcul electric. In secundar trebuie sa ai minimum 50V pentru a avea un arc puternic,stabil.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Din ce mi-a spus tatal meu, care l-a folosit inainte, la fel i se intampla si lui sa se lipeasca electrozii. Probabil de aia s-a si solicitat.

Am crezut initial ca sunt electrozii prosti, dar am incercat diferite tipuri si tot la fel face.

Am gasit asta: https://youtu.be/hsfgwEUXtTc?t=325

Si el tot vreo 37V are in secundar si reuseste sa sudeze bine.

Link spre comentariu

Am lucrat cu 2.5 superbaz si se lipeau ca naiba. O sa incerc si supertit poate merg mai bine.

Are importanta pe ce borna este montat electrodul avand in vedere ca aparatul e de curent alternativ?

Link spre comentariu

Superbazul este pentru aparate care sudeaza in curent continu.Se aprind mai greu dar sudura are rezisteța mai buna.La 70 de volți merge dar nu ca in curent contiu. Nu sunt sudor dar din ce am citit pe aici .

Link spre comentariu

Sa fie construit traful doar pentru sudura cu electrozi de 2,5mm? Ce sectiune are traful? Aproximativ ce sectiune are platbanda de Cu din bobinele secundare? Din ce se vede, sectiunea pare destul de mare si ,zic eu, s-ar putea suda si cu electrozi de 3,2mm. Diferentele de tensiune dintre cele doua bobine secundare sint cauzate de scurtul dintre spirele din ele. Zic si eu,nu dau cu paru'.

Link spre comentariu

Vad ca tot insistati cu scurt in bobine.

Nici nu se pune problema in cazul de fata.

Nu exista nici un scurtcircuit. Asa au fost facute bobinele - cu tensiuni diferite de iesire.

Se pare ca nu ati vazut niciodata ce inseamna un scurt in traf....

Initiatorul spune ca in gol traful nu se incalzeste. In cazul unui scurt traful se incalzeste foarte tare si genereaza in continu un zgomot puternic de 50HZ.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări