bogdanc2011 Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Am un transformator de sudura home-made, luat acum mult timp de la cineva care se ocupa cu asa ceva. Problema cu el este ca se lipesc electrozii, nu face arc asa cum ar trebui si sudurile ies groaznice, indiferent de grosimea electrozilor sau de cat de curat este materialul. Are 3 prize pentru primar, pe oricare din ele tensiunea la iesire este in jur de 35V si nu se observa vreo diferenta la sudare. Vreau sa va intreb daca tensiunea asta este normala sau ar trebui sa fie mai mare. Si daca este mica, daca e posibil sa fi fost solicitat si sa aiba spire in scurt. Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 tensiune de iesire cel putin 45 in gol ..in scurt cu electrodul 20v pt a intretine arcul electric ..deci umblat la medianele din primar ,posibil sa aveti un contac imperfect pe acolo .apoi cabluri pana la clesti ..si ultima varianta scurtul dintre spire (daca il aveai ..se lasa cu fum ,siguranta arsa ..) Link spre comentariu
bogdanc2011 Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 Nu am observat decat ca izolatia exterioara la doua din bobine este innegrita. Dar altfel nu da jos sigurantele, nu bazaie, nu scoate fum. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Ați putea să puneți o poză clară cu acel transforator ? Tensiunea de 35V este prea mică, dar e posibil ca și secțiunea conductorului din secundar să fie relativ mică și să mai fie și conexiuni slabe la borne.Pentru început, curățiți bine conexiunile de la bornele primarului (alimentarea cu 230V) și ale secundarului, fiindcă pot fi oxidate puternic și au cădere mare de tensiune. Link spre comentariu
bogdanc2011 Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 Am desfacut si curatat toate bornele, nici o schimbare. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Nu se încinge nicio bobină în gol cumva ? Că prea sunt negre bobinele secundarului, se vede că au fost ,,forjate,, din greu.... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 (editat) Dupa cite se vede aparatul a fost forjat in ultimul hal. Sigur ai scurt in bobinele din secundar de unde si tensiunea scazuta(35V). L.E. Se vede ca am scris concomitent cu colegul @validae. Scuze. Nu se încinge nicio bobină în gol cumva ? Că prea sunt negre bobinele secundarului, se vede că au fost ,,forjate,, din greu.... Fiind in secundar problema,ma gindesc,ca n-are cum sa iasa fum. La 35V in secundar, n-are cum se forma arcul electric. Neformindu-se arcul nici curentul nu este exagerat de mare. Probabil in timp arcul a fost tot mai slab ,datorita arderii izolatiei,pina cind a scazut tensiunea suficient de mult, incit arcul sa nu se mai formeze. Daca scurtul era in primar, atunci ar fi inceput sa cada siguranta,iar in cazul supradimensionari exagerate a sigurantei,cred ca instalatia electrica, de la tablou la priza ar fi luat foc. Editat Februarie 21, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
bogdanc2011 Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 (editat) Nu stiu ce sa zic, doar izolatia exterioara pare arsa. Dar neavand nici o alta varianta, cred ca o sa-l desfac si o sa rebobinez secundarele cu izolatie noua. Sau poate e strapunsa doar in unele locuri. Editat Februarie 21, 2016 de bogdanc2011 Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Aveti cele 2 secundare inseriate....bobinele par identice....masurati tensiunea in gol pe fiecare...daca apar diferente , atunci bobina cu tensiune mai mica este defecta....aveti cu ce masura curentul de mers in gol al trafului? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Dacă una din bobine are chiar și o singură spiră în scurtcircuit, aceasta s-ar încinge puternic iar transformatorul ar scoate un zgomot puternic, nu ai putea să nu observi așa ceva... Măsurați comparativ tensiunile celor două bobine, cum bine a spus colegul flomar. Dacă desfaceți transformatorul, sfatul meu e să ardeți bine cu lampa oxiacetilenică bara de cupru și să o răciți brusc în apă pentru decălire, astfel va deveni foarte maleabilă.Apoi o curățiți cu șmirghel și o izolați prin înfășurare cu bandă de sticlă. Link spre comentariu
bogdanc2011 Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 Am 16V si 19V pe fiecare din bobine. Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Stati ca nu inteleg! Aveti 16V pe o bobina si 19V pe cealalta? Link spre comentariu
bogdanc2011 Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 Da, scuze, m-am exprimat gresit. 16V pe una, 19V pe cealalta. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Sigur sint spire in scurt la bobinele din secundar,de aceea diferentele de tensiune intre ele. Link spre comentariu
bogdanc2011 Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 Si am mai verificat inca odata, in gol bobinele raman reci. Incep sa cred ca asa e bobinat el, cu tensiunile alea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum