norad Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Va salut, O yala de la un aparat de vending se invarte in gol. In mod normal, yala se deschidea dupa rotirea cheii la 90 grade in sens orar. Cheia de la yala este de tip butoi (barrel key lock). Nu stiu ce anume s-a defectat de se invarte in gol. Am invartit-o de mai multe ori, dar nu agata nimic. Cum lucreaza o yala de tipul acesta ? Pe ce principiu ? Aparatul e incuiat, iar spargerea unei asemenea incuietori prin gaurire cu burghiu este foarte laborioasa. Usa nu se poate deschide (desface) deorece este protejata anti-efractie. Yala e facuta dintr-un otel special ca sa reziste vandalizarii. Am mai patit asa ceva si am stricat o duzina de burghie si mi-a luat cateva ore ca sa pot stapunge yala. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator dan voicu Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 (editat) Este o siguranta acolo care a cedat. N-ai ce-i face decat sa chemi un lacatus specializat in astfel de treburi sau strici o duzina se burghie. Editat Februarie 20, 2016 de dan voicu Link spre comentariu
validae Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Probabil s-a rupt tija ce acționează zăvorul, astfel zăvorul a rămas blocat ,,pe închis,, iar butucul yalei se rotește liber.Din păcate nu prea aveți alternative, poate să deschideți prin altă parte aparatul și să deblocați cumva zăvorul fără a distruge butucul yalei. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Daca se invarte butucul, degeaba il gauresti,inseamna ca o parghie sau o tija ori s-a rupt oria iesit din locas. Cu cheia bagata in butuc, intoarce-o la 45 de grade si incearca sa extragi butucul desi cred ca e protejat , pune o poza cu incuietoarea si cu cheia, poate ne vine vreo idee. Link spre comentariu
norad Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 Imposibil sa scot butucul. Butucul este acoperit de cheie ca in imaginea: http://www.acelocksmiths.com.au/upl/website/services/cabinetlock634590921892144034120.jpg Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Cum lucreaza o yala de tipul acesta ? Pe ce principiu ? Link spre comentariu
Vizitator dan voicu Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) Deloc nu seamana cu felul in care e facura incuietoarea in cauza. Aceea are mai putine bolturi de siguranta cu dispunere circulara si dimensiune egala pentru modele mai ieftine. Editat Februarie 22, 2016 de dan voicu Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) Daca bolturile sint egale inseamna ca lungimea canalelor unde culiseaza bolturile sint de lungime diferita. Zonele unde se intretaie canalele sint la nivele diferite. Editat Februarie 22, 2016 de NOSTALGIC Link spre comentariu
Vizitator dan voicu Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Faceti abstractie de imagine clasica de dispunere a bolturilor. Unii le fac cu bolturi egale,altii cu ele inegale. Depinde de calitatea incuietorii. Link spre comentariu
gabilungu66 Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Imposibil sa scot butucul. Butucul este acoperit de cheie ca in imaginea: http://www.acelocksmiths.com.au/upl/website/services/cabinetlock634590921892144034120.jpg Aveti loc pe lateral sa dati o gaura de 3-4 mm in dreptul zavorului? Daca da dupa gaurire introduceti o tije (surubelnita)si miscati zavorul. Link spre comentariu
norad Postat Februarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2016 Mai exact unde trebuie data gaura ? Partea frontala a yalei este la nivelul usii. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Chestiunea nu e la yala este la legatura dintre limba zavorului și capătul din interior al butucului. Nu stim cum este făcută legătura, prin nituirea unui pătrat ale cărui muchii s-au rotunjit? prin sudare? printr-un pătrat solidarizat cu un aft de sudură ? Daca nu avem o fotografie este cam greu sa ne dăm seama. Poate daca bagati cheia si apăsați pe ușă, se eliberează tensiunea dintre limba zăvorului și nișa de zăvorâre și devine mai ușor de acționat zăvorul.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum