Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yala se invarte in gol

norad

Postări Recomandate

Va salut,

O yala de la un aparat de vending se invarte in gol. In mod normal, yala se deschidea dupa rotirea cheii la 90 grade in sens orar.

Cheia de la yala este de tip butoi (barrel key lock).

Nu stiu ce anume s-a defectat de se invarte in gol. Am invartit-o de mai multe ori, dar nu agata nimic.

Cum lucreaza o yala de tipul acesta ? Pe ce principiu ?

Aparatul e incuiat, iar spargerea unei asemenea incuietori prin gaurire cu burghiu este foarte laborioasa. Usa nu se poate deschide (desface) deorece este protejata anti-efractie. Yala e facuta dintr-un otel special ca sa reziste vandalizarii. Am mai patit asa ceva si am stricat o duzina de burghie si mi-a luat cateva ore ca sa pot stapunge yala.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

3

• Taraxacus

2

• Spitfire

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dan voicu

Este o siguranta acolo care a cedat. N-ai ce-i face decat sa chemi un lacatus specializat in astfel de treburi sau strici o duzina se burghie.

Editat de dan voicu
Link spre comentariu

Probabil s-a rupt tija ce acționează zăvorul, astfel zăvorul a rămas blocat ,,pe închis,, iar butucul yalei se rotește liber.Din păcate nu prea aveți alternative, poate să deschideți prin altă parte aparatul și să deblocați cumva zăvorul fără a distruge butucul yalei.

Link spre comentariu

Daca se invarte butucul, degeaba il gauresti,inseamna ca o parghie sau o tija  ori s-a rupt oria iesit din locas. Cu cheia bagata in butuc, intoarce-o la 45 de grade si incearca sa extragi butucul desi cred ca e protejat , pune o poza cu incuietoarea si cu cheia, poate ne vine vreo idee.

Link spre comentariu
Vizitator dan voicu

Deloc nu seamana cu felul in care e facura incuietoarea in cauza. Aceea are mai putine bolturi de siguranta cu dispunere circulara si dimensiune egala pentru modele mai ieftine.

Editat de dan voicu
Link spre comentariu

Daca bolturile sint egale inseamna ca lungimea canalelor unde culiseaza bolturile sint de lungime diferita.

Zonele unde se intretaie canalele sint la nivele diferite.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Chestiunea nu e la yala este la legatura dintre limba zavorului și capătul din interior al butucului. Nu stim cum este făcută legătura, prin nituirea unui pătrat ale cărui muchii s-au rotunjit? prin sudare? printr-un pătrat solidarizat cu un aft de sudură ?  Daca nu avem o fotografie este cam greu sa ne dăm seama. Poate daca bagati cheia si apăsați pe ușă, se eliberează tensiunea dintre limba zăvorului și nișa de zăvorâre și devine mai ușor de acționat zăvorul....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări