Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv cu sasiu chassis12.6

Vizitator dan69

Postări Recomandate

Am doua tv cu acelasi tip de sasiu.Unul din tv acum ceva timp in urma avea un zgomot(ca la inalta tensiune)dupa care s-a oprit.Am inlocuit trz.BU808 si condensatorii electrolitici aferenti,si functioneaza si in momentul de fata si am scapat si de acel zgomot.Acum la cel de-al doilea a aparut acel zgomot si din precautie am inlocuit piesele(trz.,condensatori)dar acel zgomot nu a disparut.Ma ajutati cu ceva informatii unde sa caut defectul sau ce piese sa inlocuiesc.Mentionez ca tv-ul functioneaza bine dar este suparator acel zgomot.Multumesc!Sasiul chassis 12.6.

Editat de dan69
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

5

• sesebe

4

• adydep

2

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Se poate sa fie si un zgomot mecanic.Incercati cu o bagheta din pvc 25-40 cm lungime cu tv-ul in functiune sa presati usor unele componente (ex:traf linii, etc ) si daca zgomotul tace sau se modifica va veti edifica despre cauza simptomului.

Link spre comentariu
Vizitator dan69

Am rezolvat problema cu zgomotul dupa ce schimbat iarasi condensatorii incepind dela sursa pina la traf.linii.Nu stiu care condensator a fost vinovat!Acum alta problema?!Imaginea se vede putin neclara mai precis un pic de umbra,am incercat din telecomanada dar la fel.Un sfat unde sa mai caut?Multumesc!

Link spre comentariu

Am rezolvat problema cu zgomotul dupa ce schimbat iarasi condensatorii incepind dela sursa pina la traf.linii.Nu stiu care condensator a fost vinovat!Acum alta problema?!Imaginea se vede putin neclara mai precis un pic de umbra,am incercat din telecomanada dar la fel.Un sfat unde sa mai caut?Multumesc!

Era buna o poza cu imaginea tv-ului

Link spre comentariu

Nu am cu ce face o fotografie nici macar cu telefonul dar imaginea este mai precis in ceata,nu este clara,nu este extraordinar de suparatoare dar totusi este!

Vedeti ca aveti pe traf doua reglaje,incercati sa reglati cu o surubelnita unde scrie (focus)

Link spre comentariu

Vedeti ca aveti pe traf doua reglaje,incercati sa reglati cu o surubelnita unde scrie (focus)

Dar dupa cel putin 20-30 min de functionare pt a ajunge la stabilitatea termica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări