Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepator cu amplificator A-350 second hand.

Vizitator maddogg

Postări Recomandate

Vizitator maddogg

Am amplif-ul mentionat (4ohmi , 2x35W) si am vazut ca are finali SDT 9202 in el insa , intr-o schema am vazut ca "ar trebui" sa aiba SDT 9207. Am vazut pe un forum deasemenea ca cineva cu un amplificator ca al meu si are tot SDT 9207.

Oare al meu a mai fost reparat ... nustiu. Intrebarea mea (acum nu se aude nimic pe un canal la amplifului ...defectiune...) , in caz ca sunt gasiti stricati 2 din cei 4 finali , cu ce ar putea fi inlocuiti ? Alte modele care se potrivesc cunoasteti ?

Spun asta pentru ca "electronistul sef" de la reparatii unde-am dus amplif-ul a spus ca in cazul in care va constata ca sunt arsi finalii nu prea mai am ce-i face statiei...eventual o folosesc intr-un canal.

Este adevarat ca nu se mai gasesc tranzistori echivalenti ?...sau...nu pot fi pusi altii mai "puternici?" :supz:

poza cu amplif: http://i18.tinypic.com/2h84tbq.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

6

• zal

5

• Blind

3

• remus68

3

Top autori în acest subiect

Ca echivalenti poti folosi 2N5882 pentru finalisau pentru puteri mai mici....universalul 2n3055.Din ce oras esti? Pune o poza cu fata ei pls. Daca nu e distrusa dpdv al aspectului exterior, esti din bucuresti si vrei sa scapi de ea, te ajut :smt003

Link spre comentariu
Vizitator maddogg

Astept raspuns in saptamana aceasta care urmeaza , de la marele electronist reparator al canalului defect sa vad ce se mai poate face cu ea , sper totusi sa fie reparabila ... imi place ca e grea si pare vizual de sute de W putere :smt007

Link spre comentariu

Eu am ramas cu un fix pe acest model din clasa a 8-a (scuze daca te-a deranjat faza cu vandutul).Vezi ca multi "electronisti" incearca sa te tepuiasca, cerandu-ti sume fabuloase, lasandu-te fara piese bune din ea, and stuff like that.Aproape orice se poate repara, cu mai multe sau mai putine improvizatii.

Link spre comentariu

Merge si 2N3055 insa cum majoritatea statiilor au avut Ualim finale mai mare de +/-30V (33 si chiar 35V) sint buni orice trz cam pe la 80Vc-e sau mai mari: SDT9202,9203,9204,9207; 2N3442,3773,5038,6653,6654,6655; KD503, KT819G si multi altii.La canalul care nu se aude nimic vezi sa nu fie arsa siguranta de iesire montata intr-o cupla de la placa final catre comutatorul de boxe. Sig e de 2A temporizata si are obiceiul de a se mai arde ocazional la difuri de 4Ohmi. Vezi sa nu se apuce mesterul sa casapeasca ampliful degeaba. :axe: Bafta!

Link spre comentariu

" lasandu-te fara piese bune din ea " Care sint alea ??? Nu neg ca statia merge frumos dar pina la mesterii care iti iau " piesele bune " din statie mai e mult. Imi aminteste de clientii care vor sa li se repare tv de fata cu ei din acelas motiv. Si merge cu incredere 2n3055. Ca tot veni vorba 2n3055, mai ales cele facute la ex IPRS pot mai mult decit se spune despre ele. Daca ne luam dupa teoria conspiratiei poate fi vorba de interesul producatorilor de a isi promova noile tranzistoare. Numai daca ne gindim la transferul termic capsula-radiator si tot este o varianta de luat in seama !

Link spre comentariu
Vizitator maddogg

Blind nu m-a deranjat faza cu vandutul doar ca nu sunt hotarat momentan :tonqe: . Noroc ca am acasa un amplif mai distrus asa Electromures AS 15201 cu 4 finali 2n3055(poate o fi nevoie...) pe care nu l-am mai folosit demult , parca din cauza ca bazaia sau ceva de genul acesta (se aprindeau multe becuri si de la VU-metre desi era volumul incet) iar cand dadeam cu palma/il loveam isi mai revenea insa pentru scurt timp :weedman: .Acum mai am doar placa aceluia pe care sunt potentiometrele si finalii si restul pieselor , insa cablajul fiind in mare pare ZMULS :partyman: .Sper sa nu coste ce o fi stricat in el mai mult de 60-70-80 ron...n-as fi dispus sa dau mai mult cred... De maine(luni) astept telefonul miraculos ce-mi comunica defectul :smt003 . Urati-mi noroc :smt003

Link spre comentariu
Vizitator maddogg

Gata e reparat A-350 , avea arse niste rezistente de pe canalul defect...si un condensator de pe placa cu reglaje la bas si inalte .Pe AS-15201 nu vreau sa-l mai repar...odihneasca-se in pace :rolleyes: Merci de ajutor :prayer:

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Salut. Poate cineva mai arunca un ochi pe aici. Am primit etajele finale din ampliful mentionat ( fara traf, carcasa, etc) si vreau sa le probez. In schema alimentarea este de +/- 30 Vcc, daca alimentez cu +/- 35Vcc/4A risc sa distrug vre-o componenta ? (Finali 2N3055 H) Multumesc. :jytuiyu

Link spre comentariu

Nu degeaba Electronica folosea trz cu Uce de la 80V în sus (SDT9204 de exemplu), tens de alimentare depăşea în unele exemplare +/-33V şi nu trebuie forţat bietul 2N3055 (Uce 60V), deşi s-a format o legendă că rezistă în anii aceia cînd nu se găseau alţi trz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări