Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Autobias

gheo23

Postări Recomandate

Am ceva timp de cand incerc sa pun la punct un autobias simplu pentru el84 clasa A. Dupa mai multe incercari am ajuns la aceasta schema care , dupa masuratorile mele , isi face treaba foarte bine. Acum , intrebare : In cazul in care acest circuit ar fi folosit pentru un PP ar putea sa modifice in rau performantele dinamice ale finalului clasa AB1 tinand cont de faptul ca la varfuri curentul anodic depaseste valoarea medie stabilita de negativare ?

Autobias.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gheo23

3

Top autori în acest subiect

Sa fiu mai clar. Acest circuit va fi in dublu exemplar , fiecare cu finala lui . Scopul este anularea premagnetizarii miezului in timp datorata uzurii inegale a tuburilor sau inlocuirii lor . Am incercat cu diverse tuburi: EL84 , de doua proveniente , 6P14P , 6P14P-K, 6P14P-EV, curentul anodic ramane constant si la modificarea Ua intre 240v -320v. Astept opinii.

Link spre comentariu

Daca curentul este constant atunci amplificatorul PP lucreaza in clasa A si aplicatia dvs este perfecta, eu testez ceva asemanator  de aproximativ doi ani pe un SE cu PL519 dar tuburile nu prezinta inca uzura vizibila lucru verificat pe catometru totusi tensiunea de negativare a scazut cu aprox 1V inseamna ca sistemul de corectie lucreaza bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări