Vizitator cata86pic Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Salutare tuturor ! Vreau sa fac un intrerupator cu triac (BTA41-800b) pentru un boiler electric de 2500w. Nu stiu ce valoare trebuie sa aiba rezistenta de comanda, in unele scheme are o valoare de maxim 100ohm, iar in altele are cateva zeci de Kohm. Ma poate ajuta cineva cu un sfat, sau o schema ? Multumesc ! Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) Rezistența aia se determină din tensiunea minimă la care dorim să se aprindă triacul și curentul de poartă necesar . Tensiunea minimă o alegem între cel puțin vreo 5V pentru ca triacul să aibă asigurate condițiile necesare și cel mult 30V pentru a nu pierde prea mult din sinusoidă. Să zicem că alegem 10V. Curentul de aprindere este de 50mA deci rezultă o rezistență de 10V/50mA = 200Ω. În practică , cam orice valoare de sute de ohmi este OK. PS Analiza de mai sus este simplificată dar validă pentru scopuri practice. Editat Februarie 19, 2016 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator cata86pic Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) Am inteles, multumesc pentru raspuns. Inca ceva, credeti ca triacul respectiv (Bta41) rezista la un consum de 2500W ? In pdf-ul lui scrie ca suporta un curent de 40A la o tensiune de maxim 800V. Am realizat in trecut 2 relee SSR cu Bta26 (schema atasata) si pot spune ca suportau un consum de 1100W fiecare fara radiator... Editat Februarie 19, 2016 de cata86pic Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 După DS-uri BTA26 disipă cam 4W la 5A iar BTA41 cam 10W la 11A . Deci nu prea merge fără radiator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum