Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

montaj hidrofor

Vizitator Constantin Drezaliu

Postări Recomandate

Vizitator Constantin Drezaliu

Va cer ajutorul in leg cu montajul, unui hidrofor cu rejector.Este un hidrofor care trage de la 25 m,WASSERKONIG-construit in Italia,cu motor de 900w ,debit 15 l/min sau 0,9mc/ora.Are o teava de aspiratie de 1tol si un sfert,iar rejectorul de 1tol.Pe refulare 1tol.De la luciul apei, pana la nivelul solului am4m,iar de la nivelul solului in beci sunt 8m.Problema este ca nu trage.Totul este nou,tevi pvc,coturi,sorb cu retinere,supapa sens,vane etc.TOTUL A FOST MONTAT PERFECT.Problema este: daca  poate sa traga de la distanta aceasta de 8 m,pe care o am de la ,nivelul solului la beci?-eventual sfaturi.VA MULTUMESC.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nikk

1

• pop_ady44

1

• daniel_88

1

• v67

1

Top autori în acest subiect

Daca este corect amorsat si nu prinde aer pe nicaerea, nu vad de ce nu ar trage, 

Vezi ca daca are aer face de zici ca sunt pietricele in pompa .

Trebuie sa-i pui cel putin 15-20 litri apa la amorsare. 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Aveti o "problema" in montajul acela "conform". 

In primul rand, pentru o adancime de 4 m, hidroforul cu ejector mi se pare

"supradimensionat";

In al doilea, hidrofoarele sunt mai bune la "impins" decat la aspirat, motiv pentru care

sunt alaturi de cei care recomanda amplasarea cat mai aproape de sursa de apa

(camin in vecinatatea fantanii; eu am acest aranjament si functioneaza de vreo 10 ani);

Legat de montajul "in beci" (presupun ca e vorba de subsolul cladirii pe care o alimentati

cu apa), ce v-a motivat sa alegeti aceasta "solutie"? Considerente de securitate (mai greu

de furat), zona ferita de inghet, sau reducerea costurilor prilejuite de constructia unui 

camin ingropat?

Pentru a valorifica si experienta si pataniile mele:

1) Verificati etanseitatea imbinarilor tevilor, mai ales ca ati optat pentru o solutie cu multe

imbinari; in plus, verificati atent etanseitetea supapelor (mie mi s-a taiat garnitura din cauza

profilului necorespunzator al scaunului supapei, dupa mai putin de un trimestru de functionare)

Am schimbat modelul sorbului cu supapa, in final

2) Cu verificarea de mai sus facuta, instalatia trebuie UMPLUTA cu apa, fara a ramane pungi

de aer (iarasi, e o manevra dificila, e suficient sa existe o mica contrapanta pe segmentul 

ala aproximativ orizontal de "8 metri intre beci si fantana" si v-ati "batut un cui maaare-n talpa"

cu solutia pompei in subsol...)

Daca insistati sa folositi aceasta solutie, v-ar fi, poate utila existenta unei posibilitati de

aerisire la intrarea in fantana. 

Tot din experimentele mele: am folosit, provizoriu, pompa hidroforului in subsol (initial, instalatia

functiona cu o pompa submersa care imi umplea un rezervor in pod, insa, aceasta, pe masura

ce s-a uzat, odata cu reducerea debitului, nu mai realiza presiunea pentru a ajunge in pod;

pana am construit caminul hidroforului, pompam apa in 2 trepte, pompa submersa pana la un

butoi in subsol si de acolo, cu pompa hidroforului pana la rezervorul din pod. Mi s-a parut deranjant

de zgomotos hidroforul in functiune in subsol.)(solutia initiala era aleasa atat pe considerente de

cost - pompa submersa era mai ieftina si mai simplu de instalat decat hidroforul - cat si din cauza

frecventelor intreruperi ale retelei din acea perioada - se pompa 2-3 ore pana la 1000 de litri, apoi

apa venea prin cadere. Intre timp s-a modernizat reteaua si intreruperile s-au rarit si scurtat

considerabil; mai era si riscul de inghet iarna, bazinul fiind amplasat intr-un spatiu fara incalzire.

Cu toata izolatia lui, dupa un timp tot se racea pana la inghet).

Editat de blazeu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări